EG SmartKalk lancering
11. december 2023

EG SmartKalk LCA er nomineret til Innovationsprisen 2023 i Norge

Kalkulationsprogrammet EG SmartKalk LCA, der gør det nemt at beregne CO2-belastning i byggeprojekter, er med i opløbet om at vinde den norske byggebranches Innovationspris 2023.

Det er Business Norway, der har nomineret EG SmartKalk LCA til årets innovationspris. EG SmartKalk er et populært kalkulationsværktøj i byggebranchen i både Norge og Danmark.

EG SmartKalk LCA forenkler beregning og dokumentation af CO2 i byggeriet

EG SmartKalk LCA-softwaren beregner hurtigt og nemt CO2-belastning i byggeprojekter.

"Med et enkelt klik har virksomheden den LCA, de har brug for, for at opfylde myndighedernes krav om dokumentation", siger Audun Kalleberg, produktchef hos norske Holte, der er en del af EG Construction.

Byggeriet står for 12 procent af udledningen i EU

'Netto-nul-året' 2050 for reduktion af CO2-udledning nærmer sig for byggebranchen. Men opgaven er ikke nem. I dag står byggeriet for 12 procent af de samlede drivhusgasemissioner i EU. For at fremskynde reduktionen af CO2-udledning indfører myndighederne flere og strengere regler, blandt andet til dokumentation.

"Virksomheder, især SMV'er, mangler viden og ressourcer til at beregne deres egne udledninger og udarbejde komplekse rapporter.
Det, de har brug for, er intuitiv branchespecifik software til at gøre arbejdet for dem," forklarer Audun Kalleberg.

Økonomi og miljø går hånd i hånd

EG SmartKalk LCA (livscyklusvurdering) er softwaren, der gør det nemt og hurtigt for byggefirmaer og entreprenører at beregne deres CO2-aftryk.

"Modulet beregner CO2-aftrykket i form af omkostningsestimater. Det giver byggevirksomheder fuld kontrol over CO2-beregninger på alle niveauer, så de kan træffe beslutninger ud fra både pris og bæredygtighed," siger Kalleberg.

EG SmartKalk LCA sparer tid og er nemt at bruge.

"Virksomheder kan spare op til 90 procent i omkostninger sammenlignet med at ansætte en konsulent," tilføjer Kalleberg.
EG SmartKalk LCA bruges af byggefolk i både Norge, Danmark, Sverige og Finland.

Læs hele interviewet på Business Norway

Business Norway er Norges officielle platform til markedsføring af bæredygtige løsninger, events og investeringsmuligheder i norsk erhvervsliv for internationale investorer.

Kontakt os

Lad os hjælpe dig med at finde den rigtige løsning. 

Vi hjælper byggeriet med at optimere deres forretning med software, der bygger på praktisk erfaring og den nyeste digitale viden.

Ring til os på +45 7260 2600 og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.

Account Manager

René Langeland Jensen

Tlf:  +45 4231 1179

Email:  relaj@eg.dk

Customer Service & Administration

Lea Brun Andersen

Tlf:  +45 28904439

Email:  leban@eg.dk