Årsrapport 2021
05. april 2022

EG voksede omsætning med 22% og styrkede sin nordiske markedsposition i 2021

København, 5. april 2022 - EG, der er en førende nordisk leverandør af branchespecifikke softwareløsninger, har i dag offentliggjort årsrapport samt ESG-rapport for 2021.

EG’s omsætning voksede med 22% sammenholdt med 2020, hvilket resulterede i en omsætning på DKK 1.755 mio. Fremgangen er drevet af fortsat organisk vækst samt opkøb på tværs af Norden.

In English: Annual Report 2021

Den abonnementsbaserede omsætning, der sikrer en stor forudsigelighed og stabilitet i omsætningen, steg 27% og tegnede sig for 78% af den samlede omsætning i 2021. Endelig steg driftsindtjeningen (justeret EBITDA) med 32% til DKK 576 mio., svarende til en justeret EBITDA-margin på 32,8% - en stigning i EBITDA-marginen på 2,4 procentpoint i forhold til 2020.

"EG har været igennem en markant transformation over de sidste tre år, hvor virksomheden har haft en meget markant vækst i vores abonnementsbaserede omsætning og samtidig er lykkedes med opkøb af hele 25 virksomheder på tværs af Norden. EG står nu stærkt positioneret til at fortsætte den imponerende vækstrejse i årerne fremad. Alle de opnåede resultater er skabt af et meget dedikeret ledelsesteam samt ikke mindst en stor indsats fra vores medarbejdere, der hver dag bistår vores mange kunder på tværs af Norden med at digitalisere og styrke deres forretninger," siger Klaus Holse, forperson i EG.

I 2021 styrkede og udvidede EG sin markedsposition med 12 opkøb, hvoraf de tre var i Finland, hvilket betyder, at EG nu har et solidt fodfæste på tværs af alle lande i Norden.

"I 2021 fortsatte vi med at styrke vores position gennem nye produktlanceringer og nye kunder på tværs af brancher og markeder. Alle tiltag, der bidrog til en stigning i den abonnementsbaserede omsætningsvækst på 8%. Samtidigt cementerede vi vores nordiske position gennem yderligere opkøb i vækstområder, som byggesektoren og energisektoren, hvor vores branchespecifikke løsninger bidrager positivt til udviklingen inden for disse sektorer," siger Mikkel Bardram, administrerende direktør i EG og fortsætter:

"I 2021 blev EnerKey i Finland en del af EG. Enerkey er en markedsledende udbyder af klima- og energibesparelsesløsninger, som udover at udvide vores tilbud til eksisterende forsyningskunder, giver os mulighed for at bistå kunder på tværs af brancher med energibesparelser og med at nå deres klimamål. De stærke resultater og den forbedrede profitabilitet i 2021 vidner om styrken ved vores strategi om at fokusere vores investeringer i vækstområder, der driver organisk vækst, samt vores evne til hurtigt og effektivt at integrere tilkøbte virksomheder gennem vores fælles EG Operating Model."

EG har positive finansielle forventninger til 2022 og forudser et år med fortsat høj vækst og styrkelse af selskabets ledende nordiske markedsposition. Samlet set forventes en tocifret omsætningsstigning på niveau med 2021, drevet af fortsat vækst i den abonnementsbaserede omsætning. Yderligere forventes den rapporterede EBITDA-margin at være på samme niveau som realiseret i 2021.

Hent årsrapport 2021

Hent ESG-rapport 2021
 

Yderligere information

Talsperson
Mikkel Bardram, CEO, EG A/S

Pressekontakt
Communication Manager Per Roholt, +45 2060 9736
 

Om EG

EG er en markedsledende leverandør af nordisk branchespecifik software til private og offentlige kunder. EG's Software-as-a-Service løsninger er udviklet af specialister med dyb brancheviden, der understøtter kundernes forretningskritiske og administrative processer. EG beskæftiger 1600+ medarbejdere primært i Norden. Koncernens omsætning var i 2021 DKK 1,755 mia.

Læs mere på eg.dk