EG køber Lindbak Retail Systems AS
03. juni 2019

EG køber Lindbak Retail Systems AS

EG har købt den norske IT-virksomhed Lindbak Retail Systems AS. Opkøbet er det første med Francisco Partners som ejer og gør EG førende inden for software til detailhandlen i Norden.

- Lindbak Retail Systems er et af de største opkøb i EG's historie. Det et tydeligt eksempel på, at vi nu tager hul på en helt ny epoke sammen med Francisco Partners, siger CEO Mikkel Bardram, EG.

- Opkøbet er rigtigt godt, for der er et stærkt match mellem Lindbak Retail Systems og EG. Vi har samme fokus på kunderne, og begge virksomheder satser på egen software. Samtidig kan vi se, at Lindbak Retail Systems har den dybe brancheviden inden for detailhandel, som er essentiel for succes. Vi glæder os derfor til at lære af vores nye kolleger og til at dele vores egen viden med dem, siger CEO Mikkel Bardram, EG.

Lindbak Retail Systems (LRS) bliver videreført som et styrket og selvstændigt forretningsområde i EG og fokus vil uændret være på de store detailhandelskæder med hovedkvarter i Norge, Sverige eller Danmark.

- Opkøbet af Lindbak Retail Systems viser blot vores ambition om at forsætte EG's vækst gennem en aggressiv opkøbsstrategi med fokus på branchespecifik software. Det her er bare begyndelsen, siger Petri Oksanen, partner hos Francisco Partners.  

Såvel medarbejdere som den nuværende ledelse i LRS overgår til EG, hvor virksomhedens CEO Erik Tomren indgår i EG's koncernledelse med ansvaret for en ny retail-division:

- Det har været vigtigt at finde en stærk og rigtig ejer som EG, der vil investere i videreudvikling af Lindbak Retail Systems og tage virksomheden til næste niveau. EG har flere vigtige kunder og gode løsninger til detail-området, så jeg ser frem til, at vi sammen kan tilføre såvel eksisterende som nye kunder en øget værdi og et bredere tilbud af markedsledende løsninger, siger CEO direktør Erik Tomren, Lindbak Retail Systems.

EG har overtaget Lindbak Retail Systems den 3. juni 2019. Alle aftaler med kunder, leverandører og samarbejdspartnere fortsætter som hidtil. Parterne ønsker ikke at oplyse købsprisen.

 

Om EG

EG er en skandinavisk softwarevirksomhed med mere end 1.000 medarbejdere, der arbejder fra 15 kompetencecentre i Skandinavien og Polen. Vi udvikler, leverer og servicerer vores egen software til mere end 9.500 private og offentlige kunder. Læs mere på eg.dk.

 

Om Lindbak Retail System

Lindbak Retail Systems leverer forretningskritiske IT-løsninger til ambitiøse detailhandelskæder inden for dagligvare, fag- og servicehandel. Virksomhedens 130 ansatte betjener dagligt mere end 4.000 butikker i Nordeuropa fra kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim og Göteborg. Læs mere på lindbakretail.no.

 

Kontakt for yderligere oplysninger

Vedrørende EG:
CEO, Mikkel Bardram, EG, telefon +45 2922 6548, e-mail mibar@eg.dk

Vedrørende Lindbak Retail Systems:
CEO, Erik Tomren, telefon +47 992 96 943, e-mail erik.tomren@lindbak.no

 

Read in English (pdf)

 

Nyheder

 • EG afslutter opkøbet af finske Zeroni

  København, den 2. april 2024 – EG offentliggør i dag købet af det finske softwareselskab Zeroni.

 • EG acquires majority stake in Mestro AB to strengthen its position within energy and sustainability management

  With the acquisition of a majority stake in Mestro, EG strengthens its leading position in the market for energy management and sustainability (EMS).

 • EG Sverige has entered into agreements to acquire 5,416,374 shares in Mestro

  The independent bid committee for Mestro recommends all shareholders in Mestro to accept the Revised Offer.

 • EG offers to acquire Mestro AB

  EG A/S, a leading Nordic software company, today announced an offer to acquire the shares in Swedish listed software company, Mestro AB.

 • EG underskriver aftale om køb af finske Zeroni

  København, 16. januar 2024 – EG offentliggør i dag, at selskabet har underskrevet aftale om køb af den finske softwareleverandør Zeroni og ønsker at styrke positionen som en førende leverandør af branchespecifik software til byggeri og industri i Norden.

