Vejen fra sort til klimaneutral kræver mere end velmenende ord
15. marts 2023

Vejen fra sort til klimaneutral kræver mere end velmenende ord

Afhængigt af din virksomhed og branche kan vejen til at reducere energiomkostningerne og blive CO2-neutral være både barsk og unik. Men uanset størrelse eller branche kan du bruge EG Omega som softwaren til arbejdet med energistyring og bæredygtighedsledelse.

Succesfuld energi- og bæredygtighedsledelse kan minde om et endeløst kapløb mod overdrevent forbrug, høje energiomkostninger og sparsomme ressourcer til investeringer i energioptimering. Bedst som du synes, at du har overblik over dit forbrug, ændrer energipriserne sig, du får nye kontorer eller en skjult fejl i et ventilationssystem får elforbruget til at gå amok.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan bruge et standard energistyringsværktøj som EG Omega til at støtte dig hele vejen.

For systemet er udviklet til at håndtere afvigelser, og det vokser med din virksomhed.

"Når vi implementerer vores energiledelsessystem, EG Omega, møder vi typisk tre slags kunder", siger Vice President Jaakko Huhta, EG Utility.

"Det er kunder, der netop er begyndt at arbejde systematisk med energistyring, mere erfarne kunder, der er godt i gang og ivrige efter at tage ny teknologi i anvendelse, og sidst men ikke mindst de avancerede kunder, der er parat til at tage alle tilgængelige værktøjer i brug, da energistyring er afgørende for deres forretning", siger Jaakko Huhta.


Alle virksomheder står med de samme udfordringer

De grundlæggende udfordringer for alle disse virksomheder er de samme. De skal have et fast greb om deres dataindsamling samt analysere data for at finde den mest effektive måde at reducere omkostninger og CO2-udledning på. Den eneste virkelige forskel ligger i kompleksiteten af deres virksomhed.

"Vi har haft succes med at udvikle EG Omega som standardsoftware. Det giver vores kunder mulighed for at starte med en grundlæggende implementering. Til at starte med vil de måske bare automatisere og validere deres dataindsamling, for at kende det faktiske forbrug i realtid. Herefter kan de fx begynde at professionalisere måden, de styrer deres energi- og bæredygtighedsarbejde.

Og når organisationen er blevet moden, kan de begynde at tage den fulde funktionalitet i brug, herunder AI-analyse, sensorteknologi og CO2-rapportering i Scope 1, 2 og 3", siger Jaakko Huhta.

Opmærksomhed og engagement gør en forskel

For ham er det en øget opmærksomhed og engagement, der kan gøre en forskel:

"Alle virksomheder, der ønsker at gå fra at bruge sort energi til at være CO2-neutral, står over for et hårdt kapløb, og det kræver meget mere end bare velmenende ord. Det vigtigste er dog at beslutte sig for at arbejde seriøst med energioptimering. Start med at erkende, hvor langt du allerede er kommet, og husk at vi kan støtte dig hele vejen, uanset hvor du starter, størrelsen på din virksomhed og din branche”, siger Vice President Jaakko Huhta, EG Utility.

Hvor langt er du kommet? Er du lige startet, er du godt i gang eller en grøn frontløber? Test dig selv med vores Energy Management Test.

Kender du vores EMS-løsning, EG Omega?

Kontakt os

EG leverer innovative it-løsninger til det offentlige baseret på bred forvaltningsfaglighed, dyb praksisviden og den nyeste digitale ekspertise kombineret med stor erfaring.

Kontakt os for yderligere information og demonstrationer, og vi er glade for at hjælpe dig.

Senior Sales Executive

Rasmus Pedersen

Email:  rpede@eg.dk

Senior Sales Executive

Thomas Kolze

Email:  tkolz@eg.dk