EG Omega gør dine forbrugsdata til aktive CO2-data

EG Omega giver dig konkret viden til at spare penge på jeres forbrug og optimere jeres CO2-aftryk baseret på realtime forbrugsdata.
 

Hør mere om EG Omega

EG Omega tree

EG Omega SaaS-servicepakker - vokser med dine behov

Opnå effektivt dine bæredygtighedsmål

forbrug

Lige begyndt med energiledelse

Lige begyndt med energiledelse

Aware Service package:

 • Hold dig automatisk opdateret om dit forbrug og klimapåvirkning.
 • Reager hurtigt på ændringer i forbruget.
 • Omfattende, automatiserede analyser hjælper med at analysere energiforbruget både for individuelle faciliteter og en hel ejendomsportefølje samt prioriterer det største potentiale for besparelser.
 • Alsidige forbrugsrapporter inkluderer udendørstemperaturer og fordelingen af forbruget dag og nat.
grafer

Aktiv bruger af energiledelse

Aktiv bruger af energiledelse

Efficient Service package:

 • De bedste værktøjer på markedet inden for energiledelse til at planlægge og tidsplanlægge handlinger, opretholde information om potentielle besparelser og lede prioriterings- og beslutningsprocessen for nye tiltag.
 • Forbedre gennemsigtigheden af effekten af de implementerede handlinger og rejsen mod de aftalte mål.
 • En systematisk tilgang i overensstemmelse med ISO 50001 for kontinuerlig forbedring af energieffektiviteten.

+ Plus alle funktioner fra Aware Service package.

kommune

Professionel bruger af energiledelse

Professionel bruger af energiledelse

Forerunner Service package:

 • For dem med en klar vision og mål for bæredygtighed og som ønsker at bruge den nyeste teknologi for at nå dertil.
 • EG Ines AI-analyse identificerer automatisk faciliteter med unormalt højt energiforbrug og foreslår måder at optimere energiforbruget på.
 • Frigør tid for dine energieksperter til produktive handlinger med EG Ines AI-analyse!
 • AI hjælper med at finde skjulte problemer.

+ Plus alle funktioner fra Aware og Efficient Service packages.

EG Omega Saas tilbyder

EG Omega giver jer bl.a. automatiske alarmer, integrationer, forbrugsrapporteringer. Læs mere om funktionerne:

Ines

Ines

EG Ines er en intelligens indbygget i EG Omega, der automatisk finder potentialer for energibesparelser i ejendomme. EG Ines automatiserer det manuelle analysearbejde og gør potentialet for økonomiske besparelser let og synligt. EG Ines frigør tid for energieksperter til at løse problemer i stedet for at lokalisere dem. 

Læs mere om Ines

Nem integration

Nem integration

Nem integration og samarbejde med andre systemer og leverandører er blandt EG Omega’s kerneværdier. Formålet med integrationer er at forbedre brugeroplevelsen og dele eksisterende data til forskellige formål. Med integrationer kan EG Omega SaaS’s overlegne energistyringsværktøjer problemfrist integreres i andre vedligeholdelsessystemer.

EG Omega har i øjeblikket over 80 integrationer og interfaces, der gør os i stand til at hente data fra mere end 100.000 forskellige typer målere og andre enheder. Via værktøjer som DataAPI, SSO, Electronic Invoices og direkte dataoverførsler integrerer løsningen til fx DataHubben, energiselskabernes egne systemer, automatiske målere og sensorer, ERP- og afregningssystemer samt alle andre kilder til faktuelle data om dit ressourceforbrug – uanset hvilken forbrugstype, det drejer sig om.

EG Omega API

EG Omega API

Kunderne ejer deres data i EG Omega. Vores moderne applikationsprogrammeringsinterface (Restful Data API) genererer time- eller månedlige data fra EG Omegas energimålere. Det gør det muligt for vores kunder at kombinere deres forbrugsdata med andre datakilder. Både API'en og EG Omegas forbrugsdata er tilgængelige for tredjeparter, der er godkendt af vores kunder. For at udnytte funktionen kan du opdatere din serviceaftale.

Forbrugsrapportering

Forbrugsrapportering

EG Omega understøtter styring af forbrug af mere end 90 former for energi og forsyningsselskaber. Vi tilbyder en lang række tilgængelige datakilder. Vores system indeholder indikatorer for energiforbrug og klar, alsidig og tilpasset visualisering. Indsamling og kontrol af måledata er alle inkluderet i servicen. Forbrugsrapporter tilbyder også en glimrende hjælp til rapportering om energieffektivitetsaftaler.

Automatiske alarmer

Automatiske alarmer

EG Omega giver dig automatisk besked via e-mail, hvis der er en pludselig ændring i forbruget, og dermed kan du hurtigt opdage afvigelser og løse problemet. Med de automatiserede alarmer går utætheder/afvigelser eller fejl aldrig ubemærket hen. 

Alle advarsler findes i EG Omega placeret over forbrugsdata, på instrumentbrættet og i energistyringsværktøjet.

