Årsregnskab 2019
19. december 2018

Sådan får du styr på dit årsregnskab

Julen og nytåret står for døren, og det er tid til at afslutte dit årsregnskab. Hvert år på denne tid får vi i supporten mange henvendelser om årsrapporten, og her har vi samlet nogle af de vigtigste områder, du skal være opmærksom på.

Det er ofte i december, mange virksomheder får begyndende panik, fordi aflevering af årsrapporten rykker nærmere, og nytåret kommer snigende. Heldigvis er der stadig god tid til at gøre regnskabet færdigt, men du skal alligevel begynde at forberede din regnskabsmæssige afslutning af året.

Og så skal du huske, at det nye år ikke ligner det gamle. Du får blandt andet brug for at åbne et nyt regnskab for 2019, og måske er det tid til at justere dine nøgletal.

Gå dine nøgletal igennem

Udgangspunktet for dit regnskab skal være korrekt. Gennemgå derfor din virksomheds egenkapital, og brug noget tid på at gøre værdien af dit varelager op. Gennemgå også dine kreditor- og debitorkonti. Afstem evt. kontoudtog fra større leverandører med dit regnskab. Du bør kort sagt gå alle regnskabets poster igennem og tjekke bankafstemninger, gæld, moms, løn til medarbejdere osv.

Når du åbner det nye regnskab, er det nærliggende bare at gøre som sidste år. Det er dog ikke nødvendigvis en god idé. Der kan være sket ændringer i loven, og du kan have begået fejl i dette års regnskab, som du først vil opdage senere. Når du opretter det nye regnskab, kan du derfor se det som en anledning til at revidere de eksisterende tal.

Find vejledning til årsafslutningen – EG Visual og EG Centri

Har du brug for at få genopfrisket, hvordan du laver årsafslutning, finder du her vejledningen til

Sådan laver du årsafslutningen i EG One

2018 er det første år, du afslutter i EG One. Derfor får du her et link til vejledningen i årskørslen i EG One.

Lad os hjælpe

Kniber det med tiden, eller er det første gang, du skal lave en årskørsel? Brug en af vores konsulenter, og lad os gennemgå årskørslen for dig. Det koster 995 kr.