EG A/S - En af Skandinaviens største softwarevirksomheder
08. april 2019

Francisco Partners køber EG af Axcel for 3,7 milliarder kroner

Efter en succesfuld adskillelse af EG i en software- og servicevirksomhed, og et efterfølgende salg af serviceforretningen til DXC Technology, har Axcel indgået aftale om at sælge den markedsledende skandinaviske softwarevirksomhed EG til den amerikanske private equity fond Francisco Partners.

EG er et førende skandinavisk softwarefirma med en række proprietære software løsninger til den offentlige og private sektor, og betjener mere end 9.500 kunder. Siden Axcel overtog EG i 2013, har selskabet fordoblet rentabiliteten, accelereret den organiske vækst og gennemført flere succesfulde tilkøb.

"Jeg er meget stolt over, at vi er lykkedes med at udvikle en markedsledende softwarevirksomhed, som følge af en vellykket eksekvering af vores strategi og en stor indsats fra alle medarbejdere i organisationen", siger EG’s CEO Mikkel Bardram. "Jeg ser frem til at fortsætte udviklingen af EG sammen med Francisco Partners, og vil gerne takke Axcel, for deres bidrag til transformationen af EG."

"EG har opbygget en softwarevirksomhed med en meget stærk markedsposition og kundebase", siger Petri Oksanen, Partner hos Francisco Partners og kommende medlem af EG’s bestyrelse. "Vi ser frem til at støtte teamet frem mod næste fase og dermed accelerere EG’s udvikling både organisk og gennem yderligere opkøb."

Klaus Holse, formand for EG, er også tilfreds med, hvad EG har opnået:
"Mikkel Bardram og hele organisationen har gjort et fantastisk arbejde for at udvikle ​​EG, og har dermed skabt en meget rentabel og effektiv platform for yderligere vækst."

Christian Bamberger Bro, der var ansvarlig for investeringen i Axcel, er meget tilfreds med salget af EG:

"Vi er meget stolte over at have været en del af rejsen sammen med hele EG-holdet, hvor strategien har været organisk vækst, forbedring af marginer gennem effektiviseringer og 18 tilkøb under vores ejerskab. Vi er særdeles tilfredse med resultatet af salget, og at EG nu fortsætter sin rejse med Francisco Partners, som er en meget erfaren teknologiinvestor. Vi ønsker dem alt det bedste fremover."

EG er det niende frasalg fra Axcels fjerde fond, der blev etableret i 2010. Transaktionen forventes afsluttet inden for tre måneder.

Axcel og EG blev rådgivet af FIH Partners. Francisco Partners blev rådgivet af Carnegie.

Om EG
EG er en skandinavisk softwarevirksomhed, med mere end 1000 ansatte, der arbejder fra 15 forskellige placeringer i Skandinavien og Polen. EG udbyder specifikke softwareløsninger til mere end 9.500 offentlige og private kunder.

Om Francisco Partners
Francisco Partners er en ledende global kapitalfond, der specialiserer sig i tech-virksomheder. Siden sin grundlæggelse, for mere end 19 år siden, har Francisco Partners rejst over 14 milliarder $USD i kapitaltilsagn, samt investeret i mere end 200 teknologivirksomheder, der gør dem til en af de mest aktive og mangeårige investorer i tech-verdenen. Francisco Partners investerer hvor deres sektorspecifikke viden og operationelle ekspertise kan hjælpe virksomheder med at nå deres fulde potentiale. For mere information om Fransisco Partners, se www.franciscopartners.com.

Om Axcel
Axcel blev grundlagt i 1994 og er i dag en nordisk kapitalfond, som fokuserer på mellemstore virksomheder og har en bred kreds af nordiske og internationale investorer. Axcel har rejst fem fonde med sammenlagt over 15 mia. kr. i kapitaltilsagn. Fondene har gennemført 53 investeringer og knap 100 større tilkøb til disse. 42 virksomheder er blevet solgt eller børsnoteret. Axcel ejer i dag 11 virksomheder, som tilsammen har en omsætning på ca. 11 mia. kr. og omkring 6.300 medarbejdere.