EG klar med software, der håndterer indefrysning af forbrugernes energiregninger
26. oktober 2022

EG er klar til at håndtere energikundernes indefrosne regninger

Når mange danske forbrugere fra 1. november begynder at indgå aftaler med deres forsyningsselskab om at indefryse en del af deres energiregning, er afregningssystemerne fra EG klar til at håndtere opgaven.

"Digital understøttelse af indefrysningsordningen har haft højeste prioritet for os, og vi er glade for, at vi er klar til at hjælpe energiselskaberne," siger Senior Vice President Rasmus Dalby Martinussen, EG Utility.

Lettelse for energiselskaberne

Den digitale understøttelse af indefrysningsordningen bliver positivt modtaget af energiselskaberne. Energiselskabet GEV fremhæver fx, at energiselskaberne selv har været med til at udvikle løsningen:

”Vi er ekstra opmærksomme på at hjælpe vores kunder i denne tid, hvor de høje energipriser påvirker os alle. EG har handlet hurtigt og sikret, at vi er i en god position, så vi kan give god service til vores ramte kunder. EG SonWins nye funktionalitet er blevet udviklet hurtigt, og vi er blevet inddraget i hele processen. Det er vi selvfølgelig glade for”, siger GEV's administrationschef, Marianne Nyborg Carl.

Del af standard lovmedholdelighed

Opgraderingen af EG Xellent og EG SonWin, så afregningssystemerne understøtter indefrysningsordningen er en del af EG's standardkontrakt for afregningssoftware:

"Energiselskaberne, der benytter sig af vores afregningsløsninger, har typisk lovvedligehold i løsningen. Så de har uden yderligere omkostninger adgang til ny funktionalitet, der automatiserer processen, når indefrysningsordningen træder i kraft den 1. november", siger Senior Vice President Rasmus Dalby Martinussen, EG Utility.

Det gælder fx energiselskabet AURA:

"Rigtig mange af vores kunder har fået et langt større fokus på både elforbrug og elaftale i takt med, at elpriserne er steget. Vi oplever, at de kommende elregninger for nogle kan blive en stor udgift og forventer, at en andel af vores kunder vil bede om at få udskudt betalingen af en del af elregningen. Vi sætter derfor stor pris på, at EG har været proaktive og er klar med den nødvendige funktionalitet til at understøtte vores håndtering af indefrysningsordningen i vores afregningssystem, EG Xellent uden ekstra omkostninger for os," siger afdelingsleder for afregning, Jens Ørhøj, AURA.

Både EG Xellent og EG SonWin udvides, så de støtter selskaberne med en automatisering i forbindelse med indefrysningsordningen for høje energiregninger, både for el, gas og fjernvarme.

Løsningen indeholder:

  • Tilmelding til indefrysningsordningen
  • Beregning af og udsendelse af fakturaer til kunder, der er tilmeldt ordningen
  • Genberegning af fakturaer for kunder der tilmelder sig ordningen på bagkant
  • Overdragelse til Gældsstyrelsen af ordninger på dødsbo og kunder der er gået konkurs
  • Rapportering til likviditet
  • Håndteringen af afdrag og renteberegning
     

Frivillig afdragsordning

Indefrysningsordningen betyder, at der er fastlagt et loft over, hvor høj prisen på el, gas- og fjernvarme bliver i en periode. Privatkunder får derfor mulighed for midlertidigt at indefryse en del af energiregningen og afdrage lånet til energiselskabet over en årrække.

Det er en midlertidig og frivillig indefrysningsordning for udgifter til el, gas og fjernvarme over et fastlagt loft.

Ikke behov for andre systemer

Den nye funktionalitet betyder, at EG's energikunder ikke behøver at se sig om efter ekstra systemer for at løse opgaven:

"Funktionaliteten er en integreret del af den løsning, som energiselskaberne allerede anvender. Det gør det nemt, for alle, for energiselskaberne kan fortsætte med at benytte den løsning, de kender i dag og helt ubureaukratisk hjælpe deres kunder med de mange nye afdragsordninger, som de skal håndtere på kort tid i et kendt system", siger Senior Vice President Rasmus Dalby Martinussen, EG Utility.

EG er én af Nordens største leverandører af afregningssystemer til forsyningsbranchen. EG står blandt andet bag afregningssystemerne EG Xellent og EG SonWin  der anvendes af en række af de væsentligste forsyningsselskaber i Danmark.

Læs mere om indefrysningsordningen på borger.dk

Læs mere om EG's it-løsninger til energi og forsyning
 

Yderligere information

Talsperson

Mikkel Bardram, CEO, EG

Pressekontakt

Communication Manager Per Roholt, +45 2060 9736