 • EG broadens investor base with EUR 400m investment round

  Today, EG announced a group of leading international investors led by Sofina Group and LGT Capital Partners have joined Francisco Partners as owners of EG.

 • EG køber Groupcare for at understøtte medlemsorganisationer endnu bedre digitalt

  I dag offentliggør EG opkøbet af Groupcare A/S og styrker positionen som den foretrukne leverandør af branchesoftware til medlemsorganisationer i Norden.

 • CheckWare bliver en del af EG for at styrke sundhedsvæsenet i Norden

  EG har købt den norske healthtech virksomhed CheckWare for at styrke sundhedsvæsenets arbejde med behandling af både psykiske og fysiske lidelser i Norden.

 • EG køber InfoCD og satser yderligere på software til boligbranchen

  EG køber samarbejdspartneren InfoCD og styrker positionen som leverandør af branchesoftware inden for boligadministration.

 • EG køber Props og udvider udvalget af brugervenligt software til afregning i forsyningsbranchen

  I dag offentliggør EG opkøbet af det svenske softwarefirma Props Utility Solutions AB og Props Utility Services AB.

 • EG afslutter købet af PatientSky Saas Norway

  I dag offentliggjorde EG, der er en førende nordisk softwarevirksomhed, købet af PatientSky Saas Norway AS og PatientSky APP AS.

 • ShowMyDay bliver en del af EG Sensum One

  Den populære app ShowMyDay til udsatte med autisme eller autismelignende udfordringer bliver fremadrettet en del af EG Sensum One.

 • EG runder en omsætning på to mia. DKK i 2022 og styrker sine nordiske markedspositioner yderligere

  EG runder en omsætning på to mia. DKK i 2022 og styrker sine nordiske markedspositioner yderligere.

 • EG har underskrevet aftale om at overtage PatientSky SaaS Norway

  Dermed styrker EG sin position som softwareleverandør til sundhedssektoren, især til praktiserende læger, speciallæger og fysioterapeuter.

 • Bright Energy og EG indgår nyt samarbejde

  Behovet for innovative løsninger og funktioner til at håndtere og optimere energiforbruget er stærkt stigende på grund af de høje elpriser.

 • EG er klar til at håndtere energikundernes indefrosne regninger

  EG Xellent og EG SonWin udvides, så de støtter forsyningsselskaber med en automatisering i forbindelse med indefrysningsordningen, både for el, gas og fjernvarme.

 • Energikrise fremskynder indsats for at nå klimamål

  EG fremskynder indsatsen for at nå egne klimamål og for at få udbredt de standardløsninger, der kan hjælpe kundernes og samfundets behov for handling nu.

 • EG afslutter købet af Ørn Software Holding

  I dag offentliggjorde EG, der er en førende nordisk softwarevirksomhed, købet af det norske selskab Ørn Software Holding AS.

 • EG køber specialiseret software til digital selvbetjening og sagsbehandling fra Dafolo

  EG offentliggør i dag at selskabet har købt fem softwareprodukter til digital selvbetjening og sagsbehandling fra Dafolo.

 • EG issues offer document to acquire all outstanding shares of Ørn Software Holding

  Today EG has issued the offer document for the voluntary cash offer to acquire all outstanding shares of Ørn Software Holding AS.

 • EG underskriver aftale med tilbud om køb af Ørn Software Holding AS

  EG offentliggør i dag, at selskabet har underskrevet en aftale om køb af alle aktier i det børsnoterede selskab Ørn Software Holding.

 • EG køber Vitani Energy Systems A/S

  Med købet understreger EG sit mål om at blive en markedsførende leverandør af software til energiledelse og energistyring i Norden.

 • EG voksede omsætning med 22% og styrkede sin nordiske markedsposition i 2021

  EG, der er en førende nordisk leverandør af branchespecifikke softwareløsninger, har i dag offentliggjort årsrapport samt ESG-rapport for 2021.

 • EG gennemfører opkøbet af Ajour System A/S

  Ajour System er specialiseret i Software-as-a-Service til byggebranchen, herunder software til alle faser af byggeriet.

