Flest it-modne virksomheder benytter EG Byg & Installation
13. december 2017

Flest it-modne virksomheder benytter EG Byg & Installation

For tredje år i træk gik hele 3 af de i alt 5 priser som årets mest it-modne byggevirksomhed til håndværksmestre, der benytter it-løsninger fra EG Byg & Installation. I alt 46 virksomheder deltog i konkurrencen, og ifølge en af vinderne er der mere it på vej ind på de danske byggepladser. Desuden viser en ny undersøgelse fra Dansk Byggeri, at flere investerer i it.

Priserne som årets mest it-modne virksomhed uddeles hvert år og overrækkes på Dansk Byggeris it-messe. Tendensen er klar: Der kommer mere og mere it ind i byggeriet.

"Vi har eksisteret i 25 år, og byggebranchen er forandret. Før fik vi for eksempel udbudsmateriale i store kasser – i dag kommer det hele elektronisk. It er blevet en naturlig del af håndværkerens hverdag, så vi kører selvfølgelig også vores forretning digitalt," siger Finn A. Christensen, adm. direktør i Finn A. Christensen A/S i Frederikshavn.

Finn A. Christensens virksomhed vandt it-prisen i kategorien tilbudsgivning, men for ham gælder det om at have it med i hele byggeprocessen.

"Jeg tror på, at der vil komme endnu mere it på byggepladserne i fremtiden. I dag registrerer vores svende al tid og materiale elektronisk, men vi kunne stadig gøre meget information om byggesagerne tilgængeligt for den enkelte – fx tegninger og udbudsmateriale," siger Finn A. Christensen.

Flere investerer i it-løsninger

En ny undersøgelse viser, at over halvdelen af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen har investeret i it-værktøjer inden for det sidste år. Undersøgelsen er netop gennemført af Dansk Byggeri i samarbejde med Byggeriets uvildige it-rådgiver Basit, og direktøren i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen fremhæver over for Mester Tidende, at it-værktøjer er midlet – ikke målet – men:

"Det er en stigning på 20 procentpoint sammenlignet med den tilsvarende it-analyse fra 2013," siger han og tilføjer, at Dansk Byggeris medlemmer stadig efterspørger standard it-værktøjer, som bl.a. tidsregistrerings- og kvalitetssikringsværktøjer, men at der også er et marked for it-værktøjer, som kan sikre sammenhæng mellem virksomhedernes forskellige it-værktøjer, og it-værktøjer, som kan løse meget specifikke opgaver.

Det handler om overlevelse

De stigende investeringer i it-værktøjer vil være med til at forvandle it til et konkurrenceparameter. EG Byg & Installation har for tredje år i træk tre vindere blandt de mest it-modne håndværkere, og ifølge Brian Sørensen bruger it-håndværkerne deres løsninger meget mere i dybden, end de gjorde for bare 3 år siden:

"Vi ser en interesse for, at vores kunder bruger alle funktioner og binder alle applikationer sammen til det komplette overblik. Det sker naturligvis i erkendelsen af, at det ikke længere er nok at være en dygtigt håndværker, der har styr på sin forretning – du skal også være mere effektiv, og her understøtter it-værktøjer dig hele vejen og i alle byggeriets faser," siger Brian Sørensen, der er direktør i EG Byg & Installation.

EG Byg & Installation har i år lanceret det nye it-system EG One, der understøtter alle processer i byggefasen i et samlet system med løn, fakturaer, før- og efterkalkulationer, KS-skemaer og meget andet.

De mest it-parate virksomheder er:

  1. Tilbudsgivning: Finn A. Christensen A/S (FAC), Frederikshavn
  2. Planlægning: El-Service ApS, Ballerup
  3. Udførelse: JN Entreprise ApS, Grindsted
  4. Aflevering: Sejer Pedersen A/S, Vildbjerg
  5. Administration: TL Byg A/S, Aalborg.

De fem it-rollemodeller modtager deres priser på Dansk Byggeris it-messe den 6. og 7. februar 2018. Bag kåringen af de fem vinder-virksomheder står et dommerpanel sammensat af direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, direktør Mette Glavind, Teknologisk Institut/Byggeri, branchechef Steen Hoeck Klausen, Arbejdsgiverne, direktør Martin Profit Jacobsen, Basit samt chefredaktør Klaus Tøttrup, Mester Tidende.