EG Sigma AI
25. juni 2024

Sådan kan vi bruge AI i byggebranchen

"Når det gælder bæredygtighed og planlægning i byggeriet, kan kunstig intelligens give store fordele", siger Magnus Therkildsen, Senior Manager i EG Construction, der arbejder med at implementere AI i byggesoftware.

AI er stærk til billedanalyse og til at finde mønstre, og det kan vi ifølge Magnus Therkildsen bruge i EG's software. Magnus Therkildsen er Senior Manager i EG Construction og arbejder blandt andet med at udforske nye muligheder med AI i det professionelle kalkulationsværktøj EG Sigma.


Hvor giver det værdi for kunderne?

"Først skal man identificere, hvor AI kan skabe værdi, og hvor det konkret kan gøre en forskel", siger Magnus Therkildsen.

"AI kan hjælpe os med bæredygtighed, fx med at beregne byggeri på en måde, som kan nedbringe CO2-aftrykket. Blandt andet i LCA-beregninger. Det vil kunne hjælpe især mindre virksomheder, som for få penge kan få ekspertøjne på et problem ved, at vi bygger AI ind i softwaren, fx EG Sigma", siger Magnus Therkildsen.


Forbedre sikkerhed på byggepladsen

"Det er helt vildt, hvad AI kan genkende i billeder på meget kort tid. Det kan bruges til at forbedre sikkerhed på byggepladser ved at kigge på en lang række billeder og videoer. Man finder måske et stillads, der ikke er fæstnet ordentligt. AI kan overvåge det".

Kunstig intelligens kan håndtere meget store mængder data. Det kan også være en fordel ved planlægning, hvor AI kan finde mønstre fra data i tidligere projekter og bidrage til, at planlægningen fremad bliver mere effektiv.


Brug af ChatGPT til tilbud

Magnus Therkildsen viser i en video, hvordan vi konkret kan bruge ChatGPT i EG Sigma.
Det kan sikre, at man ikke glemmer vigtige elementer i et tilbud og ikke selv hænger på ekstraudgifter i en entreprise.

"Vi kan bruge ChatGPT's viden om best practice i byggeriet og genbruge data, finde fejl og mangler og få hjælp til tilbudsbreve og rapporter. Alt sammen kan spare tid".


EG udforsker AI-mulighederne

EG har aktuelt mere end 100 use cases, som vi analyserer nærmere. Vi har etableret et centralt team, som arbejder med løsninger, der kan bruges på tværs af EG, og hvor AI kan give værdi for kunderne. AI bruges allerede i EG's software i forskellige former.

Se mere om bæredygtighedsberegning med EG Sigma