 • Michael Moyell Juul starter hos EG som Executive Vice President

  EG kan i dag offentliggøre, at Michael Moyell Juul starter i EG som Executive Vice President i Private divisionen.

 • EG underskriver aftale om køb af danske Ajour System A/S

  EG offentliggør i dag, at selskabet har underskrevet aftale om køb af den danske softwarevirksomhed Ajour System A/S

 • EG køber UNOIT ApS

  UNOIT tilbyder software, der understøtter og sikrer uddannelsesvejledningen for alle unge i alderen fra 12-24 år, til danske kommuner.

 • EG gennemfører opkøbene af Jydacom, TRYGG/2000 og Alystra

  EG har i dag gennemført overtagelsen af softwarevirksomhederne Jydacom, TRYGG/2000 og Alystra fra TietoEVRY.

 • EG underskriver aftale om at købe TRYGG/2000 og styrker sit tilbud til byggemarkeder i Norden

  EG har i dag underskrevet en aftale om at overtage softwareløsningen TRYGG/2000 fra den finske ejer TietoEVRY.

 • EG underskriver aftale om at overtage transportsystemet Alystra

  EG har i dag underskrevet en aftale om at købe det svensk-baserede transportsystem Alystra fra ejeren, finske TietoEVRY.

 • EG underskriver aftale om køb af Jydacom for at udbygge positionen i den finske byggebranche

  EG har i dag underskrevet en aftale om køb af den finske software applikation Jydacom med ejeren, finske TietoEVRY.

 • EG køber Silverbucket og er ny softwareleverandør til den finske byggebranche

  Silverbucket leverer et intuitivt projekt- og ressourcestyringssystem til rådgivende ingeniørfirmaer, entreprenører og større arkitektfirmaer.

 • Klaus Holse valgt som ny formand for bestyrelsen i EG

  Klaus Holse, tidligere adm. direktør i SimCorp, er på en ekstraordinær generalforsamling blevet valgt som ny bestyrelsesformand i EG A/S.

 • EG køber Aver & Lauritzen

  EG udbygger dermed positionen som specialiseret softwareleverandør til primærsektoren, især til de praktiserende læger og speciallæger.

 • EG køber InCom og satser yderligere på løsninger til boligbranchen

  EG køber InCom og styrker positionen som leverandør af agil branchesoftware til boligadministration.

 • EG køber Zavann AB og styrker sin Utility-forretning i Norden

  Zavann er specialiseret i afregnings- og handelssystemer til forsyningsselskaber.

 • EG køber Front Systems AS og intensiverer sin satsning på digitalisering af detailhandlen

  EG køber Front Systems og styrker sin position som den foretrukne samarbejdspartner inden for digitalisering af detailhandlen i Norden.

 • EG står nu med nøglen til CO2-reduktion baseret på data

  EG køber grøn techvirksomhed og går samtidig ind på det finske marked.

 • EG køber PM El-Beregning

  EG køber det danske softwarefirma PM El-Beregning og fortsætter en ambitiøs ConTech-strategi i den skandinaviske byggebranche.

 • EG eksekverer strategien og øger omsætningen med 15 % i 2020

  EG fortsætter med at vokse og forfølger missionen om at levere markedsledende vertikal software.

 • EG køber norske EasyUpdate

  EG styrker sin position på skønheds- og wellnessmarkedet med opkøbet af softwarevirksomheden EasyUpdate AS.

 • EG køber FrontAvenue A/S og SafetyNet

  EG har opkøbt FrontAvenue A/S og SafetyNet, som er et af markedets førende værktøjer til arbejdsmiljøstyring.

 • Stockholm Gas AB og Gasnätet Stockholm AB vælger EG som partner og tjenesteleverandør

  Aftalen omfatter en samlet levering af tjenester inden for fakturering, kontrakthåndtering, målerdatahåndtering, markedskommunikation m.m. på det svenske gasmarked.

 • EG køber Prosedo ApS

  Opkøbet styrker EG som leverandør af intelligent software til bolig- og ejendomsadministration i Danmark.

 • EG køber Capto A/S

  EG har købt Capto A/S, som er en dansk virksomhed med speciale i software til advokatfirmaer, juridiske afdelinger, medlemsorganisationer og kursusudbydere.

 • EG køber studiesystemet LUDUS Suite fra DXC Technology

  EG opkøber LUDUS Suite af DXC Technology og indtræder dermed på edutech-markedet. LUDUS Suite-platformen betjener en bred vifte af uddannelsesinstitutioner i Danmark.

