Jesper Andersen og Aleksander Bjaaland
18. marts 2020

EG køber norske Holte

EG har købt softwarevirksomheden Holte, som er markedsleder i Norge inden for software til byggebranchen. Købet er en del af EG's ambitiøse strategi om at digitalisere byggebranchen i Skandinavien.

- Når vi kombinerer EG og Holtes produktporteføljer, kan vi levere den bedste løsning til at administrere byggebranchens mange komplekse processer og dataflow, siger Mikkel Bardram, CEO hos EG, og fortsætter:

- Jeg er imponeret over Holtes dybe viden om byggebranchen, og hvordan de har digitaliseret hvert trin i byggeprocessen. Jeg ser frem til at byde Holtes ansatte velkommen i EG-familien.

In English: EG acquires Holte (pdf)

Holte er markedsleder i Norge inden for software til byggebranchen med løsninger, der hjælper byggefirmaer med at administrere alle trin i en byggeproces fra projektberegning til komplet dokumentation og opfølgning. Virksomheden har 8.000 kunder og 50.000 brugere i Norge. Købet ligger godt i tråd med EG's førende position inden for byggebranchen i Danmark.

- EG og Holte er begge eksperter inden for byggebranchen og tilbyder et bredt sæt moduler i en integreret softwareplatform. Vi gør komplekse processer til enkle, intuitive løsninger for vores kunder. Når vi kombinerer styrkerne i EG og Holte, skaber vi en skandinavisk champion inden for softwareløsninger til hele byggebranchen, siger Jesper Andersen, EVP hos EG Private.

EG tror på behovet for konsolidering, når det gælder softwareløsninger til byggebranchen og overtog allerede den danske softwarevirksomhed CalWin i oktober 2019.

- Vi ser EG som en ambitiøs og stærk ejer, der vil investere i videreudviklingen af Holtes løsninger på et internationalt marked. Der er et stort potentiale for yderligere digitalisering i byggebranchen, siger Eilif Holte, grundlægger af Holte.

Aleksander Bjaaland, CEO i Holte, tilføjer:

- EG og Holte er et perfekt match, og vores nuværende samarbejde har allerede vist, at vores kulturer passer godt sammen. Vi har det samme fokus på langsigtede kundeforhold og høj kundetilfredshed. Aleksander Bjaaland fortsætter som administrerende direktør for Holte og Vice President i det samlede EG Byg & Installation.

EG har overtaget Holte den 17. marts 2020. Sælger og køber er enige om ikke at oplyse yderligere om salgspris og øvrige vilkår for transaktionen.
 

Om EG A/S

EG er en skandinavisk softwarevirksomhed med mere end 1.000 ansatte, der arbejder fra 15 kompetencecentre i Skandinavien og Polen. Vi udvikler, leverer og servicerer vores egen software til mere end 9.500 private og offentlige kunder.
 

Om Holte

Holte er en førende norsk leverandør af software og kurser inden for HSE, kvalitetssikring, ansøgninger om byggetilladelse, estimering, tredjepartskontrol, administration, drift og vedligeholdelse (MOM) samt projektstyring.

Holte blev grundlagt i 1987, har 135 medarbejdere og kontorer i Oslo, Trondheim, Tønsberg og Gdansk.

Læs mere på: https://holte.no
 

For yderligere oplysninger:

EVP Jesper Andersen, EG Private, telefon +45 2085 9643, e-mail jeand@eg.dk

CEO Aleksander Bjaaland, telefon +47 934 41 528, e-mail aleksander.bjaaland@holte.no