Stockholm Gas AB og Gasnätet Stockholm AB vælger EG som partner og tjenesteleverandør. Foto: Gasbolagen
28. januar 2021

Stockholm Gas AB og Gasnätet Stockholm AB vælger EG som partner og tjenesteleverandør

Stockholms gasforsyning, dvs. Stockholm Gas AB og Gasnätet Stockholm AB, har valgt at indgå aftale og partnerskab med EG Utility. Aftalen omfatter en samlet levering af tjenester inden for fakturering, kontrakthåndtering, målerdatahåndtering, markedskommunikation m.m. på det svenske gasmarked.

Selve leveringen af tjenester skal håndteres med EG's løsning, EG Xellent, som bygger på Microsoft Dynamics 365. EG Xellent 365 er en løsning til samtlige forsyningsselskaber inden for gas, el, varme, fibre m.m. på det nordiske gas- og energimarked.

– Vi har analyseret markedet grundigt for at finde en samarbejdspartner. Vi har lagt stor vægt på både at flytte vores kunder fra tidligere systemer over på en tryg og sikker måde, opretholde høj effektivitet og yde dem en god service. Vi er kommet frem til, at EG Xellent D365 og EG som leverandør er den helt rigtige samarbejdspartner for os, siger Karl Oskar Apel, kommunikationsansvarlig hos Gasnettet Stockholm & Stockholm Gas.

For os er det vigtigt, at vores samarbejdspartner forstår branchen og kan hjælpe os videre på vores rejse mod øget digitalisering og effektivisering med kunden i fokus. Vi ser frem til samarbejdet med EG Sverige, siger Karl Oskar Apel, kommunikationsansvarlig hos Gasnätet Stockholm & Stockholm Gas.

Den skandinaviske leverandør EG er stolt over at overtage ansvaret for Stockholms gaskunder:

– Vi er utroligt stolte over, at Stockholm Gas og Gasnettet Stockholm har valgt EG som samarbejdspartner og EG Xellent D365 som løsning, siger Rasmus Dalby Martinussen, Direktør, EG Utility.

Med aftalen udvider EG Utility sin levering af tjenester med yderligere 60.000 gaskunder.

– Vi ser en tydelig tendens, siger Håkan Danström, der er leveringsansvarlig i EG Sverige, hvor flere og flere forsyningsselskaber efterspørger tjenester og ikke kun systemer. Ved at levere både tjenester og systemer via vores nordiske løsning, EG Xellent 365, vil vi være fremtidssikrede rent funktionelt og samtidig kunne tilbyde vores kunder et omkostningseffektivt alternativ.

EG Utility leverer sine løsninger til mere end 60 danske og 70 svenske forsyningsselskaber.

– EG har gennem de seneste år konsolideret den skandinaviske forsyningsbranche og investeret i EG's Xellent-løsning til den nyeste version af Microsoft Dynamics 365, der nu beviser sit værd på det svenske energimarked. Vi har nu fem kunder, der bruger løsningen. Med reference til gasselskaberne ser vi, at D365 Xellent klarer sig godt i konkurrencen, og jeg forventer derfor, at 2021 bliver det store gennembrud for denne løsning, siger Rasmus Dalby Martinussen, EG Utility.


Om Stockholm Gas

Stockholm Gas AB (SGAB) sælger naturgas, biogas og bygas til private husholdninger, restauranter, industrien og bilsektoren. SGAB gør det med fødderne solidt plantet i de moderne traditioner, et øje for kundens behov og med skarpt fokus på en bæredygtig fremtid, hvor biogassen dominerer. Med en langsigtet horisont, gennemsigtighed og fokus på kunderne vil SGAB være stockholmernes foretrukne valg – og en af Sveriges førende gasleverandører.
Du kan finde flere oplysninger om organisationen og dens aktiviteter på www.stockholmgas.se/


Om Gasnätet Stockholm

Gasnätet Stockholm AB (GSAB) ejer gasnettene i Stockholmsområdet og er ansvarlig for udviklingen, driften og vedligeholdelsen af dem. Gasnettene består i dag af ca. 50 km gasrør til bygas i Stockholm, Solna og Sundbyberg samt et 6,4 km langt gasforsyningsnetværk. GSAB har en vision, hvor man deltager og bidrager til en bæredygtig by, hvor gas er en naturlig del af hverdagen i private husholdninger, virksomheder og for trafikanter.

Besøg www.gasnatetstockholm.se/ for at få flere oplysninger om organisationen og dens arbejde.


Om EG

EG er en skandinavisk softwarevirksomhed med over 1.400 medarbejdere. Virksomheden har over 20 kontorer i Skandinavien og Polen. Vi udvikler, leverer og yder service på vores egen software til mere end 21.000 kunder inden for den private og offentlige sektor.
Besøg eg.se og eg.se/it/energi/xellent/ for at få mere information om organisationen og arbejde.

Kontakt os for at få flere oplysninger

Spørgsmål vedrørende Stockholm Gas:

Jessica Engelbrecht, markedsansvarlig hos Stockholm Gas AB, jessica.engelbrecht@stockholmgas.se, tlf.: +46 070-315 52 07.

Spørgsmål vedrørende Gasnettet Stockholm:

Karl Oskar Apel, kommunikationsansvarlig hos Gasnätet Stockholm AB, karloskar.apel@gasnatetstockholm.se, tlf.: + 46702165762

Spørgsmål vedrørende EG Utility:

Direktør Rasmus Dalby Martinussen, radan@eg.dk, tlf.: +46 7220 7730.