eg-acquisition
27. maj 2021

EG står nu med nøglen til CO2-reduktion baseret på data

Den globale klimatrussel har skabt en høj efterspørgsel på digitale løsninger, der giver virksomheder og organisationer mulighed for at overvåge faktiske forbrugsdata om energi, brændstof og lignende og derved reducere deres CO2-udledning. Derfor køber EG en grøn tech-virksomhed og går samtidig ind på det finske marked.

- Det er fantastisk, at der er så meget fokus på at sætte ambitiøse mål for reduktion af CO2-udledningen. Nu skal vi understøtte ambitionerne med tydelige handlinger og muligheden for at bevise, at vi når målene. Med opkøbet af den finske virksomhed EnerKey OY har vi det rigtige værktøj til at hjælpe vores kunder med effektivt at reducere deres energiforbrug baseret på realtidsdata og samtidig give dem mulighed for at rapportere om effekten, siger CEO Mikkel Bardram, EG.

EG's nyeste opkøb med 65 medarbejdere er en markedsførende leverandør af bæredygtigheds- og energistyringssystemer (SEMS) i Finland. De er specialiseret i at hjælpe kunderne med at overvåge og handle på deres energiforbrug og strømforbrug for at øge fokus på bæredygtighed, sikre lavere omkostninger og samtidig reducere CO2-aftrykket.
 

For Mikkel Bardram er det netop den virksomhed, EG har ledt efter:

- Virksomheder og organisationer søger alle efter måder at skabe positive klimatiltag på og overholde den kommende EU-forordning om offentliggørelse af ikke-finansielle oplysninger, herunder rapportering om nøgletal for forbrug af el, vand og andre forsyninger. Den byrde vil vi gerne lette, så det bliver nemmere for vores kunder at implementere deres klimahandlingsplaner og rapportere om effekten af dem, siger Mikkel Bardram.

- Med opkøbet vil EG kunne understøtte og styrke produkterne til vores kunder i deres bestræbelser på at blive stadigt mere bæredygtige og CO2-neutrale, siger CEO Mikkel Bardram, EG A/S.

- Vi har bevist, at brugere af vores Software as a Service-produkt (SaaS) kan opnå meget konkrete besparelser og nå deres bæredygtighedsmål. Vi har fået en vellykket start på vores internationalisering, og med vores nye hjemsted i EG kan vi se, at vi kan accelerere vores internationalisering og vækst, siger CEO Ilari Anttila, EnerKey OY.

I dag betjener virksomheden mere end 1.500 kunder, bl.a. 59 af de 100 største virksomheder i Finland, bestående af forsyningsvirksomheder, store detailkæder og offentlige virksomheder.

Et eksempel på virksomhedens kunder er den førende finske detailhandelsaktør Kesko, der er blevet valgt som verdens mest bæredygtige detailhandelsaktør syv gange i træk, og som opnår besparelser svarende til 5 millioner euro om året. 

Opkøbet af den finske virksomhed med hovedkvarter i Helsinki, har også sparket døren op til det finske marked for EG generelt:

- Vi har indtil videre koncentreret os om de danske, norske og svenske markeder. Nu er Finland blevet en naturlig del af vores vertikale softwareløsninger og -tjenester, siger Executive Vice President Johnny Iversen, EG.

Da opkøbet håndterer forsyningsforbrugsdata, bliver virksomheden en del af vertikalen EG Utility:

- Deres produkt passer perfekt sammen med vores eksisterende Utility-faktureringssoftware. Forbrugsdata er den nye valuta. Med viden og systemer fra den finske løsning kan vi tilbyde vores kunder en helt ny række af intelligent software, der forvandler deres data til den viden, de har brug for, siger Rasmus Dalby Martinussen, direktør i EG Utility.

SEMS-løsningen har blandt andet en indbygget funktion baseret på AI, kunstig intelligens, kaldet Ines, der automatisk finder energi- og CO2-besparende muligheder fra en ejendoms forbrugsdata.

- Vi planlægger at investere i Ines, udvide driftsområdet for automatisk finde nye og anderledes energi- og emissionsbesparende muligheder. Det vil skabe stor værdi for alle virksomheder, der fokuserer på den grønne omstilling og omkostningsbesparelser, siger Executive Vice President, Johnny Iversen, EG.

EG og ejeren, Vakaa Partners, har underskrevet en aftale omkring EG's opkøb af aktierne i den finske virksomhed. Den endelige overtagelse vil finde sted den 2. juni 2021. Sælger og køber er enige om ikke at videregive yderligere oplysninger om salgsprisen og andre vilkår for transaktionen.
 

Om EG

EG leverer branchesoftware, der hjælper vores kunder med at udvikle deres virksomhed yderligere.

EG har mere end 1.500 medarbejdere, der primært arbejder fra lokationer i Skandinavien samt på et fælles udviklingscenter i Polen. Vi udvikler, leverer og servicerer vores egen software til 21.000+ kunder i den private og offentlige sektor.

Læs mere om EG
 

Yderligere oplysninger

For yderligere oplysninger kan der rettes henvendelse til:

Johnny Iversen, EVP, EG Public, +45 2088 7366 / joika@eg.dk

EnerKey-EG-acquisition.jpg