EG vil levere virtuelle kraftværker sammen med Fusebox
15. september 2022

Partnerskab omdanner bygninger til energibatterier

Den nordiske startup Fusebox og EG har etableret et partnerskab for at tilbyde EG Omega-kunder og andre danske ejendomsforvaltere og bygningsejere adgang til virtuelle kraftværker, der kan afbøde virkningen af de stigende og varierende elpriser. 

Fusebox Virtual Power Plant løser det generelle problem med at balancere efterspørgsel og produktion af vedvarende energi.

Den vedvarende energi produceres ikke altid på samme tid, som den skal bruges – og ved at lade bygninger indgå som en aktiv part af el-systemet, bliver elproduktionen grønnere og elforbruget udleder mindre CO2. 

Kort sagt er den fælles løsning et virtuelt kraftværk, der gør det muligt for kunder, der fx kan undvære strøm eller begrænse deres forbrug i 30 minutter i spidsbelastningsperioder, at få betaling for, at andre får adgang til strømmen.

Løsningen reducerer CO2-udledningen, hjælper med at forbruge energien på de rigtige tidspunkter og dermed støtter omstilling til en fossilfri fremtid. 

"Og her bliver det spændende. For ved at stille sine bygninger til rådighed for el-nettet, bliver man ikke blot grønnere – man får også penge for det," forklarer Rasmus Gorm Pedersen, Senior Sales Executive, EG Utility. 

Med en færdig løsning til at identificere potentialet via tilgængelige data fra forsyningsselskaberne, beregner de digitale assistenter desuden hvilke bygninger, det er mest optimalt at inddrage i planlægningen og udregner både værdien af løsningen, og lægger den automatisk ind i den digitale energieffektivisteringsplan.

Samlet løsning leveret af én leverandør

Det virtuelle kraftværker leveres som en samlet løsning med EG som hovedleverandør, hvor man kan udnytte de svingende spotpriser eller opsætte batterier i bygningen - og man er uafhængig af el-leverandøren. 

Tarvo Õng, der er CEO i Fusebox er glad for det nye samarbejde med EG i Danmark:

“EG Omega er den bedste vej til at introducere en intelligent energifleksibilitetsløsning i et nyt marked. EG Omega kunder er i forvejen digitalt parate og samtidig ambitiøse på klimaets vegne", siger Tarvo Õng.

Styrker den dobbelte bundlinje

Det virtuelle kraftværk fra Fusebox er sammen med EG Omega en nem og hurtig måde at reducere både energiforbruget og CO2-udledningen – og samtidig skaber den mere plads i el-nettet.

“Samarbejdet med Fusebox passer perfekt ind i det danske marked med de udfordringer og den parathed vi ser nu. Både det offentlige og de private virksomheder er nu smertefuldt bevidst om, at de skal have reduceret deres energiregning.

I EG har vi derfor investeret i flere projekter, der viser, at det kan lade sig gøre at spare betydelige mængder energi ved at lade bygninger spille sammen med energinettet – og nu er der en nem og lettilgængelig løsning klar.

EG Omega’s kunstige intelligens diagnosticerer ikke blot, hvor stort problemet er i en stor bygningsportefølje, vi hjælper også med at give medicinen", siger Rasmus Gorm Pedersen, Senior Sales Executive, EG Utility. 

Fusebox Virtual Power Plant vil være tilgængelige i slutningen af 2023 for danske kunder. Demonstrationsprojekter tilbydes udvalgte kunder inden da.  

EG har medfinansieret ELFORSK projektet, står bag www.energieffektivebygninger.dk og er partner i det dansk-tysk samarbejde DG STORE  

Yderligere oplysninger

Fusebox, Kristian Lahtinen, Kristian.lahtinen@fusebox.energy, +35 8403669677 

EG Omega, Rasmus  Gorm Pedersen, rpede@eg.dk +45 30321980