EG køber Vitani Energy Systems
02. maj 2022

EG køber Vitani Energy Systems A/S

København, d. 2. maj 2022 – EG offentliggør i dag købet af den danske softwarevirksomhed Vitani Energy Systems A/S.

Med købet understreger EG sit mål om at blive en markedsførende leverandør af software til energiledelse og energistyring i Norden.

In English: EG acquires Vitani Energy Systems

"Vi oplever lige nu en stor efterspørgsel på software, der kan hjælpe med at reducere energiforbruget. Vores kunder er både bekymrede for deres CO2-aftryk og for de stigende energipriser. Med købet af Vitani Energy Systems styrker vi vores evne til hjælpe dem med at reducere energiforbruget væsentligt i deres bygninger baseret på let datafangst og intelligente analyser," siger CEO Mikkel Bardram, EG.

Hos Vitani Energy Systems er medarbejderne specialister i data-hjemtagning fra IoT-enheder, opsamling af bygningsdata og understøttelse af professionel datadrevet energiledelse i Danmark. Kunderne omfatter både private globale virksomheder, professionelle energikonsulenter, administrationsselskaber og offentlige institutioner. 

"Jeg er overbevist om, at EG er den bedste nye ejer af Vitani Energy Systems. EG har allerede bevist sit engagement i den grønne omstilling med købet af en finsk virksomhed sidste år. Sammen har vi både kompetencerne og den nødvendige software, der skal til for at ændre markedet for datadrevet energiledelse og accelerere den grønne omstilling inden for byggeriet og Facility Management i Norden", siger Rasmus Gorm Pedersen, direktør, Vitani Energy Systems A/S.

Købet af Vitani Energy Systems A/S blev gennemført den 2. maj 2022. Sælger og køber er enige om ikke at oplyse yderligere om salgspris og øvrige vilkår for transaktionen.

Siden midten af 2019 har EG investeret over 2 milliarder DKK i opkøb af nordiske branchesoftwareselskaber.

Om Vitani Energy Systems A/S

Vitani Energy Systems A/S er en dansk softwarevirksomhed med speciale i software til datadrevet energiledelse. Selskabets kerneløsninger hedder Omega EMS og Omega IoT Server. På hovedsædet i Viborg har virksomheden 14 højt specialiserede medarbejdere, der betjener en række offentlige og private nøglekunder.

Læs mere om Vitani Energy Systems
 

Om EG

EG er en markedsledende leverandør af nordisk branchesoftware til private og offentlige kunder. EG's Software-as-a-Service er udviklet af specialister med dyb brancheviden, der understøtter kundernes forretningskritiske og administrative processer. EG beskæftiger 1.600+ medarbejdere primært i Norden. Koncernens omsætning var i 2021 DKK 1,755 mia.

Læs mere på eg.dk

 

Yderligere information

Talsperson
Mikkel Bardram, CEO, EG

Pressekontakt
Communication Manager Per Roholt, +45 2060 9736