EG SmartKalk lancering
31. marts 2023

EG kommer med nyt LCA-værktøj i EG SmartKalk

Den 20. april 2023 lancerer EG Construction et nyt LCA-værktøj i kalkulationsprogrammet EG SmartKalk. Dermed bliver det muligt for tømrere og murere at beregne CO2-aftryk og økonomi samlet.


Med LCA-modulet i EG SmartKalk kan tømrere og murere nu beregne og dokumentere CO2-aftrykket samtidig med projektetspris - og dermed leve op til 2023-klimakravene i bygningsreglementet, der trådte i kraft 1. januar i år.

Vær med til online lancering

Torsdag den 20. april 2023 fra kl. 10-11 lancerer EG det nye værktøj i EG SmartKalk til beregning af klimapåvirkningen i byggerier.

På online lanceringen viser EG Construction, hvordan man regner en pris og kobler LCA/CO2-regnskabet på beregningen med det nye LCA-modul.

EG SmartKalk er blevet opdateret med LCA-Molioprisbøger og tagopmåling.

Du behøver ikke at være specialist

Arrangementet er for dig, der arbejder med LCA-kalkulationer, især inden for tømrer- og murerfaget. Men du behøver ikke at være specialist for at deltage.

Få overblik over:

  • Beregning af pris og CO2 i samme projekt med løbende overblik
  • Hurtige opslag i danske og europæiske EDP-databaser
  • Opslag i generiske GWP-værdier fra BR18-lovgivning
  • Simulering af scenarier for projektets CO2 og økonomi

Tilmeld dig online lanceringen her

LCA er blevet hverdag

LCA (Life Cyklus Assessment) er blevet en del af hverdagen i byggeriet, som fremover skal foretage LCA-beregninger af materialer, set over hele levetiden. Det gælder altså fra, at man udvider råmaterialet til CO2-aftrykket, når man genanvender eller bortskaffer det. På alle nybyggerier skal der laves en CO2/LCA beregning af klimapåvirkningen.