EG køber Props
08. maj 2023

EG køber Props og udvider udvalget af brugervenligt software til afregning i forsyningsbranchen

København, 8. maj 2023 - I dag offentliggør EG, et førende nordisk softwarefirma, opkøbet af det svenske softwarefirma Props Utility Solutions AB og Props Utility Services AB.


Props er en fuld-service forsyningsvirksomhed, der leverer flere stærke softwareløsninger som inkluderer fakturering, målerhåndtering og leverandørskifte, komponentinformation og arbejdsordrer. Derudover tilbyder Props en fuld BPO-service, der kombinerer både SaaS og BPO som en pakkeløsning til kunder i Sverige, Norge og Finland.

"Props leverer produkter og services, der supplerer vores eksisterende software, og vi ser frem til at styrke vores position i Norden og tale med både eksisterende og nye kunder om de muligheder, som vi får med Props som en del af EG", siger CEO Mikkel Bardram, EG.

Med hovedkontor i Solna bliver Props en del af EG Utility, der nu tæller mere end 180 branchespecialister, derarbejder med software til fakturering i forsyningsindustrien i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Opkøbet er EG's tredje på området inden for de seneste fire år og understøtter virksomhedens strategi, der har fokus på at levere den bedste faktureringssoftware til forsyningsindustrien i Norden.

"De sidste par år har vi set, at forsyningsmarkedet er blevet påvirket af mange nye krav, der skal adresseres i forbindelse med energikrisen, og vi ser en stigende behov for produkt- og serviceinnovation på markedet. Ved at opkøbe specialiserede softwarefirmaer til forsyningsvirksomheder som Props, Zavann AB i 2021 og Sonlinc i 2019, kan vi drive mere innovation sammen med vores kunder baseret på en udvidet produktportefølje og en dybere ekspertise i forsyningsmarkedet", siger CEO Mikkel Bardram, EG.

Props kerneprodukt, ProBill, tilbydes både som en on-premises løsning og som SaaS med en Business Process Outsourcing-løsning, hvor Props påtager sig det fulde ansvar for kundernes faktureringsprocesser.

"Jeg kender Props og ProBill fra markedet, og jeg ser frem til at arbejde med ledelsen og medarbejderne som en del af EG-familien", siger director Håkan Danström, EG Utility Sweden.

For Props har det været vigtigt at finde den rette ejer fremover:

"Jeg har tillid til, at EG er den rette ejer af Props. I flere år har vi konkurreret på det svenske marked, og vi deler den samme lidenskab for forsyningsvirksomhedernes kunder og markedet. Ved at kombinere vores kræfter vil det være en fordel for både vores kunder og den yderligere udvikling af vores løsninger, da vi vil drage fordel af at være en del af en meget større organisation med en fælles måde at arbejde på og en appetit til yderligere at investere i eksisterende og nye produkter", siger Props medstifter, ejer og fungerende CEO, Håkan Angelström.

EG købte Props Utility Solutions AB og Props Utility Services AB den 2. maj 2023. Sælger og køber er enige om ikke at offentliggøre yderligere detaljer om salgsprisen og andre vilkår for transaktionen.

Om Props

Props er en svensk leverandør af fleksible og avancerede softwareløsninger til energiselskaber, fjernvarmeselskaber, telekommunikationsselskaber, bredbåndsselskaber og andre virksomheder inden for forsyningsbranchen. Props har mere end 200 systemer og løsninger installeret i Sverige, Finland og Norge. Hovedkontoret ligger i Solna i Sverige, og virksomheden har 40 medarbejdere med lang og indgående brancheerfaring.

Læs mere om Props
 

Om EG

EG er en markedsledende leverandør af nordisk branchesoftware til private og offentlige kunder. EG's Software-as-a-Service er udviklet af specialister med dyb brancheviden, der understøtter kundernes forretningskritiske og administrative processer. EG beskæftiger 2.000+ medarbejdere primært i Norden. Koncernens omsætning var i 2022 DKK 2.1 mia.

Mere information

Talsperson
Mikkel Bardram, CEO, EG

Pressekontakt
Communication Manager Per Roholt, +45 2060 9736