EG køber Front Systems AS og intensiverer sin satsning på digitalisering af detailhandlen
02. juni 2021

EG køber Front Systems AS og intensiverer sin satsning på digitalisering af detailhandlen

EG har købt den innovative SaaS-virksomhed Front Systems AS og styrker dermed sin position som den foretrukne samarbejdspartner inden for digitale løsninger til detailhandlen i Norden.

Kunderejser inden for varehandel begynder ofte digitalt, selvom de fleste afsluttes i butikken. Adfærdsændringerne inden for detailhandel er forstærket af Covid-19, hvor branchen på rekordtid har indstillet sig på de nye købsmønstre. Kunderne bestemmer hvornår og hvordan de vil handle, understøttet af nye digitale løsninger, der sikrer en sømløs indkøbsoplevelse med udgangspunkt i kundernes egne præferencer.
 

Styrker sit eksisterende udbud

Med opkøbet af det norske selskab Front Systems styrker EG sit eksisterende udbud af it-løsninger til detailhandelen med en brugervenlig cloud-baseret løsning til butikker og detailhandelskæder. Med Front Systems' løsning supplerer EG sine nuværende løsninger til de større detailhandelskæder i Norden.

In English: EG acquires Front Systems

I Front Systems' løsning er alle salgskanaler samlet og kører i realtid. Dette medvirker til, at både kunder og butiksassistenter til enhver tid kan se, hvilke varer der er på lager og kan leveres, når og hvor kunden ønsker det.

- Som en af de førende leverandører af branchespecifik software til en række brancher, så som detailhandel, vil vi give vores kunder samme digitale muligheder for at konkurrere, uanset om der er tale om en enkeltstående butik eller en større international kæde. Med opkøbet af Front Systems giver vi samtidig butikker og mindre detailhandelskæder adgang til markedets bedste værktøjer, uanset hvor de befinder sig på deres digitale rejse, og hvilke udfordringer de møder, siger Mikkel Bardram, koncernchef hos EG.

- Detailhandlen er en branche i stadig forandring, hvor nye digitale løsninger bidrager til bedre og mere ensartede handelsoplevelser på tværs af kundernes foretrukne kanaler. Detailhandlen har været kreativ med at indføre nye løsninger i den krævende periode med Covid-19, hvor vi har udviklet og leveret mange nye og forbedrede digitale løsninger tilpasset ændringerne i købsmønstrene på grund af forskellige restriktioner og ændrede behov, siger Erik Tomren, direktør hos EG Retail.

Han er derfor meget tilfreds med at kunne overtage Front Systems og virksomhedens 28 medarbejdere.

- Med opkøbet af Front Systems står EG i dag som en af de stærkeste og dygtigste leverandører af digitale løsninger til detailbranchen i Norden. Vi kommer nu til at favne hele markedet bedre og styrker vores position betragteligt inden for fx Fashion. Virksomhedskulturen i Front Systems er unik og passer fantastisk godt til EG. Vi glæder os til at arbejde tæt sammen med Front Systems, siger Erik Tomren.
 

Øget vækst i Danmark

Marius Lindholt, administrerende direktør for Front Systems er begejstret over at blive en del af EG.

- EG er en solid og anerkendt spiller på det nordiske marked, og de bakker op om Front Systems vision. Med et indgående kendskab til branchen, og ikke mindst teknologi, kommer EG til at bidrage meget positivt til den videre udvikling af Front Systems. Med EG som ejer får vi adgang til kompetencer og ressourser, som betyder, at vi kan øge tempoet for vores innovation og udvikling yderligere og dermed beholde positionen som en af de mest innovative spillere på markedet. Front Systems har etableret sig i Danmark, og vi ser frem til fortsat vækst på det danske marked sammen med EG.

Front Systems bliver en del af EG Retail, som efter opkøbet af Front Systems vil have 190 medarbejdere, der leverer løsninger til mere end 500 kunder med over 8.000 butikker i mere end 20 lande.

EG overtager Front Systems pr. 1. juni 2021. Sælger og køber er enige om ikke at oplyse nærmere om salgspris og øvrige vilkår omkring transaktionen.
 

Om EG

EG leverer vertikal software, som gør det muligt for kunderne at videreudvikle virksomheden. EG har mere end 1.500 medarbejdere, som primært arbejder på placeringer i Skandinavien og på et fælles udviklingscenter i Polen. Vi udvikler, leverer og udfører service på vores egen software for mere end 21.000 kunder i den private og offentlige sektor. 

EG Retails it-løsninger bidrager til den digitale transformation i retail-industrien og øger kædernes konkurrenceevne. Vores løsninger er udviklet for at bidrage til den sømløse kundeoplevelse, øge salget, forbedre indtjeningen og styrke kædens kundeloyalitet.

Læs mere om EG
 

Om Front Systems

Front Systems udvikler og leverer en Unified Commerce-platform til detailhandlen.

Front Systems vision er, at gøre fysiske butikker til kernen i kunderejsen og selve hjertet i købsprocessen. Virksomheden gør det muligt for alle butiksmedarbejdere at levere gode købsoplevelser på tværs af kanaler.

Læs mere om Front Systems
 

Flere oplysninger

Du kan få flere oplysninger ved at kontakte:

Erik Tomren, EVP EG, + 47 992 96 943, ertom@eg.no

Marius Lindholt, Adm. dir. Front Systems, +47 481 17 916, marius@frontsystems.com