AI i fremtidens byggeri
08. februar 2024

AI - hvilken rolle har kunstig intelligens i fremtidens byggeri?

Byggebranchen står overfor en spændende transformation, hvor avanceret teknologi kan forme fremtiden. Kan AI forvandle byggeriet, og hvordan kan vi konkret udnytte AI i byggeprojekterne? Få nogle af svarene her.

I EG har vi allerede taget hul på at bruge kunstig intelligens, også kaldet AI i vores værktøjer. En fascinerende teknologi, som kan være med til at definere byggeriet i fremtiden.

I en video fra EG Construction Days kaster Magnus Therkildsen, Senior Manager i EG, sig ud i en live demonstration af AI i kalkulationsprogrammet EG Sigma.
 

Forstå AI i forhold til vores egen hjerne

Magnus Therkildsen forklarer først, hvad AI er i forhold til vores egen hjerne. Dernæst hvordan vi konkret kan udnytte fordelene ved kunstig intelligens i byggeprojekter.

En vigtig pointe er, at vi 'hopper med på toget' og spørger, hvordan vi kan bruge det til at understøtte forretningen i byggefirmaerne. For mulighederne er nærmest uendelige.

ChatGPT kan undgå ekstraudgifter i projektet

Magnus fortæller i videoen også om prompting, som er måden, hvorpå vi stiller spørgsmål til ChatGPT. Han viser konkret, hvordan vi kan bruge ChatGPT i EG Sigma.

Fx til at sikre, at vi ikke glemmer vigtige elementer og materialer i et tilbud - og selv kommer til at hænge på ekstraudgifter i et byggeprojekt.

Vi kan bruge ChatGPT's viden om best practice indenfor byggeri og med fordel genbruge data, finde fejl og mangler, få forslag til projektstruktur, få hjælp til tilbudsbreve og rapporter, spare tid og meget andet.
 

Se videoen med Magnus og bliv klogere på AI i byggeriet