EG har underskrevet aftale om at overtage PatientSky SaaS Norway
05. marts 2023

EG har underskrevet aftale om at overtage PatientSky SaaS Norway

EG har underskrevet en aftale med PatientSky AS, et datterselskab ejet af PatientSky Group AS, om at købe det norske softwareselskab PatientSky SaaS Norway AS og PatientSky APP AS (tilsammen 'PatientSky SaaS Norway'), inklusive virksomhederne Hove Medical Systems, Infodoc, PatientSky Clinic og PatientSky App. Dermed styrker EG sin position som softwareleverandør til sundhedssektoren, især til praktiserende læger, speciallæger og fysioterapeuter.

 
"Med Hove Medical Systems, Infodoc, PatientSky Clinic og PatientSky App i vores portefølje får vi endnu flere kompetencer som leverandør af branchesoftware til sundhedssektoren i Norden, som er med til at sikre den bedste patientoplevelse", siger Mikkel Bardram, CEO, EG og tilføjer:

"Det er tydeligt, at software spiller en vigtig rolle i forhold til at understøtte de stigende krav i sundhedssektoren, der dels skyldes demografiske ændringer i samfundet, dels krav fra kunder og myndigheder til funktionalitet, stabilitet og sikkerhed i softwaren. De krav får vi sammen med vores danske EG Healthcare division nu endnu større kapacitet til at understøtte. Vi ser frem til at byde vores nye kunder og medarbejdere i Norge velkommen og glæder os til sammen at til tilbyde de nordiske praktiserende læger, speciallæger og andre sundhedsprofessionelle flere innovative systemer".

"Vi har sammen med EG udforsket denne mulighed i en åben og konstruktiv proces. EG har stor erfaring med den primære sundhedssektor i Danmark, som på mange måder ligner den norske sundhedssektor. Det har haft afgørende betydning for os at finde en ejer, der har en dyb indsigt i sektoren og forståelse for behovene hos de mange mennesker, der er afhængige af servicen i sektoren", siger Jesper Melin, bestyrelsesformand i PatientSky Group AS.

EG har over 20 års erfaring som leverandør til danske praktiserende læger og specialklinikker af software, der i dag er en helt integreret del af lægernes daglige arbejde. Derudover understøtter EG's software andre sundhedsfaglige områder i sundhedssektoren, fx fysioterapeuter og kiropraktorer. Alle EG's løsninger er baseret på dyb brancheviden og indsigt i sundhedssektoren og bliver løbende videreudviklet i tæt samarbejde med brugerne.

Gennem årene har EG hjulpet aktørerne på sundhedsområdet med at digitalisere og effektivisere, herunder at minimere tidsforbruget på administration i almen praksis og dermed også at forbedre patientoplevelsen. Målet er at sikre, at patienterne får så enkelt et forløb i sundhedssystemet som muligt:

"Som leverandør skal vi hele tiden være innovative og udvikle vores løsninger for at kunne levere software, der lever op til flere og flere krav fra sundhedsmyndighederne. Vi vil prioiritere udvikling sammen med Hove Medical Systems, Infodoc, PatientSky Clinic og PatientSky App, og vi glæder os til at lære endnu mere fra alle aktørerne i sundhedssektoren i Norge", siger Michael Moyell Juul, EVP, EG.

EG har som mål at være den mest professionelle og kompetente softwareleverandør til sundhedssektoren. Vi understøtter digitaliseringen - altid i dialog med læger, sundhedspersonale og andre i branchen.

"Vi ønsker, at vores kunder har adgang til 'best-in-class' software i Norden. Med overtagelsen af PatientSky SaaS Norway tager vi et stort skridt mod det mål og får den volumen, der skal til for at matche den nyeste innovation og sikre stabile systemer", siger Michael Moyell Juul, EVP, EG.

Købet af Hove Medical Systems, Infodoc, PatientSky Clinic og PatientSky App åbner nye døre for at udvide og udvikle EG Healthcares produktportefølje og give sundhedspersonale på tværs af Norden bedre muligheder og dermed også styrke patientoplevelsen:

"EG har vist gennem årene, at virksomheden investerer markant i udvikling af software til sundhedssektoren. Sammen med EG ser vi frem til at sikre, at vores kunder også i fremtiden har en professionel softwareløsning", siger Kjell Magne Solli, der er leder af PatientSky SaaS Norway og fortsætter i EG som business manager for løsningerne.

Det norske marked er vigtigt for EG, som i dag har over 350 ansatte i EG Norge. I Norge leverer EG software inden for byggeri, trælast, Facility Management, retail og sundhed. I den norske sundhedssektor servicerer EG over 3.800 kunder inden for sundhed og velvære via løsningen EG Hano.

Den 5. marts underskrev EG aftale om overtagelse af PatientSky SaaS Norway AS og PatientSky APP AS, to datterselskaber ejet af PatientSky Group AS for op til 900 millioner norske kroner på gældfri basis. Aftalen omfatter køb af softwareløsningerne Infodoc Sky, Infodoc Plenario, Hove Total, System X og PatientSky Clinic og PatientSky App. Købet er betinget af sædvanlige juridiske godkendelser.

For yderligere oplysninger henvises til fondsbørsmeddelelsen
 

Om EG

EG er en markedsledende leverandør af nordisk branchesoftware til private og offentlige kunder. EG's Software-as-a-Service er udviklet af specialister med dyb brancheviden, der understøtter kundernes forretningskritiske og administrative processer. EG beskæftiger 1.900+ medarbejdere primært i Norden. Koncernens omsætning var i 2022 DKK 2.1 mia.
 

Om Patientsky SaaS Norway

PatientSky SaaS Norway er førende leverandør af EPJ-løsninger i Norge i den primære sundhedssektor. PatientSky har været banebrydende i branchen med patientcentrerede, cloudbaserede digitale løsninger, der prioriterer brugeroplevelse og datasikkerhed. PatientSky SaaS Norway's kompetencer og fokus på innovation gør selskabet til en stærk spiller på sundhedsområdet med ry for at levere unik værdi til kunderne.
 

Talsperson

Mikkel Bardram, CEO, EG
 

Pressekontakt

Communication Manager Per Roholt, +45 2060 9736.