EG køber Aver & Lauritzen
17. august 2021

EG køber Aver & Lauritzen

EG har købt det danske softwarefirma Aver & Lauritzen ApS og tilføjer endnu et lægesystem til porteføljen. EG udbygger dermed positionen som specialiseret softwareleverandør til primærsektoren, især til de praktiserende læger og speciallæger.

- Med Aver & Lauritzen ombord får vi flere kræfter til at styrke den primære sektor i Danmark og i sidste ende sikre gode patientforløb, siger Mikkel Bardram, CEO i EG A/S og tilføjer:

- Vi kan se på tværs af brancher, at kunder og myndigheder stiller større krav til softwareleverandører. Vores fokus er at bringe de stærkeste leverandører inden for brancher sammen for at kunne tilbyde kunderne de bedste produkter og den dybeste faglighed. Ligesom vores syv andre opkøb i år er købet af Aver & Lauritzen en del af denne strategi, og vi glæder os over at kunne byde velkommen til nye kunder og medarbejdere.

In English: EG acquires Aver & Lauritzen

EG har det seneste år investeret markant i forretningsområdet EG Healthcare, blandt andet med købet af A-Data i 2020.

EG Healthcare er den førende leverandør af branchetilpasset software til læger i den danske primære sektor og står bag lægesystemerne EG Clinea og EG WinPLC til 1.100 praktiserende læge- og speciallægeklinikker. Nu kommer endnu et lægesystem til: Lægejournalsystemet GANGLION fra Aver & Lauritzen.

Michael Frank Christensen, VP i EG Healthcare siger:

- Vi ser ind i endnu flere krav til innovativ sundheds-IT fra myndighederne de kommende år, blandt andet nye certificeringskrav, nye kodestandarder for både almen- og speciallæger samt en ny international standard til kommunikation, Fast Healthcare Interoperability Resources, FHIR.

Udvikling af funktioner på tværs

- Vi bygger videre på de gode erfaringer efter opkøbet af A-Data, hvor vi er lykkedes med at være på forkant med certificeringskrav og har kunnet anvende og videreudvikle moduler på tværs af vores softwareløsninger, fortæller Michael Frank Christensen.

- Som leverandør skal vi være i konstant udvikling for at levere systemer, der matcher sundhedssektorens stigende krav til innovativ sundheds-IT og understøtter de praktiserende læger og speciallægers arbejde. Både EG Healthcare og Aver & Lauritzen prioriterer udvikling højt, og vi glæder os over, at Aver & Lauritzen har valgt EG som ny ejer, siger Michael Frank Christensen.

- Vi ser frem til at byde 150 nye læger velkommen hos EG Healthcare, hvor vi allerede servicerer 1.100 kunder inden for lægeområdet.

Makkerparret bag Aver & Lauritzen og lægesystemet GANGLION, Poul Aver og Jens Christian Lauritzen udtaler:

- EG har med markante økonomiske satsninger gennem flere år vist, at firmaet kan og vil løfte udviklingen af den primære sundhedssektors journal- og kommunikationsplatforme. Fremadrettet har vi sammen med EG muligheden for at sikre GANGLION-klinikkerne en førende journalløsning. 

EG har overtaget Aver & Lauritzen ApS den 1. juli 2021. Sælger og køber er enige om ikke at oplyse yderligere om salgspris og øvrige vilkår for transaktionen.
 

Om EG A/S

EG leverer branchesoftware, der hjælper vores kunder med at udvikle deres virksomhed yderligere.  

EG har mere end 1.500 medarbejdere, der primært arbejder fra lokationer i Norden samt fra et fælles udviklingscenter i Polen. Vi udvikler, leverer og servicerer vores egen software til 21.000+ kunder i den private og offentlige sektor. 

Læs mere om EG
 

Om Aver & Lauritzen ApS

Læge- og ingeniørfirmaet Aver & Lauritzens primære produkt er lægejournalsystemet GANGLION. Historien bag IT-virksomheden går knap tredive år tilbage, hvor ejerne Poul Aver og Jens Christian Lauritzen etablerede et samarbejde og grundlaget for journalsystemet. Firmaet har syv ansatte og kontorer i Roskilde og Vadum.

Læs mere på www.averlauritzen.dk
 

Flere oplysninger

Du kan få yderligere oplysninger ved at kontakte:

Michael Frank Christensen, VP, EG Healthcare, EG A/S, +45 3091 9409 / mifch@eg.dk

Poul Aver, CEO, Aver & Lauritzen ApS, +45 2339 1839 / pa@averlauritzen.dk