EG underskriver aftale om at overtage transportsystemet Alystra
13. oktober 2021

EG underskriver aftale om at overtage transportsystemet Alystra

København den 13. oktober 2021. EG, et af de førende nordiske softwareselskaber, har i dag underskrevet en aftale om at købe det svensk-baserede transportsystem Alystra og relaterede aktiviteter fra ejeren, finske TietoEVRY.

Alystra er en it-transportløsning til speditører og vognmænd, der administrerer planlægning, ruter, økonomi og fakturering.

In English: EG signs agreement to acquire Alystra

- Med aftalen træder vi ind på det svenske marked for digital håndtering af transport, og det giver os muligheden for at udvide EG's portefølje til den nordiske transportbranche, siger Mikkel Bardram, CEO i EG.

- Vi ser en stigende efterspørgsel efter standardsoftware i transportbranchen, da teknologien giver mulighed for at mindske ressourceforbruget - med en positiv effekt på både økonomi og miljø, siger Mikkel Bardram.

Der er over 10.000 speditører i transportbranchen i Sverige, der beskæftiger mere end 86.000 medarbejdere.

- I modsætning til globale transportvirksomheder, der har transportløsninger fra globale leverandører, er der mange mindre og mellemstore speditører, som har behov for brugervenlige transportsystemer, der kræver mindre investeringer. Alystra har med succes leveret til dette segment i mere end 20 år, og jeg er overbevist om, at vi fremadrettet kan levere endnu bedre og mere effektive systemer som en del af EG", siger Uno Liljedahl, Alystra.

EG har d. 13. oktober underskrevet aftalen om at overtage Alystra fra TietoEVRY. Salget forventes gennemført inden udgangen af 2021.

På to år har EG investeret mere end to milliarder kroner i danske og nordiske softwarevirksomheder.
 

Yderligere information

Talsperson
Mikkel Bardram, CEO, EG A/S

Pressekontakt
Communication Manager Per Roholt, +45 2060 9736
 

Om Alystra

Alystra er et transportstyringssystem, som anvendes af over 20 svenske kunder. IT-systemet håndterer transportplanlægning, ruteplanlægning, økonomi og fakturering.

Om EG

EG er en markedsledende leverandør af branchespecifik standardsoftware til private og offentlige kunder i Norden. EG's Software-as-a-Service er udviklet af specialister med dyb brancheviden, der understøtter kundernes forretningskritiske og administrative processer. EG beskæftiger over 1.500 medarbejdere primært i Norden. Koncernens omsætning var 1,4 mia DKK i 2020.

Læs mere på eg.dk