 

Kvalitetssikring af meterdata

Kvalitetssikring af meterdata

Måledata af høj kvalitet er hjørnestenen i energiovervågning. EG Omega SaaS muliggør indsamling af store datamængder fra flere hundrede tusinder af meter, der kan bruge forskellige IoT-enheder eller bygge automatiseringssystemer.

Tiltag til energieffektivisering

Tiltag til energieffektivisering

EG Omega SaaS leverer de bedste værktøjer på markedet til energieffektivitetsstyring. Vi giver mulighed for at spore implementerede handlinger, opbevare oplysninger om energibesparelsespotentiale og styre beslutningstagning og prioritering af handlinger. Servicen giver mulighed for at undersøge den faktiske effektivitet af handlinger, mens du producerer visuelle ledelsesrapporter.

Styre afvigelser

Styre afvigelser

Registrering og håndtering af ændringer i forbrug er en grundlæggende del af energistyringen. EG Omega SaaS tilbyder effektive og visuelle værktøjer til håndtering af afvigelser. Kommentarer om forbrug vises på instrumentbrættet, i facilitetsrapporter, analyser og sektionen om energistyring. EG Omega SaaS automatiske advarsler og analyseværktøjer hjælper med at registrere afvigelser i forbruget.

Spor forbrugsmål

Spor forbrugsmål

Med EG Omega kan du opsætte og spore forbrugsmål. Mål kan opstilles baseret på information som budgetter, energisparemål og det simulerede forbrug af anlæg. EG Omega beregner og visualiserer automatisk målniveauet baseret på de potentielle besparelser under "Handlinger".

Rapportering om transportbrændstoffer

Rapportering om transportbrændstoffer

Sporing af køretøjernes brændstofforbrug og de resulterende emissioner er en del af organisationens ansvar. Rapportering kan foretages på mange måder: på virksomhedsniveau, anlægsniveau eller endda ved køretøjsspecifikke målere. Du kan også spore kilometertal sammen med brændstofforbrug. Alle former for energi, der bruges til transport, understøttes af EG Omega SaaS.

Nem dokumentation

Nem dokumentation

Alle energistyringsdokumenter kan gemmes i EG Omega. Dokumenter kan arkiveres i henhold til specifikke organisationer, faciliteter og målere. Typisk gemte dokumenter omfatter energisyn, energistyringsmanualer og regelmæssigt oprettede rapporter. På denne måde får du alle vigtige forbrugsdokumenter arkiveret korrekt og i samme system.

ISO 50001 og ISO 14001 certificeret

ISO 50001 og ISO 14001 certificeret

EG Omega er certificeret til at opfylde energiledelseskravene i ISO 50001 og ISO 14001 standarderne. EG Omega er designet til at understøtte en systematisk energistyringsproces. Den dækker alle nøgleområder inden for energiledelse. I mange tilfælde er indførelse af et energiledelsessystem den bedste måde at opfylde kravene i energieffektiviseringsloven.

Individuel måling og forbrugstyper

Individuel måling og forbrugstyper

Individuel måling giver brugerne mulighed for at se fordelingen af forbruget mellem forskellige forbrugstyper, og den kan bruges til at opdele omkostningerne. Potentielle besparelser og problemer kan bemærkes på en nem måde. Funktionen 'Forbrugstype' hjælper brugerne med at få mest muligt ud af individuel måling. De muliggør ensartet rapportering og sammenligning af fordelingen af energiforbrug i anlæg.

Omkostningsprognose

Omkostningsprognose

Omkostninger kan ses i EG Omega sammen med forbrugsdata. Det giver et samlet overblik over samspillet mellem omkostninger og forbrug. Løsningen har også et budgetværktøj, som gør det muligt at lave prognoser baseret på faktisk forbrug og omkostninger. Dataene viser den faktiske omkostningspåvirkning af energieffektiviseringstiltag. Den mest nøjagtige og anbefalede løsning er baseret på kundens elektroniske energiregninger.

Spor dine emissioner

Spor dine emissioner

Ved at spore dine emissioner kan du nemt følge din organisations bæredygtige udvikling. EG Omega muliggør kontinuerlig emissionsrapportering i realtid. Emissionerne fra energiforbrug rapporteres ved siden af forbrugsdata på en letlæselig visuel måde. Emissionsfaktorer for forskellige produkter og målinger er enkle at indstille og emissionsfaktorstyring er også tilgængelig for dig som en service.

Indendørs luftkvalitet

Indendørs luftkvalitet

Gode indendørs luftforhold kan opnås med effektiv energianvendelse. EG Omega gør det muligt at overvåge effekten af energieffektivitetstiltag på både forbrug og indendørs luftkvalitet. Overvågning af indendørs luftkvalitet sikrer, at energieffektivitet ikke sker på bekostning af de indendørs forhold. IISY og Talotohtori er EG Omegas partnere inden for rapportering af indendørs luftkvalitet.

Data om bæredygtige påvirkninger

Data om bæredygtige påvirkninger

EG Omega hjælper din organisation med at identificere emissioner og energibesparelsespotentialer automatisk med kunstig intelligens og maskinlæring. Alle dine ressource- og forbrugsdata, rapporter og analyser, du har brug for til at overvåge og administrere, kan findes på ét sted, hvilket gør det muligt for dig at opnå synlige data-dokumenterede bæredygtighedspåvirkninger.

