EG køber Zavann
04. august 2021

EG køber Zavann AB og styrker sin Utility-forretning i Norden

I dag kan EG, der er et af de markedsledende softwareselskaber i Norden, annoncere opkøbet af den svenske softwarevirksomhed Zavann AB.

Zavann er specialiseret i afregnings- og handelssystemer med tilhørende tjenester, der hjælper forsyningsselskaber, der handler med el, med at få større succes.

Med hovedkvarter i Solna i Sverige bliver Zavann en integreret del af EG's Utility-forretning med mere end 200 medarbejdere i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

In English: EG acquires Zavann

Opkøbet er EG's andet opkøb inden for forsyningssektoren i 2021 og understøtter strategien om at være en af de markedsledende udbydere af faktureringssoftware til forsyningsbranchen i de nordiske lande.

"Forsyningsbranchen er under forandring og der er et behov for produkt- og serviceinnovation på markedet. Ved at erhverve specialiserede softwarevirksomheder, kan vi drive mere innovation sammen med vores kunder baseret på en udvidet produktportefølje og en dybere ekspertise inden for forsyningsmarkedet", siger CEO Mikkel Bardram, EG.

"Zavann leverer produkter og ydelser, der supplerer vores eksisterende tilbud til Utility-branchen, og vi ser frem til at tale med vores kunder om de nye kompetencer vi får med Zavann's team som en del af EG", siger Mikkel Bardram.

Zavanns løsning, Gasell, tilbydes både som SaaS med et BPO-produkt, hvor Zavann AB tager det fulde ansvar for kundernes faktureringsprocesser i el-detailhandlen. Derudover supplerer Zavann EG's produkter med et bredere servicetilbud til forsyningsselskaber, der handler med el så fx output management-løsninger og løsninger til fuldmagter.

"Jeg er overbevist om, at EG A/S er den rigtige ejer af Zavann AB. Vi deler den samme passion for forsyningskunderne og markedet, og vi vil drage fordel af at være en del af en meget større organisation med en fælles måde at arbejde på og appetit til at investere yderligere i eksisterende og nye produkter", siger administrerende direktør Mats Rosén, Zavann AB.

EG overtager Zavann AB pr. 1. august 2021. Sælger og køber er enige om ikke at oplyse nærmere om salgspris og øvrige vilkår omkring transaktionen.

Yderligere oplysninger

Talsperson:

CEO Mikkel Bardram, EG A/S

Pressekontakt:

Kommunikationschef Per Roholt, +45 2060 9736
 

Om Zavann AB

Zavann AB blev grundlagt i 2008 på baggrund af dyb brancheindsigt fra elmarkedet samt fra drift af elhandelsselskaber. Virksomheden er specialiseret i elhandelssystemer med tilknyttede tjenester, der hjælper forsyningsselskaber, der handler med el med at få større succes.

Læs mere om Zavann AB
 

Om EG  

EG leverer vertikal software, der hjælper vores kunder med at udvikle deres virksomhed yderligere. 

EG har mere end 1.500 medarbejdere, er primært arbejder fra lokationer i Norden samt på et fælles udviklingscenter i Polen. Vi udvikler, leverer og servicerer vores egen software til kunder i den private og offentlige sektor.

Læs mere om EG