CheckWare bliver en del af EG for  at styrke sundhedsvæsenet i Norden
02. november 2023

CheckWare bliver en del af EG for at styrke sundhedsvæsenet i Norden

EG har købt den norske healthtech virksomhed CheckWare AS for at styrke sundhedsvæsenets arbejde med behandling af både psykiske og fysiske lidelser i Norden.


Virksomhedens løsning, CheckWare, giver patienter mulighed for at deltage aktivt i deres egen behandling og opfølgning gennem digitale kliniske kortlægninger, digital hjemmeopfølgning af patienter og netbaserede behandlingsprogrammer.

"Behovet for behandling af både psykiske og fysiske sundhedsudfordringer er stigende i alle nordiske lande. Især vokser behovet for sundhedsydelser inden for psykiatrien, og der er knaphed på tilgængelige ressourcer. CheckWare's innovative tilgang til digitalisering og automatisering af patientforløb inden for både psykiatrien og det somatiske sundhedsvæsen frigør ressourcer og øger kvaliteten i behandlingen og forbedrer patientens oplevelse af behandlingen," siger CEO Mikkel Bardram, EG.

"Sundhedsprofessionelle i alle lande har brug for en innovativ tilgang til at optimere patientinddragelse, og fjernbehandling af patienter bliver stadig mere effektiv. Opkøbet af CheckWare sikrer os en fleksibel og skalerbar softwareplatform, der understøtter både psykisk og somatisk behandling. CheckWare kan bistå sundhedssektoren med at imødegå manglen på ressourcer og ændrede demografiske forhold ved at gøre behandlingen mere effektiv."

CheckWare tager et kvantespring med EG

"Vi er meget stolte over at blive en del af en professionel og solid virksomhed som EG og ser det som en anerkendelse af det arbejde, vi har udført sammen med vores kunder for at skabe bæredygtige digitale sundhedstjenester. Det er et udtryk for, at den norske healthtech industri er frontløber og har et stort potentiale,” siger CEO, Heidi Blengsli Aabel, CheckWare:

"CheckWare har leveret høj og profitabel vækst i mange år, og sammen med EG vil vi tage et kvantespring mod ambitionen om at blive en international aktør. Det bliver en spændende og attraktiv rejse for vores medarbejdere, og vigtigst af alt vil vi fortsætte med at være en pålidelig og innovativ samarbejdspartner for vores kunder."
 

Fjernopfølgning og Digital Welfare

CheckWare leverer løsninger til sygehuse, klinikker og kommuner som ønsker at tilbyde digitale sundhedsydelser til sine patienter.

Ved hjælp af CheckWare kan patienter og pårørende rapportere hjemmefra om patientens sundhedstilstand. Dette kombineres med information og selvhjælpsværktøjer som sikrer viden og evnen til mestring for både patient og pårørende.

En høj grad af patientinddragelse øger kvaliteten af behandlingen og sundhedspersonalet får bedre og hurtigere beslutningsstøtte. CheckWare sikrer, at sundhedspersonalet er forberedt før mødet med patienten lige som unødvendige fysiske konsultationer kan undgås. Opfølgningen bliver mere effektiv og tilpasset den enkelte patients behov og tilgængelighed.

"Opkøbet af CheckWare er endnu et skridt mod digitalisering af sundhedstjenester for borgerne i Norden, herunder digitale vurderinger og behandlinger, der supplerer vores eksisterende tilbud. Det er fx lægeerklæringer, speciallæge- og psykologerklæringer samt elektroniske sundhedsjournal-løsninger," siger Senior Vice President Steffen Rugtved, EG Digital Welfare:

"Vi er klar over, at digitalisering af sundhed er en grundlæggende faktor for at opretholde en høj livskvalitet. Jeg ser frem til at udforske de mange muligheder for synergier mellem vores eksisterende produkter og CheckWare, som kan give mere robuste og integrerede tilbud til vores kunder i de nordiske lande."
 

Fokus på digital velfærd

EG har mere end tyve års erfaring med at levere software til alment praktiserende læger og speciallægeklinikker. Derudover understøtter EG's software forskellige sundhedsprofessionelle, som fysioterapeuter, kiropraktorer, hudlæger og naprapater.

Tidligere i år udvidede EG sin sundhedsportefølje ved at købe PatientSky, endnu et norsk softwarefirma. Med tilføjelsen af CheckWare har EG over 7.000 kunder inden for healthcare og tilbyder en bred vifte af softwareløsninger.

EG beskæftiger mere end 350 personer inden for healthcare tech og styrker dermed sin førende position i Norge og Danmark.
 

Om CheckWare AS

CheckWare AS er et internationalt softwarefirma som har taget en ledende rolle inden for digital patientinddragelse. Selskabet blev etableret i 2007 og har hovedkontor i Trondheim, Norge. CheckWare benyttes af mere end 630.000 patienter, og de 50 medarbejdere servicerer mere end 200 kunder i Norge, Sverige og England.

Læs mere på www.checkware.dk
 

Om EG

Vi udvikler fremtidens vertikale software, der påvirker kunderne og samfundet på en bæredygtig måde. EG beskæftiger mere end 2.000 medarbejdere primært i Norden, og i 2022 omsatte koncernen for 2,1 mia. kroner.
 

Mere information

Talsperson
Mikkel Bardram, CEO, EG

Pressekontakt
Communication Manager Per Roholt, +45 2060 9736