 • EG køber Sigma Estimates A/S

  EG køber softwarefirmaet Sigma Estimates A/S. Det strategiske opkøb skal styrke softwareløsningerne til den skandinaviske byggebranche.

 • EG køber Altiplan

  EG's datterselskab Silkeborg Data A/S køber den danske it-virksomhed Altiplan Aps. Virksomheden har udviklet løsningen HosInfo, der benyttes på mere end 70 hospitalsafdelinger i Danmark.

 • EG køber A-Data A/S

  EG har købt det danske IT-firma A-Data A/S, der leverer software til det danske sundhedsvæsen.

 • EG's bestyrelse udvider efter vækstår med ny ejer

  Efter et succesrigt første år med ny ejer Francisco Partners opruster EG's bestyrelse - skal styrke EG's ambitiøse vækstplan.

 • EG køber Hano AS

  EG har opkøbt softwarevirksomheden Hano AS, der med 3.500 kunder er en af de førende i Norge med it-løsninger inden for sundhed og velvære.

 • EG køber norske Holte

  EG har købt softwarevirksomheden Holte, som er markedsleder i Norge inden for software til byggebranchen.

 • Til kunder og samarbejdspartnere

  EG følger nøje den aktuelle situation med udbredt corona-smitte og har iværksat en række planlagte foranstaltninger, der skal sikre kontinuiteten i vores kunders forretning.

 • EG handler på Datatilsynets kritik

  Datatilsynet har på baggrund af en anmeldelse fra Herning Kommune rejst alvorlig kritik af EG for at anvende supportsystemet, ServiceNow uden en klar aftale med kommunen og ØS Indsigt Ejerkredsen. EG tager Datatilsynets afgørelse til efterretning og noterer sig, at Datatilsynet betragter sagen som afsluttet.

 • EG giver julegave til tre energiprojekter

  Tre alternative energiprojekter i Kina og Indien har fået en særlig julegave fra EG og EG's medarbejdere.

 • EG styrker ledelsen for at udleve vækststrategi

  Fra 1. oktober har EG ansat en Vice President for Mergers & Acquisitions til at stå for fremtidige opkøb til koncernen.

 • EG køber CalWin A/S

  EG har opkøbt det danske IT-firma CalWin A/S, der udvikler og leverer softwareløsninger til installatør-branchen. Købet er det tredje i løbet af fire måneder.

 • EG køber Sonlinc A/S

  EG har opkøbt den danskejede it-virksomhed Sonlinc A/S, der leverer service og software til forsyningsbranchen.

 • EG’s nye bestyrelse er på plads

  EG's bestyrelse er udvidet fra fem til otte medlemmer og består af erfarne internationale tech-profiler, repræsentanter fra Francisco Partners og medarbejderrepræsentanter.

 • Lægeforeningen gør klar til ny ferielov med nyt lønsystem

  Lægeforeningen har valgt at gøre sig klar til den nye ferielov med nyt lønsystem, SD Løn, til de 365 ansatte og valgte repræsentanter i Foreningen af Yngre Læger, Praktiserende Lægers Organisation og Foreningen af Speciallæger.

 • EG køber Lindbak Retail Systems AS

  EG har købt den norske IT-virksomhed Lindbak Retail Systems AS. Opkøbet er det første med Francisco Partners som ejer og gør EG førende inden for software til detailhandlen i Norden.

 • Francisco Partners gennemfører købet af EG

  Francisco Partners overtager EG for 3,7 milliarder kroner. Transaktionen blev endeligt godkendt af konkurrencemyndighederne den 23. maj 2019.

 • Francisco Partners køber EG af Axcel for 3,7 milliarder kroner

  Efter en succesfuld adskillelse af EG i en software- og servicevirksomhed, og et efterfølgende salg af serviceforretningen til DXC Technology, har Axcel indgået aftale om at sælge den markedsledende skandinaviske softwarevirksomhed EG til den amerikanske private equity fond Francisco Partners.

 • EG A/S gennemfører salget af sin serviceforretning

  EG A/S meddelte den 25. januar 2019, at EG A/S havde indgået aftale om at sælge sin service-forretning til DXC Technology. Transaktionen er nu godkendt af de relevante konkurrencemyndigheder og salget er i dag (15. februar) blevet gennemført.

