EG og Fusebox vinder Energiforum Danmarks Innovationspris 2022
01. november 2022

EG vinder Innovationprisen 2022

Sammen med Fusebox har EG vundet Energiforum Danmarks innovationspris 2022.

"Når bygninger bliver batterier, bliver elproduktionen grønnere og elforbruget udleder mindre CO2. EG og Fusebox er gået sammen om et solidt bud på, hvordan vi kan udnytte den vedvarende energi i et virtuelt kraftværk. Det ligger jo lige til højrebenet, at vi skal sørge for at strømmen gør gavn der, hvor der er brug for den, så den ikke går tabt. Det er smart, bæredygtigt og lige til højrebenet. Stort tillykke til EG og Fusebox, som er vinder af Innovationsprisen 2022", siger Gitte Wad fra Energy Cluster og en del af dommerpanelet.
 

En samlet løsning – virtuelt kraftværk 

Fusebox og EG er gået sammen om de virtuelle kraftværker, der skal være med til at balancere efterspørgsel og produktion af vedvarende energi. Det virtuelle kraftværk gør det muligt for kunder, der kan undvære strøm eller begrænse deres forbrug i spidsbelastningsperioder, at give andre adgang til strømmen mod betaling. Det er en nem og hurtig måde at reducere både energiforbruget og CO2-udledningen og samtidig skabe mere plads i el-nettet. 

I løsningen findes også digitale assistenter, der kan beregne potentialerne i bygninger med hjælp fra data fra forsyningsselskaberne og dernæst beregne egnetheden af bygningerne til at indgå i planlægningen. Her udregnes værdien af løsningen, som automatisk lægges ind i den digitale energiledelsesplatform.

De virtuelle kraftværker kan leveres som en samlet løsning, hvor man kan udnytte de svingende spotpriser eller opsætte batterier i bygningen. 

"Vi er meget glade for at modtage prisen og for at kunne præsentere vores produkt for et endnu bredere publikum. Vi er stolte af at have en løsning, der både reducerer CO2-udledningen, hjælper med at forbruge energien på de rigtige tidspunkter og er med til at støtte omstillingen til et fossilfrit samfund. Og derudover er det noget der kommer til at give effekt allerede i 2023 CO2 regnskaberne! Mange tak til dommerne og Energiforum Danmark for prisen", siger Senior Vice President Rasmus Dalby Martinussen fra EG.
 

Uddelt for femte gang

Innovationsprisen uddeles af Energiforum Danmark. Det er femte år i træk, at et produkt, en idé eller et koncept præmieres med Innovationsprisen.

Ud over partnerskabet mellem EG og Fusebox var to andre løsninger, Simplewire og Lindinvent, nomineret til prisen.

De tre kandidater pitchede deres løsning til et dommerpanel bestående af Gitte Wad, Energy Cluster, Anja Marie Bundgaard, Aalborg Universitet og Mads Lyngby Pedersen, Energistyrelsen/EUPD.
 

For mere information 

Hvis du vil vide mere om innovationsprisen, kan du kontakte sekretariatsleder Dorte Nørregaard Larsen på mail: info@energiforumdanmark.dk eller mobil +45 40733040.

Ønsker du at høre mere om vinderløsningen kan du kontakte Rasmus Gorm Pedersen, EG Danmark A/S, 30321980, rpede@eg.dk.

Læs mere om EG Fusebox