EG A/S - En af Skandinaviens største softwarevirksomheder
02. september 2019

EG køber Sonlinc A/S

EG har opkøbt den danskejede it-virksomhed Sonlinc A/S, der leverer service og software til forsyningsbranchen.

Med det strategiske opkøb har EG styrket sin position indenfor forsyning og dermed skrevet endnu et kapitel i historien om vejen til at blive Skandinaviens førende leverandør af branchesoftware:

- Sonlinc A/S har dyb viden inden for forsyningssektoren og stærke kunderelationer. Virksomheden matcher derfor rigtig godt med vores eksisterende forretning på området. Sonlinc er præcis den type virksomhed, der passer godt ind i det nye EG med fokus på branchespecifik software og vækst, siger CEO Mikkel Bardram, EG A/S.

In English: EG acquires Sonlinc (pdf)

- Med købet af Sonlinc fordobler vi vores omsætning på forsyningsområdet i Danmark, og EG står nu som den vigtigste spiller på markedet. Det giver os en unik mulighed og forpligtigelse til at leve op til kundernes behov for ny funktionalitet og nye produkter. Nu vil vi derfor forene vores fælles viden, fastlægge en samlet produktstrategi og investere i udvikling, så vi kan levere de bedst mulige tilbud og løsninger til vores kunder, udtaler divisionsdirektør Johnny Iversen, EG Public.

For Sonlinc er opkøbet en positiv afslutning på en kort salgsproces:

- På både medarbejdernes og egne vegne er jeg glad for, at det er lykkedes at finde en køber med så stor viden og interesse i Utility-området, siger CEO Kaspar Mondrup, Sonlinc A/S.
 

Styrker markedspositionen

Opkøbet understreger EG's satsning på forsyningsmarkedet, hvor koncernen netop har samlet sin eksisterende forsyningsforretning i sin public-division under ledelse af direktør Rasmus Dalby Martinussen:

- Vi er i forvejen kendt for vores egne løsninger Zynergy og Xellent, der står stærkt på henholdsvis det svenske og danske marked. Sonlinc har været i forsyningsbranchen i mere end 30 år, og deres løsninger administrerer over to millioner kundeforhold i Danmark. Derfor er jeg meget glad for at kunne byde Sonlinc og deres medarbejdere velkommen i EG, siger Rasmus Dalby Martinussen.

EG har overtaget Sonlinc A/S den 2/9-2019. Alle aftaler med kunder, leverandører og samarbejdspartnere fortsætter som hidtil. Sælger og køber er enige om ikke at oplyse yderligere om salgspris og øvrige vilkår for transaktionen.
 

Om Sonlinc A/S 

Sonlinc optimerer forretningsprocesser, og udvikler it-løsninger til forsyningsvirksomheder i bevægelse. Sonlinc's standardløsning, SonWin, anvendes til kundeservice, handel og afregning af el, vand, varme, gas, affald og bredbånd.

Læs mere på https://www.sonlinc.dk/.
 

Om EG

EG er en skandinavisk softwarevirksomhed med mere end 1.000 medarbejdere, der arbejder fra 24 kontorer i Skandinavien og Polen. Vi udvikler, leverer og servicerer vores egen software til mere end 9.500 private og offentlige kunder. 

Yderligere oplysninger 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

CEO Johnny Iversen, EG Public, telefon +45 2088 7366, mail joika@eg.dk 
CEO Kaspar Mondrup, Sonlinc A/S, telefon, +45 5150 6235, mail kam@sonlinc.dk