 • EG sælger sin serviceforretning til DXC Technology – strategisk match og komplementære kompetencer var afgørende for valget af ny ejer

  For den nye ejer, DXC Technology, er der tale om en signifikant investering i den nordiske region, som er blandt de mest digitaliserede i verden.

 • EG konsoliderer position med opkøb af ClinicCare

  Teknologi-virksomheden EG har med øjeblikkelig virkning opkøbt it-systemet ClinicCare, der er udviklet til sundhedssektoren. EG bliver med opkøbet markedsledende inden for løsninger til danske psykologer, kiropraktorer, speciallæger og almen praktiserende læger.

 • Region Midtjylland indgår aftale med EG Silkeborg Data

  Region Midtjylland og EG Silkeborg Data har efter et EU-udbud indgået aftale om levering af et løn- og arbejdstidsplanlægningssystem.

 • Vvs-branchens hovedleverandører i strategisk samarbejde

  Nu bliver vvs-installatørernes hverdag nemmere. To af branchens hovedleverandører, Brødrene Dahl og EG Byg & Installation, bygger i fællesskab en endnu bedre digital løsning til branchen til varebestilling og projektstyring.

 • Aabenraa Kommune skifter leverandør: Næste års lønsedler kommer fra EG Silkeborg Data

  Fra årsskiftet 2019 vil medarbejderne i Aabenraa Kommune få deres lønsedler fra en ny leverandør. Kom-munen har nemlig valgt at skifte leverandør efter en EU-udbudsrunde, hvor EG Silkeborg Data vandt Delaf-tale 2: Løn- og vagtplansystem. EG Silkeborg Data er dermed kommunens kommende leverandør mindst otte år frem i tiden.

 • Nordjyske håndværkere forrest med it

  To nordjyske håndværkere modtog i denne måned priser som årets mest it-parate virksomheder. For begge håndværksvirksomheder har digitaliseringen blandt andet resulteret i en bedre bundlinje og bedre fastholdelse af medarbejderne. Priserne uddeles af Dansk Byggeri og anerkender et målrettet arbejde med it-værktøjer.

 • GENERATIONSSKIFTE: De gode håndværkstraditioner videreføres med hjælp fra it-værktøjer

  I sidste uge markerede murerfirmaet Bjarne B. Larsen sit navne- og generationsskifte med en reception i Egtved Idræts- og Multicenter. Det var samtidig markeringen af en gennemgribende digitalisering af murerfirmaet, som Bjarne Larsens søn har sat gang i. Bjarne Larsens søn Simon Hulsrøj Larsen overtog pr. 1. januar 2018 firmaet sammen med partneren Henrik Stensgård Eriksen.

 • Chef, jeg kan ikke komme på arbejde i dag

  Løn under sygdom: Influenza er en af de hyppigste årsager til sygefravær, og når virus rammer, risikerer du, at sygemeldingerne strømmer ind. Det er ærgerligt og besværligt for alle. For mester rejser det hvert år spørgsmålet om, hvordan den sygdomsramte skal aflønnes.

 • EG has hired Henrik Hansen as CFO

  EG has hired Henrik Hansen as CFO. Henrik will replace Allan Buhl Møller who has been CFO in EG the last 9 years.

 • Flest it-modne virksomheder benytter EG Byg & Installation

  For tredje år i træk gik hele 3 af de i alt 5 priser som årets mest it-modne byggevirksomhed til håndværksmestre, der benytter it-løsninger fra EG Byg & Installation.

 • Mere innovation på vej til EG's brancheløsninger

  En strategisk satsning på innovation og brugerinvolvering samlede i sidste måned udviklere fra hele Skandinavien, der i løbet af 1 1/2 døgn udtænkte 7 konkrete ideer.

 • Allocate Software vælger dansk it-partner

  Et strategisk samarbejde mellem EG og Allocate Software varsler nye tider for vagt- og ressourceplanlægning på blandt andet landets regionale sygehuse og på døgntilbud.

 • ​ProLøn og EG Bolig i nyt samarbejde

  Et nyt samarbejde med mellem EG Bolig og ProLøn gør det nemt at kombinere bolig- og ejendomsadministrationen med lønindberetningen og erstatter HM-Consults løsning.