EG A/S - En af Skandinaviens største softwarevirksomheder
04. juni 2020

EG's bestyrelse udvider efter vækstår med ny ejer

Efter et succesrigt første år med ny ejer Francisco Partners opruster EG's bestyrelse. Flere techkompetencer og viden om digitalisering af den offentlige sektor i bestyrelsen skal styrke EG's ambitiøse vækstplan.

EG har netop foretaget sit femte opkøb inden for de seneste tolv måneder og fortsætter vækstambitionen.

I løbet af det første år med Francisco Partners som ejer har EG med succes styrket sin markedsposition som en af Nordens førende softwareselskaber, især gennem opkøb og et dedikeret fokus på vertikale softwareløsninger.

In English: EG board expands after year of growth (pdf)

EG's bestyrelse udvider et allerede stærkt felt af erfarne ledere fra den internationale softwarebranche. Tre nye medlemmer træder ind i bestyrelsen, og to medlemmer træder ud. Med mere diversitet og unik viden om it-infrastruktur i den offentlige sektor fremmer bestyrelsen yderligere EG's vækststrategi.

Nye i EG's bestyrelse er Jane Wiis, administrerende direktør i digitaliseringsvirksomheden DBC A/S, Mike Barry, Senior Operating Partner i Francisco Partners Consulting og Tom Kilroy, tidligere COO i Finastra.

De to, der forlader bestyrelsen er Senior Operating Partner i Francisco Partners Consulting, Paul Joseph Ilse og Stephan Scholl, der netop er tiltrådt som CEO i Alight Solutions.

- Jeg vil gerne takke Stephan Scholl og Paul Ilse for at sætte deres præg på beslutningerne og på en strategisk indsats, der har bidraget til et succesfuldt første år i partnerskabet mellem Francisco Partners og EG. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med de tre nye bestyrelsesmedlemmer, som hver især bidrager med unikke kompetencer til den strategi, som EG vil implementere i de næste år, siger Petri Oksanen, bestyrelsesformand i EG og deal partner hos Francisco Partners, og fortsætter:

- Jane har dyb erfaring fra det offentlige i Danmark og kommer med et vigtigt kundeperspektiv. Tom har erfaring fra virksomheder i endnu større skala end EG, og Mike har en stærk teknisk viden, der er en gevinst, når det gælder udviklingen af EG's produktportefølje.

Jane Wiis, der har tidligere været digitaliseringsdirektør i KL og har tyve års erfaring med at digitalisere den offentlige sektor, siger:

- EG er et indlysende valg for mig. EG er en utrolig vigtig spiller i det digitale landskab. Jeg glæder mig til at bidrage med min passion for fremtidens offentlige digitalisering. Der er et stort potentiale i EG's branchebaserede forretningsmodel med standardsoftware til dette marked.

Tidligere COO i Finastra, Tom Kilroy, som har stor viden om at lede virksomhedsintegrationer, udtaler:

- Jeg glæder mig over at blive en del af EG-bestyrelsen i en tid med vækst og opkøb, og jeg ser frem til sammen med ledelsen i EG at fortsætte virksomhedens ambitiøse vækstplan.

Mike Barry, ekspert i product management, software og agile processer, tilføjer:

- EG er på vej mod at blive den førende danske leverandør af branchespecifik software, og den udviklingsrejse er jeg meget begejstret over at kunne være med på.

Den udvidede bestyrelse består nu af formand Petri Oksanen, deal partner hos Francisco Partners, næstformand Deep Shah, co-president hos Francisco Partners, Quentin Lathuille, senior operating partner hos Francisco Partners Consulting, Mike Barry, tidligere COO i Finastra Tom Kilroy, administrerende direktør i DBC A/S, Jane Wiis, tidligere CEO hos Infor, Carsten Knudsen, der besidder en række bestyrelsesposter i dansk erhvervsliv samt tre medarbejderrepræsentanter, senior udvikler Poul Rabjerg, udviklingsspecialist Brian Frandsen og entreprise architect Stein Rustad.
 

Om EG A/S

EG er en skandinavisk softwarevirksomhed med mere end 1.300 ansatte, der arbejder fra over 20 kontorer i Skandinavien og Polen. Vi udvikler, leverer og servicerer vores egen software til 17.500 private og offentlige kunder. Læs mere på https://eg.dk
 

Om Francisco Partners

Francisco Partners er en ledende global kapitalfond, specialiseret i tech-virksomheder. Siden grundlæggelsen for mere end 20 år siden har Francisco Partners rejst omkring 24 milliarder $USD i kapitaltilsagn samt investeret i mere end 275 teknologivirksomheder, som gør fonden til en af de mest aktive og mangeårige tech-investorer.

Fonden investerer i virksomheder, hvor fondens branchespecifikke viden og operationelle kompetencer kan bidrage til at realisere virksomhedernes potentiale optimalt. For mere information om Francisco Partners, se www.franciscopartners.com
 

Kontakt for yderligere oplysninger

CEO, Mikkel Bardram, EG, telefon +45 2922 6548, e-mail mibar@eg.dk