EG underskriver aftale om køb af danske Ajour System A/S
22. februar 2022

EG underskriver aftale om køb af danske Ajour System A/S

København, 22. februar 2022 – EG offentliggør i dag, at selskabet har underskrevet aftale om køb af den danske softwarevirksomhed Ajour System A/S.

Ajour System er specialiseret i Software-as-a-Service til byggebranchen, herunder software til alle faser af byggeriet.

"Vi er meget glade for, at Ajour System bliver en del af EG. De har udviklet en række gode software moduler og har gennem flere år serviceret og opbygget en stærk kundebase", siger Mikkel Bardram, CEO i EG A/S.

In English: EG signs agreement to acquire Ajour System

"Vi ønsker at gøre byggebranchen mere effektiv, i stand til at højne kvaliteten og reducere branchens miljømæssige aftryk. Med opkøbet af Ajour System styrker vi vores evne til at gøre netop det".

Ajour System tilbyder bygherrer, entreprenør-, arkitekt- og ingeniørvirksomheder software til kvalitetsstyring, dokumenthåndtering og udbud samt en platform til håndtering af BIM objekter og BIM data. Kerneprodukterne er AjourBuild og AjourContent.

"Ajour System har en stærk position blandt større byggevirksomheder i Danmark og Island og matcher EG Constructions produktportefølje perfekt. Med Ajour System ombord styrker vi vores udbud af software til kalkulation, projektstyring, kvalitetssikring og BIM for både små, mellemstore og større virksomheder, siger Aleksander Bjaaland, SVP, EG Construction.

Administrerende direktør for Ajour System, Rene Mortensen, udtaler:

"Valget af EG som ejer er oplagt. EG har investeret markant i software til byggeriet de seneste år og med den øvrige contech software, som EG Construction råder over, er jeg er overbevist om, at vi med vores specialiserede brancheviden sammen kan tilbyde kunderne endnu flere forretningsoptimerende løsninger".

Siden midten af 2019 har EG investeret over 2 milliarder DKK i opkøb af nordiske branchesoftwareselskaber.

Ajour System er EG's syvende opkøb af softwarevirksomheder inden for byggebranchen siden 2019 og bliver en del af EG's forretningsområde EG Construction, der servicerer byggeriet i de nordiske lande.

EG har underskrevet aftalen om at overtage Ajour System A/S den 15. februar 2022. Den endelige aftale er betinget af sædvanlige myndighedsgodkendelser.
 

Om Ajour System A/S

Ajour System A/S er SaaS-leverandør inden for bygge- og ejendomsbranchen, herunder software til alle faser af byggeriet. Virksomheden er etableret i 2009, beskæftiger 32 branchespecialister inden for software og byggeri og har hovedkontor i Odense, Danmark.

Læs mere på ajoursystem.com

Om EG A/S

EG er en markedsledende leverandør af branchespecifik standardsoftware til private og offentlige kunder i Norden. EG's Software-as-a-Service er udviklet af specialister med dyb brancheviden, der understøtter kundernes forretningskritiske og administrative processer. EG beskæftiger over 1.500 medarbejdere primært i Norden. Koncernens omsætning var 1,4 mia DKK i 2020.

Læs mere på eg.dk
 

Yderligere information

Talsperson
Mikkel Bardram, CEO, EG A/S

Pressekontakt
Communication Manager Per Roholt, +45 2060 9736