Få styr på årsregnskab 2017
19. november 2019

Håndværker - Få styr på dit årsregnskab

Det er allerede efterår, og om kort tid skal du afslutte dit årsregnskab. Hvert år får vi i supporten mange henvendelser om årsrapporten, og derfor har vi her samlet nogle af de vigtigste områder, du skal være opmærksom på.

Heldigvis er der stadig tid til at gøre regnskabet færdigt, men du skal alligevel begynde at forberede din regnskabsmæssige afslutning af året.
Du skal huske, at det nye år ikke ligner det gamle. Du får blandt andet brug for at åbne et nyt regnskab for 2020, og måske er det tid til at justere dine nøgletal.

Gå dine nøgletal igennem
Udgangspunktet for dit regnskab skal være korrekt. Gennemgå derfor din virksomheds egenkapital og brug tid på at gøre værdien af dit varelager op.
Gennemgå også dine kreditor- og debitorkonti. Afstem evt. kontoudtog fra større leverandører med dit regnskab. Du bør kort sagt gå alle regnskabets poster igennem og tjekke bankafstemninger, gæld, moms, løn til medarbejdere osv.

Åbn et nyt regnskab
Når du åbner det nye regnskab, er det nærliggende bare at gøre som sidste år. Det er dog ikke nødvendigvis en god ide. Der kan være sket ændringer i loven, og du kan have begået fejl i dette års regnskab, som du først vil opdage senere. Når du opretter det nye regnskab, kan du derfor se det som en anledning til at revidere de eksisterende tal.

Find vejledning til årsafslutningen – EG Visual og EG Centri
Har du brug for at få genopfrisket, hvordan du laver årsafslutning? Her finder du vejledningen til
EG Visual
EG Centri

Sådan laver du årsafslutningen i EG One
Når du skal lave årsafslutning i EG One, kan du få en vejledning til, hvordan du gør det. Du får et link her til vejledningen i årskørslen i EG One.