Vil du have bedre styr på din forretning?
Med input fra mere end 1.000 håndværksmestre er MesterGuide '19 et vigtigt værktøj til at lære fra de bedste i branchen.
Selv om der er travlhed i byggebranchen, er det ikke ensbetydende med, at man som håndværksmester driver en økonomisk sund forretning. Sandheden blev understreget af Dansk Byggeris opgørelse for 2018, der viste en stigning i antallet af konkurser i byggebranchen på 20 procent i forhold til året før.
- For det første er der hård konkurrence i branchen, selv om aktiviteten er høj. For det andet har mange byggevirksomheder svært ved at tjene penge og konsolidere sig. For eksempel er nogle virksomheder vokset kraftigt, men når man går fra at have få opgaver ad gangen til lige pludselig at have mange, så kræver det et andet overblik og en anden organisation, forklarer Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.
Derfor har EG Byg & Installation, der er en af de førende leverandører af it-løsninger til den danske byggebranche, skabt MesterGuide '19. Guiden bygger på input fra mere end 1.000 danske håndværksmestre, som har deltaget i Mestertesten.dk, hvor de har besvaret spørgsmål om tilbudsgivning, fakturering, overskudsgrad mv. Guiden hjælper med at afklare, hvilke områder af sin forretning man har styr på, samt hvor der er plads til forbedringer.
- MesterGuide '19 er henvendt til alle faggrupper i bygge- og anlægssegmentet. Uanset om man er murer, tømrer, VVS'er, elektriker m.fl. vil guiden kunne inspirere. Man kan i sit firma præstere godt på mange områder, mens der er plads til forbedringer andre steder, og her er guiden et nyttigt redskab, mener Brian Sørensen, salgsdirektør i EG Byg & Installation.
Inspiration fra de bedste
Guiden viser, at de håndværkere, som har bedst styr på deres forretning, er dem, som klarer sig bedst. Det kommer næppe som en overraskelse for nogen, men MesterGuide '19 viser samtidig, hvordan de bedste i branchen løser udfordringerne, og på den måde giver guiden inspiration fra sammenlignelige firmaer i samme branche som en selv.
- Ved at læse guiden kan man kigge med over skulderen på de bedste og lære af dem, eller man kan selv tage MesterTesten på vores hjemmeside. Uanset valget kan det være en øjenåbner på områder, hvor man som håndværksmester har ondt i maven, siger Brian Sørensen.
Bedre overblik
MesterGuide '19 udfordrer de arbejdsgange, hvor tilbud bliver givet ud fra mavefornemmelsen, og hvor eksempelvis materialeforbrug, udgifter og tidsregistrering bliver nedfældet på tilfældige papirlapper og ender i bukselommen eller i handskerummet.
- Der er ingen tvivl om, at for mange håndværksmestre er det ikke papirarbejdet, der fik dem ind i byggebranchen. Deres interesse ligger et andet sted. Men det er områder, man som håndværksmester er nødt til at forholde sig til. Branchen oplevede fra 2017 til 2018 en stigning i antallet af konkurser, og det er særdeles bekymrende, når vi befinder os i en højkonjunktur. Med MesterGuide '19 kan man ændre på sine rutiner, og med bedre overblik over økonomi og projektstyring sikres firmaets likviditet. Samtidig kan man få afklaret, hvor potentialet til at tjene flere penge er størst, siger Brian Sørensen, salgsdirektør i EG Byg & Installation.