Mød EG på Digitaliseringsmessen22
28. september 2022

Digitaliseringsmessen22: Følsomme sensorer kan skabe sorte og grønne tal på kommunens bundlinje

Når Digitaliseringsmessen22 i Odense åbner den 29.september, inviterer EG deltagerne ind i vores egen digitale og forbundne bygning, hvor vi blandt andet viser, hvordan digital energistyring kan reducere omkostninger og optimere CO2-regnskabet.

Digitaliseringsmessen22 er Danmarks største begivenhed for offentlig digitalisering. Den understøtter KL's innovationsdagsorden og kommunernes arbejde med radikal innovation på tværs af fagforvaltningerne i kommunerne.

Messen er samtidig en vigtig platform for videndeling mellem leverandører, udviklere og chefer, ledere og medarbejdere i kommunerne.

Fokus på IOT og Kunstig Intelligens i praksis

I år har EG valgt at vise, hvordan man med en kombination af sensorteknologi og kunstig intelligens kan skabe både sorte og grønne tal på den kommunale bundlinje.

"Vi gør det blandt andet med en simpel sensor-opsætning, der gør det muligt at opsamle og vise nøgletal for indeklimaet i de to messehaller på OCC", forklarer Rasmus Gorm Pedersen, der Senior Sales Executive i EG Utility.

"Budskabet er, at det er både enkelt og billigt at bruge sensorer til at opsamle de relevante forbrugsdata i den kommunale bygningsmasse, så man løbende kan justere varmen til vejrforholdene, undgå radiatorer, der fyrer for gråspurvene og cisterner der løber i en uendelighed.

Ved at opsamle, validere og analysere data i vores energistyringssystem EG Omega kan man reducere omkostninger til fx varme og vand og understøtte kommunens klimamål. Det er en win-win for kommunekasse og klima", siger Rasmus Gorm Pedersen.

Messedeltagerne kan selv følge med i live data fra sensorerne på EG's stand S8 i Hal C. Her kan de også kan høre mere om, hvordan sensorer kan anvendes inden for andre forvaltningsområder sammen med fagsystemer som EG Sensum til det specialiserede socialområde, EG Ludus og EG Uno til uddannelsesområdet og EG Smart Designer til borgerservice.

"Kun fantasien og etikken sætter grænser for, hvad vi kan måle, og hvad vi kan få ud af sensordata, og det synes vi er et godt emne til en god dialog på Digitaliseringsmessen22," siger Rasmus Gorm Pedersen, EG Utility.

Særlige events med EG deltagelse

Her er nogle af mulighederne for at møde EG på Digitaliseringsmessen:

Guidet tur 5: Klimateknologier: Internet of Things (IOT) Smart City og droner

Den guidede tur fører til EG's stand, hvor vi viser, hvordan man kan skabe både sorte og grønne tal på kommunens bundlinje. Vi præsenterer EG Omega, der er vores komplette løsning til digital energiledelse. Ved hjælp af sensorstøttet dataopsamling og dataanalyse med kunstig intelligens får ledelsen et opdateret og datadrevet beslutningsgrundlag for rentable energi- og forbrugsinvesteringer. Det gavner både kommunekassen og klimaet.

  • Tur 5a: Kl. 10:57
  • Tur 5b: Kl. 15:07 

Guidet tur 10: Fremtidens borgerbetjening

Den guidede tur fører også forbi EG's stand, hvor vi viser, hvordan fremtidens borgerbetjening sætter borgeren i centrum for egen sagsbehandling. Ved hjælp af brugervenlige selvbetjeningsløsninger kan borgeren nemlig selv løse langt flere af de opgaver, som tidligere krævede triviel sagsbehandling og uproduktivt tastearbejde på kommunekontoret. Se, hvor let det er selv at bygge digitale selvbetjeningsforløb med EG SmartDesigner  og NemForm eller at indhente kørekortattester online.

  • Tur 10a: Kl. 11:43 
  • Tur 10b: Kl. 13:38

Kl. 13:30: Hovedscenen: Har du fået sensordata fra jeres toiletter i dag?

Viden er nøglen til handling, og handling fører til forvandling. Så hvis du er optaget af at optimere jeres energiforbrug, nedbringe kommunes CO-aftryk og skabe et bedre indeklima for medarbejderne, så skal du måske overveje, om du har de rigtige og ajourførte data til rådighed.

Med små billige sensorer opsat de rigtige steder i de offentlige bygninger, kan du holde øje med alt fra temperatur og indeklima i de enkelte lokaler til hvilke toiletter, der bliver brug mest.

På den måde kan sensordata fx hjælpe dig med at få skruet ned for varmen de rigtige steder, fokusere rengøringsindsatsen og reducere vandforbruget.

Samtidig er sensorteknologien lige til at pille ned fra hylden og implementere.

Så hvorfor er det lige, at de mest enkle løsninger fravælges, selv når energipriserne eksploderer og kloden sveder tran?

Vi jagter svaret i debatten, hvor Specialkonsulent Jacob Høffer Larsen, Digitalisering og Teknologi/KL og  programleder  Lasse Ziska, Syddjurs Kommune fortæller om deres erfaring med sensorteknologi i kommunerne.

Find os på standen hele dagen

Du finder os hele dagen på stand S8 i Hal C, hvor vi giver vores bud på den forbundne og digitale bygning, hvor vi med metodeunderstøttende fagsystemer og tværgående løsninger til håndtering af fx løn, vagtplanlægning, arbejdsmiljø og energistyring kan optimere arbejdet med faglig dokumentation og øge udbyttet af de opsamlede data.

Traditionen tro byder vi også på træstammer og lidt at drikke og en mulighed for at dulme klimaskammen ved at have transporteret sig til Odense.

Prøv vores lykkehjul og plant et træ

Messedeltagerne får nemlig chancen for at vinde et rigtig æbletræ til egen have eller et klimatræ, der plantes i Danmark. Det er både godt for samvittigheden og klimaet.

Læs mere om Digitaliseringsmessen22

Læs mere om EG's sensor-baserede energistyringsværktøj med indbygget kunstig intelligens EG Omega