EG køber A-Data A/S
02. juli 2020

EG køber A-Data A/S

EG har købt det danske IT-firma A-Data A/S, der leverer software til det danske sundhedsvæsen. 

Med opkøbet styrker EG A/S sin profil og position som førende leverandør af højt specialiseret branchesoftware til primærsektoren, især til praktiserende læge- og speciallægeklinikker. Satsningen giver større kapacitet i en sektor med stigende krav til innovativ sundheds-IT.  

– Vi glæder os over at byde A-Datas højt specialiserede kunder og medarbejdere velkommen i EG. A-Data kender vi rigtig godt som dygtige kollegaer i branchen gennem mange år, og sammen bliver vi en endnu stærkere spiller med de bedste branchesystemer på markedet til de praktiserende læger og speciallæger herhjemme, siger Mikkel Bardram, CEO i EG A/S og fortsætter: 

- Kravene til innovativ sundheds-IT fra det offentlige og sektoren bliver stadig større og øger behovet for, at vi kan levere velfungerende IT, der understøtter udviklingen af det nære sundhedsvæsen.

Det kan vi sammen, og vi får kapaciteten til at præge den digitale udvikling i praksissektoren. Vi har tidligere med succes migreret platforme i branchen og forventer samme gode effekt med en endnu stærkere platform til vores kunder.  

A-Data A/S udvikler og drifter software til sundhedsvæsenet. Firmaet står blandt andet bag lægejournalsystemet WinPLC og TDjournal til tandlæger.  

EG Healthcare er førende leverandør af branchetilpassede IT-systemer til den primære sektor i Danmark og står bag lægesystemet EG Clinea til over 770 praktiserende læge- og speciallægeklinikker.

EG Healthcare udbyder også systemet EG ClinicCare, der benyttes af mere end 1000 klinikker for kiropraktorer, psykologer, fodterapeuter og fysioterapeuter. 

In English: EG acquires A-Data A/S

Det bedste fra to verdener 

- A-Data A/S og EG Healthcare er et fantastisk match. A-Data passer ind i EG's DNA med det dybe branchekendskab, og vi får endnu flere kompetencer til at udvikle fremtidens IT til primærsektoren.

Vi får en større muskel, når vi kombinerer det bedste fra to verdener - og større potentiale for både kunder og medarbejdere, siger Michael Frank Christensen, VP, EG Healthcare, der ser frem til at byde 50 nye kolleger velkommen i EG Healthcare og forene højt specialiserede medarbejderkompetencer. Michael Frank Christensen tilføjer: 

- Vi ønsker samlet at være den mest professionelle samarbejdspartner for primærsektoren og igennem dialog med lægerne og resten af branchen at udvikle og understøtte digitaliseringen af sektoren.  

- EG er et sikkert valg som ejer af A-Data og et valg, der er taget efter moden overvejelse. Der er en konsolidering på vej, og sammen har vi et helt særligt potentiale for at levere innovative produkter og en service af højeste kvalitet.

Jeg er sikker på, at vi forenet kan fortsætte udviklingen og levere det bedste, som lever op til kravene i sundhedsvæsenet. Jeg glæder mig, udtaler Jørgen Granborg, grundlægger og CEO, A-Data A/S.

Firmaet fortsætter som hidtil og som en del af EG Healthcare. 

Umiddelbart vil kunderne ikke mærke forskel på de softwareløsninger og den service, som leveres i dag. På længere sigt betyder sammenlægningen langt bedre muligheder for at integrere de eksisterende systemer.  

- Vi prioriterer udviklingen højt og vil tage os den nødvendige tid til at videreudvikle og integrere løsningerne, så vi fremover kan tilbyde kunderne en samlet brugervenlig, stabil og konkurrencedygtig løsning, der fuldt ud matcher de digitale behov i primærsektoren. Vi har intet tidspres.

Det vigtige for os er at levere den løsning, der skaber mest værdi i den borgernære indsats, når vi lægger de to populære lægesystemer sammen, siger Michael Frank Christensen. 

EG har overtaget A-Data A/S den 1. juli 2020. Sælger og køber er enige om ikke at oplyse yderligere om salgspris og øvrige vilkår for transaktionen. 

Om EG A/S 

EG er en skandinavisk softwarevirksomhed med mere end 1.300 ansatte, der arbejder fra over 20 kontorer i Skandinavien og Polen. Vi udvikler, leverer og servicerer vores egen software til 17.500 private og offentlige kunder. Læs mere på vores hjemmeside

Om A-Data A/S 

A-Data A/S udvikler software til sundhedsvæsenet og medlemsorganisationer. Det primære produkt er journal-, administrations- og regnskabssystemer til læger, tandlæger, privathospitaler og fodterapeuter. Firmaet står bag lægejournalsystemet WinPLC. A-Data A/S blev grundlagt i 1990, har omtrent 50 medarbejdere og hovedkontor i Rødovre. Læs mere på A-Data's hjemmeside

Kontakt for yderligere oplysninger 

Michael Frank Christensen, VP, EG Healthcare, EG A/S, tlf. 3091 9409 / mifch@eg.dk 

Jørgen Granborg, CEO, A-Data A/S, tlf. 2632 6040  jgranborg@a-data.dk  

Jesper Andersen, EVP, EG Private, tlf. 2085 9643 / jeand@eg.dk