Sigma giver skarpere tilbud
18. november 2020

Sådan sikrer byggefirma præcise tilbud og sunde projekter

I takt med flere større og mere komplekse sager, har Murer- og Ingeniørfirmaet Bjarne Larsen siden generationsskiftet i 2018 benyttet kalkulationsprogrammet EG Sigma. Et tiltag, der som led i vækstambitioner sikrer langt hurtigere tilbudsberegning, meget bedre overblik og derved et solidt fundament for sunde projekter og risikovurdering.

Murer- og Ingeniørfirmaet Bjarne Larsen ApS er et byggefirma i Egtved i Vejle Kommune, der har specialiseret sig i murer, tømrer og kloakarbejde for både private og erhverv. Bl.a. er firmaet i øjeblikket i gang med en større entreprise på Kolding Sygehus.

- Professionel Kalkulation giver os mulighed for at koble os på væksten i en grad, så det på trods af den hårde konkurrence også bliver en sund forretning. I modsætning til regneark, så kan vi med EG Sigma bevare overblikket på alle sager – ekstra vigtigt på de mere komplekse sager. Bl.a. kender vi nu også vores nøjagtige kostpris, og det er med til at vi kan være både konkurrencedygtige og profitable, forklarer partner og bygningsingeniør Simon Hulsrøj Larsen.

Han overtog som led i et generationsskifte sammen med partneren, Henrik Stensgård Eriksen, virksomheden i 2018 efter sin far Bjarne Larsen. Siden har virksomheden tæt ved tredoblet omsætningen og har i dag udviklet sig til et allround byggefirma.

- Efter generationsskiftet skiftede vi hurtigt Excel ud med EG Sigma. I takt med at vi vokser og byder på flere sager, er det selvfølgelig vigtigt, at vi kan få flere tilbud hurtigere ud ad døren. EG Sigma har bl.a. indbyggede databaser, der betyder, at jeg kan gemme priser og erfaringer, så vi ikke skal starte forfra hver gang, og det er også med til at vi sparer meget tid, siger Simon Hulsrøj Larsen.


Alt kan nemt indregnes

Med delberegninger i bygningsdele fra en underlæggende database bygger EG Sigma programmet på en brugervenlig og regneark-lignende brugerflade.
Men i modsætning til f.eks. hjemmelavede regneark har EG Sigma indbygget en kalkulationsmotor, der sikrer præcise beregninger. Alt materiel, materialer, lønninger mm. kan indregnes, og det giver derfor fuldt overblik over de reelle omkostninger og dækningsbidrag.

- EG Sigma er bygget op på en måde, der sikrer, at vi selv på de mest komplekse sager kan bevare overblikket, så vi ikke glemmer noget. Det er med til at minimere fejlrisikoen og derved sikre os langt mere præcise tilbud, siger Simon Hulsrøj.

Han pointerer bl.a., at du med få klik kan indlæse tilbudslister og hurtigt lave dine beregninger med dem som udgangspunkt eller efter din egen struktur.


Præcis efterkalkulation

EG Sigma har i dag flere end 10.000 brugere inden for bygge og anlæg. Mange projektledere og beregnere bruger bl.a. kalkulationsprogrammet til at følge med i, hvordan et projekt skrider frem efter tidsplanen, og så evt. løbende tage de nødvendige forholdsregler, hvis der er noget i planen, der skrider.

Samtidig har de et præcist og nemt værktøj i forbindelse med efterkalkulationen. Bl.a. er det muligt at registrere alle timer og materialer på de forskellige projekter efter konto eller positionsnumrene i EG Sigma. Det giver mulighed for at holde det midlertidige eller færdige projekt op mod kalkulationen, så det bliver muligt at gennemskue det præcise og samlede regnestykke.

- Efterkalkulation er vigtigt for os, fordi det giver os mulighed for hele tiden at forbedre os ved bl.a. at analysere på eventuelle udsving i forhold til kalkulationen. Derfor er det afgørende, at vi med EG Sigma har mulighed for at sammenligne med de realiserede tal, så vi kan bruge erfaringerne fremadrettet og hele tiden blive bedre, siger Søren Hulsrøj Larsen.

I dag er EG Sigma en integreret del af undervisningen hos Dansk Byggeri Uddannelsescenter og på 22 erhvervsskoler i Danmark. Og det var da også på erhvervsuddannelsen at Søren Hulsrøj Larsen første gang stiftede bekendtskab med EG Sigma-programmet.


Gennemsigtighed er vigtigt for virksomheden og kunderne

Professionel kalkulation er ifølge Søren Hulsrøj Larsen ikke kun en fordel for virksomheden – også for kunderne er det vigtigt hele tiden at kunne agere professionelt ved bl.a. at dokumentere og vise gennemsigtighed f.eks. ved månedsafslutning, hvor kunderne typisk får en aconto fakturering.

- Med ganske få klik trækker jeg aconto tal ud af tilbudskalkulationen. Og når jeg indsætter procenter i forhold til projektstatus, så giver EG Sigma-programmet mig automatisk faktureringsgrundlaget. Det er den type at gennemsigtighed, som kunderne sætter rigtig stor pris på, forklarer Simon Hulsrøj Larsen.

Murer- og Ingeniørfirmaet Bjarne Larsen ApS beskæftiger i dag 22 medarbejdere.

Læs mere om EG Sigma