02. oktober 2017

Giv korrekt løn og få succes – 4 gode grunde til at udbetale god og korrekt løn

LØNUDBETALING: En succesfuld virksomhed er både dygtig til at tjene penge – og til at bruge pengene rigtigt. Det er naturligvis vigtigt at forhandle de rigtige rabatter hjem, men mange overser, at det betyder mindst lige så meget på bundlinjen, at der er styr på timeforbruget og lønudgifterne. Her får du 4 gode grunde til at give god og korrekt løn.

1) Du sikrer, at der er penge nok til alle

Tømmerhandlen skal have betaling for materialer, og dine medarbejdere have løn for det arbejde, de udfører. Der skal afregnes skat, pension, moms, diverse afgifter. Dernæst skal der være lidt penge tilbage til mester, lige som der skal være penge til virksomhedens investeringer. Og til sidst skal der gerne være et overskud.

Har du styr på at udbetale korrekt løn, ved du også, om du bruger dine penge rigtigt. Du kan som bekendt kun bruge de samme penge én gang.

2) Det kan blive dyrt at lade være

Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke udbetaler lønnen korrekt hver gang. Betaler du for eksempel for meget til en sygemeldt medarbejder, er pengene væk, og du får i bedste fald et tak.

Får du omvendt ikke reguleret en elevs løn, eller glemmer du en SH regulering eller pensionsindbetaling, kommer du til at efterbetale, og i værste fald skal du betale en bod for fejl i lønudbetalingen.

På den måde sikrer du indirekte virksomheden en bedre bundlinje, da du undgår ubehagelige overraskelser.

3) Du sikrer tryghed og trivsel på byggepladsen

Når der er styr på det med pengene, bliver der ro og overskud til alt det, der ikke kan gøres op i penge, nemlig trivsel og arbejdsglæde både for mester og de ansatte.

Når der er vished om, at lønnen bliver udbetalt korrekt, til tiden og tilfredsstillende, er det med til at sikre, at medarbejderne er tilfredse og yder det optimale. Styr på pengene skaber et gensidigt tillidsforhold mellem virksomhed og medarbejder til glæde og gavn for alle parter.

4) Du fastholder gode medarbejdere

Det kan være dyrt at ansætte nye folk og lære dem op, mens du risikerer, at dine byggesager ligger stille. Derfor kan det være en god forretning at give en konkurrencedygtig løn. Og når det går godt i branchen, opstår der konkurrence om gode medarbejdere, så det betaler sig på alle måder at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere.

Få professionel hjælp

Det er altså en god forretning at holde sig opdateret på satser, overenskomster og lovgivningen, så du har styr at udbetale korrekt løn. En anden løsning er at få professionel hjælp fra et lønbureau, der kender satserne i din branche. Lige som mange vælger faglig rådgivning til byggematerialer eller konstruktion på en given opgave, kan det være en god forretning at samarbejde med et lønbureau, der altid er orienteret om overenskomstændringerne og lovændringer.