EG fremskynder indsatsen for at nå egne klimamål
11. oktober 2022

Energikrise fremskynder indsats for at nå klimamål

Den aktuelle energikrise får EG til internt at fremskynde sin indsats for at nå egne klimamål og for at få udbredt de standardløsninger, der kan hjælpe kundernes og samfundets behov for handling nu, fx indefrysning af energiregninger og digital energiledelse.

"I EG har vi et overordnet mål om at være CO2 positive i 2030, og vi arbejder støt henimod det mål.  Den aktuelle energikrise har naturligvis understreget behovet for at reducere vores eget energiforbrug og på at hjælpe vores kunder med det samme, så vi forfølger begge opgaver meget målrettet lige nu," siger CEO Mikkel Bardram, EG.

Internt satser EG på at reducere energiforbruget i egne bygninger med 15-20 % i løbet af de næste 12 måneder ved hjælp af teknologi og ved at udnytte vores fleksible arbejdsmodel.

"Vi forbereder os på vintersæsonen ved at reducere energiforbruget på en måde, så vores medarbejdere stadig har gode arbejdsforhold. Vi vil genre undgå at skrue helt ned til 19 grader på vores lokationer. I stedet samler vi medarbejderne, hvor det giver mening og målretter energiforbruget gennem brug af teknologi. Det betyder blandt andet, at vi fremskynder implementeringen af vores eget energiledelsessystem EG Omega på centrale lokationer, så vi kan udnytte både sensorteknologi og kunstig intelligens til at vurdere, hvor og hvornår vi skal skrue op og ned for energiforbruget," siger Mikkel Bardram.

I det hele taget er digitalisering en central del af løsningen på energikrisen for EG.

"Vi skal som udgangspunkt minimere antallet af kvadratmeter, vi skal opvarme og sikre, at vi kun opvarmer lokaler, der er i brug. Det gør vi ved at tilpasse kapaciteten til behovet og ved at medarbejderne  fleksibelt kan melde ind, hvad de har brug for og booke de borde og lokaler, som de anvender. Selve energiforbruget, opvarmning, lys, vand og ventilation styrer vi så online og i realtid i de lokaler, der er i anvendelse. Det gør vi ved hjælp af sensorer, supporteret med kunstig intelligens," siger Mikkel Bardram.

Desuden sætter EG yderligere fart på arbejdet med at transformere de nuværende energikilder til mere grønne løsninger, og installerer solceller og varmepumper i de kontorbygninger, hvor det giver mening.

"Vi har i en årrække købt vindenergi til de fleste af vores lokationer i Danmark, og vi skal have udbredt brugen af VE til endnu flere af vores bygninger i hele Norden. Derfor ser vi også ind i, hvordan vi i højere grad selv kan være med til at producere den energi, som vi skal bruge."

De samme værktøjer som EG anvender internt kan også hjælpe andre virksomheder her og nu.

"De løsninger, vi implementerer, er hyldevarer, det vil sige standard software som alle hurtigt kan tage i brug op opnå en effekt på energiregningen på den korte bane. Vi er derfor også i tæt dialog med mange kunder omkring de aktuelle udfordringer. Forsyningsselskaberne hjælper vi med at justere deres afregningssystemer til indefrysningsordningen i afregningssystemer EG Xellent og EG SonWin. Kommuner, produktionsvirksomheder, retail-kæder og ejendomsforvaltere hjælper vi med at optimere deres energiforbrug. Vi har allerede over 20.000 bygninger i vores energistyringssystem EG Omega, hvor kunderne nu er endnu mere interesserede i, hvordan de kan begrænse deres energiforbrug.

Fleksibel brug af kontorpladser er også et tema, hvor vi hjælper kunder til at kunne reservere kontorpladser ved hjælp af vores løsning EG Worksense for at kunne sikre gode kontorforhold for medarbejderne men på mindre plads," siger Mikkel Bardram, EG.

Yderligere information

Talsperson
Mikkel Bardram, CEO, EG

Pressekontakt
Communication Manager Per Roholt, +45 2060 9736
 

Om EG

EG er en markedsledende leverandør af nordisk branchesoftware til private og offentlige kunder. EG's Software-as-a-Service er udviklet af specialister med dyb brancheviden, der understøtter kundernes forretningskritiske og administrative processer.

EG beskæftiger 1.700+ medarbejdere primært i Norden. Koncernens omsætning var i 2021 DKK 1,755 mia.

Læs mere på eg.dk
 

Læs også:

Partnerskab omdanner bygninger til energibatterier

Pilotprojekt med sensorer baner vej for mere bæredygtige lejeboliger

Energikrisen kradser bunden ud af kommunekasserne

EG Omega gør dine forbrugsdata til aktive CO2-data

Få unikke indsigter med IOT data

Energiledelse og forbrugsstyring på den smarte måde

Facility Management software til alle

Fremtidssikrede og fleksible it-løsninger til energi og forsyning