IT-messe - vindere - 2020
29. januar 2020

Mød Danmarks mest it-parate håndværksmestre

Danmarks fem mest it-modne håndværksvirksomheder er kåret og bliver hædret på Dansk Byggeris it-messe d. 4. -5 februar 2020. De er vindere af fagbladet Mester Tidendes it-modenhedskonkurrence. Bladet er hvert år på jagt efter håndværks- og entreprenørvirksomheder, der arbejder målrettet med it - og er bedst til at udnytte de fordele, som effektive it-værktøjer giver.

Håndværkerne dyster i fem vigtige byggediscipliner: Tilbudsgivning, planlægning, udførelse, aflevering og administration.
 

EG's håndværkerløsninger scorer hattrick igen

Tre ud af de fem vindere har it-løsninger fra EG Byg & Installation, som dermed igen i år scorer hattrick. De tre vindere er Blikkenslagerfirmaet Steffen Petersen ApS i kategorien tilbudsgivning, Murermester Ove Larsen A/S i kategorien administration og tømrer-, murer- & entreprenørfirmaet Wils A/S i udførelse.

Spiller sammen i administrationen

Fælles for de vindende håndværksmestre er, at de haft succes med at tage it-springet og oplever, at it flytter forretningen, fordi arbejdet kan gøres nemmere flere steder i virksomheden, især når it-systemerne taler sammen. Det forbedrer typisk bundlinjen, når man kan spare tid ved at gøre tingene hurtigere digitalt.

En af de it-modne vindere opfordrer andre til at kaste sig ud i at arbejde med it. Gitte Jensen, der er kontorassistent hos Murermester Ove Larsen A/S siger:

- Vi sparer arbejdsgange og tastearbejde i administrationen, fordi det spiller sammen, både alt det administrative og hele løndelen. Og det er overskueligt. Førhen havde vi 100 mapper med fakturakopier ude i arkivet. I dag slår du bare op på skærmen. Alle i huset er på og kan selv følge med i udviklingen i de sager, de arbejder på og kan selv fakturere fx. Man skal turde tage det digitale spring, for det giver rigtig mange fordele.

En kæmpe hjælp til tilbud

En anden vinder, Steffen Petersen, ejer af Blikkenslagerfirmaet Steffen Petersen, ville ikke kunne undvære it, når han regner tilbud.

- Kalkulationsprogrammet er en kæmpe hjælp. Vi laver mange store opgaver og udbud. Med programmet er det nemt at finde tilbage til tidligere tilbud, nemt at ændre, og priserne er derinde. Det sparer meget tid, især når man sender flere hundrede tilbud ud om året.

Flere håndværkere vil have it

Dansk Byggeris nyeste it-undersøgelse viser, at flere og flere bygge- og anlægsfirmaer investerer i it-værktøjer og får øjnene op for, at it kan løfte forretningen. Firmaerne investerer i it-værktøjer, der understøtter driften af deres forretning, og det er især it til kalkulation, tidsregistrering, fakturering, materialeforbrug og kvalitetssikring.

BASIT, der er uvildig it-rådgiver for håndværker- og entreprenørvirksomheder, oplever desuden, at interessen stiger for at investere i it-værktøjer, der kan udnytte data og skabe et bedre flow i virksomheden.

Får diplomer på Dansk Byggeris it-messe

Mester Tidende og Licitationen-Byggeriets Dagblad har sammen med et dommerpanel kåret de digitale front-løbere. Dommerpanelet er sammensat af direktør Mette Glavind, Teknologisk Institut/Byggeri og Anlæg, di-rektør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, adm. direktør Martin Profit Jakobsen, BASIT og chefredaktør Klaus Tøttrup, Mester Tidende.
 

De fem mest it-modne håndværksfirmaer er:

  • Tilbudsgivning: Blikkenslagerfirmaet Steffen Petersen ApS, Viby J.
  • Planlægning: Stricker EL-Service ApS, Roskilde
  • Udførelse: Wils A/S, Silkeborg
  • Aflevering: Troels Jørgensen A/S, Kettinge
  • Administration: Murermester Ove Larsen A/S, Vejle

De it-stærke håndværksvirksomheder bliver hædret med diplomer og præmier på Dansk Byggeris it-messe d. 4. og 5. februar 2020.