Jesper Andersen - EG
11. maj 2020

Nyt opkøb: EG vil digitalisere byggebranchen i Skandinavien

EG har købt norske Holte og satser på at gøre byggebranchen mere digital i Skandinavien. For branchen udnytter ikke it nok. Men hvad betyder opkøbet for kunderne i EG Byg? Læs svaret fra Jesper Andersen, der er divisionsdirektør i EG Private, som EG Byg & Installation hører under.


Med opkøbet af det norske byggesoftwarefirma Holte satser EG digitalt på byggebranchen i Skandinavien. Der ligger nemlig et potentiale i at digitalisere branchen, som i dag ikke udnytter it-mulighederne nok. I en byggeproces er der mange komplekse arbejdsopgaver, som kan gøres meget mere smidige med it.

- Det ser vi et stort behov for, siger divisionsdirektør Jesper Andersen i EG Private, hvor den nu udvidede division EG Byg & Installation hører under, og hvor 135 norske kolleger er kommet til med opkøbet af Holte.

- Det nye bliver, at vi fremover kan levere en samlet it-løsning til branchen, som kan bruges til alle arbejdsopgaverne i byggeprocessen. Holte er ligesom EG eksperter inden for byggebranchen og har løsninger, der bruges i alle dele af byggeriet.

Mere it der samler hele byggeprocessen

- Vi samler hele byggeprocessen: Fra kalkulation, planlægning, projektstyring til kvalitetssikring - og også levering af de enkelte varer ude på byggepladsen. I EG Byg er det fortsat især de små og mellemstore firmaer, der får nye muligheder, siger Jesper Andersen.
EG leverer allerede en del løsninger til både den udførende håndværker og håndværksmestrene, og kunderne kan med tilføjelsen af Holtes produktpalette se frem til, at der kommer endnu bedre løsninger til sektoren.

Helst på mobilen

Det er komplekst, fordi der er mange fagfolk involveret i en byggeentreprise, fx tilbudsberegneren, bygherren, arkitekten, planlæggeren, håndværkerne, indkøberne osv. alt efter opgavens størrelse. Alle de led skal kunne håndteres med it, helst nemt og på mobilen.

- Vi er langt med at udvikle et system, der kan håndtere alle de forskellige led i byggesagerne, fortæller Jesper Andersen.

- Mestrene sætter pris på de enkle løsninger, især på telefonen. Vi er gode til at omsætte komplekse processer til intuitive programmer, der er nemme at bruge i hverdagen.

I EG Byg har vi et fantastisk godt forhold til håndværkerne, fordi vi kender deres forretning og branchen, og det skal vi fortsætte med.

Det perfekte match

Holte er markedsleder med software til byggebranchen i Norge. En veletableret virksomhed, der i over 40 år har udviklet og leveret it-programmer til byggebranchen.

- Holte og EG er et perfekt match, siger Jesper Andersen og fortsætter:
- Vi har længe haft et godt samarbejde og arbejder på samme måde med vores kunder. Produkterne supplerer hinanden, endda med et overlap, så vi kommer til at kunne give kunderne nye muligheder. I sidste ende betyder det, at kunderne vil stå stærkere, fordi it kan optimere forretningen endnu mere.

Hvorfor opkøb lige nu?

Det kan måske virke overraskende, at EG foretager et opkøb i en global svær tid med corona-smitte, som desværre påvirker hele samfundet meget alvorligt i øjeblikket.
Men opkøbet af norske Holte har været undervejs længe, fortæller Jesper Andersen.

- Vi har i EG en langsigtet vækststrategi og har en ejer bag os, som gerne vil investere i udvikling. I efteråret købte vi CalWin, der har it-systemer til vvs- og installationsbranchen.

- Så med Holte i EG-familien bliver vi rigtig stærke i at levere it til hele byggeprocessen, og vi bliver ledende i Danmark og Norge, siger Jesper Andersen.

Med opkøbet har EG Byg fået 135 nye dygtige kolleger. Administrerende direktør i Holte Aleksander Bjaaland fortsætter som CEO i Holte og Vice President i EG Byg. Holtes medarbejdere arbejder fra Holtes kontorer i Oslo, Trondheim, Tønsberg og Gdansk.