Håndtér dit affald

Håndtér dit affald

EG Omega understøtter almindelige affaldsfraktioner som metal, glas, bioaffald, plastik, blandet affald og papiraffald. Samlede energityper er også tilgængelige for totalt affald og genbrugsaffald. EG Omega har omfattende masseværktøjer, der giver dig mulighed for at importere affaldsdata på månedsbasis, som du ønsker det. Vi bygger også integrationer med affaldshåndteringsselskabers systemer i henhold til vores kunders behov.

Nyheder

 • La' vær med at vente længere – tal med EG på Energiforum 2024

  Vi har alle travlt, hvis vi skal nå 2030-målene, så der er ingen tid at spilde. Mød os på Energiforums årsmøde, og kom gang med at handle.

 • Bland jer i debatten: Find EG på Folkemødet

  Du kan altid finde EG i hverdagen, for viores software er alle vegne, uanset om du skal bygge et hus eller bestille tid hos lægen. På Folkemødet kan det være sværere at finde os, men vi er der!

 • Bornholm: Vi er så klar til Folkemøde 2023

  EG deltager også i år, når det traditionsrige Folkemøde afholdes i Allinge på Bornholm i dagene fra den 15. til den 17. juni, og vi er så klar til at møde kunder, kolleger og samarbejdspartnere.

 • Sæt ansigt på EG på Folkemødet 2023

  Har du ikke bare vild lyst til at møde Johnny, Rasmus, Steffen, Jesper og Per fra EG i Allinge? Få en snak med dem i solen?

 • Vejen fra sort til klimaneutral kræver mere end velmenende ord

  Afhængigt af din virksomhed og branche kan vejen til at reducere energiomkostningerne og blive CO2-neutral være både barsk og unik.

 • Her er opskriften på at spare 15 % på dit energiforbrug

  Vi er nødt til at spare på energien, hvis vi vil undgå at den grønne omstilling bliver for dyr. Igen og igen hører man, at det er enkelt at spare op til 15% af energiforbruget. Men passer det?

 • Bæredygtighedsrapportering – et nyt grundlæggende krav til virksomheden

  Både EU og stakeholders kræver, at virksomhederne rapporterer om bæredygtighed på en mere gennemsigtig og troværdig måde end tidligere.

 • Slut med skødesløst energiforbrug

  I årevis har skødesløst energiforbrug været en af de største årsager til CO2-emissioner, og behovet for at reducere miljøbelastningen er akut.

 • DAREKON: Bæredygtighed og lønsomhed går hånd i hånd

  Produktionsvirksomheden Darekon anvender EG Omega til energi- og bæredygtighedsledelse og satser på at være en bæredygtig leverandør.

 • EG vinder Innovationprisen 2022

  Sammen med Fusebox har EG vundet Energiforum Danmarks innovationspris 2022.

 • Alfa og Omega at overholde internationale standarder

  Når man skal dele data om sit CO2-aftryk, er det vigtigt, at dine nøgletallene er sammenlignelige og overholder standarder som GHG, GRI og SBTi.

 • EG er klar til at håndtere energikundernes indefrosne regninger

  EG Xellent og EG SonWin udvides, så de støtter forsyningsselskaber med en automatisering i forbindelse med indefrysningsordningen, både for el, gas og fjernvarme.

 • Digitaliseringsmessen22: Følsomme sensorer kan skabe sorte og grønne tal på kommunens bundlinje

  EG inviterer deltagerne ind i sin digitale bygning, hvor man bl.a. kan se, hvordan EG Omega kan reducere omkostninger og optimere CO2-regnskabet.

 • Energikrisen kradser bunden ud af kommunekasserne

  Med udsigt til tårnhøje energiregninger er der brug for energiledelsessystemer. KL har udarbejdet en rapport med seks konkrete anbefalinger.

 • Partnerskab omdanner bygninger til energibatterier

  EG er gået sammen med den nordiske startup Fusebox for at tilbyde danske ejendomsforvaltere og bygningsejere adgang til virtuelle kraftværker, der kan afbøde virkningen af de stigende og varierende elpriser.

 • Pilotprojekt med sensorer baner vej for mere bæredygtige lejeboliger

  Danmarks førende ejendomsforvaltningsselskab DEAS tager sammen med blandt andet EG et stort grønt skridt og afprøver en række nyudviklede teknologiske løsninger. Målet er at fremme den bæredygtige adfærd, mindske boligens CO2-aftryk og højne beboernes livskvalitet.

 • Mindre CO2 med EG Omega

  Danmark kan spare 10 pct. af sit energiforbrug i bygninger gennem bedre brug af data og digitalisering.

Kontakt os

EG leverer innovative it-løsninger til det offentlige baseret på bred forvaltningsfaglighed, dyb praksisviden og den nyeste digitale ekspertise kombineret med stor erfaring.

Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.

Senior Sales Executive

Rasmus Pedersen