01. november 2017

Håndværkerens it-løsning støtter En Hjælpende Hånd

For tredje år i træk går alle landets håndværkere og håndværksvirksomheder i uge 46 sammen om gøre en forskel for udsatte børn og unge i deres nærområde. Gennem Ungdommens Røde Kors' kampagne En Hjælpende Hånd løfter de i flok for bedre vilkår til børn og unge og gør samtidig op med fordomme om håndværksfaget. Sidste år blev kampagnen støttet af mere end 100 virksomheder. It-løsningen til håndværkere EG One støtter og er samarbejdspartner i kampagnen. 

Fundamentet for et godt liv er en god barndom, og det skabes gennem blandt andet venskaber, familierelationer, uddannelse og arbejde. Nogle børn har af forskellige grunde ikke en tryg, sund eller sikker barndom.

Med kampagnen En Hjælpende Hånd er Ungdommens Røde Kors og håndværkere i Danmark med til at gøre en forskel i udsatte børns liv, da de blandt andet får mulighed for at deltage i ferielejre, lektiecaféer og mentorordninger. Når en håndværksvirksomhed støtter, går indsatsen til udsatte børn og unge i nærområdet, og det er jo ofte i lokalområdet, håndværkerne arbejder.

Opgør med skrøner om håndværkere

Det var oprindeligt en lokal tømrer- og snedkermester fra Amager, der kontaktede Ungdommens Røde Kors med ideen om at støtte de mange børn og unge, der har det svært, ved at opfordre håndværkere til at donere en dagsløn og dermed hjælpe de udsatte børn og unge godt på vej i livet.

Samtidig ville tømrer- og snedkermesteren forsøge at nedbryde de fordomme om håndværkere, han ofte blev mødt af. Med kampagnen En Hjælpende Hånd kommer der fokus på, hvilke opgaver håndværkerne løser, og at det er vigtige fag i vores samfund. Og fordommene er ifølge en af kampagnens samarbejdspartnere ganske ubegrundede:

"Som samarbejdspartner ønsker vi selvfølgelig at støtte det vigtige, frivillige arbejde fra Ungdommens Røde Kors med børn og unge. Desuden er vi glade for, at kampagnen sætter fokus på håndværkernes engagement i lokalsamfundet – og ikke mindst deres professionalisme og faglighed. Som leverandør af håndværksbranchens it-system har vi store som små virksomheder tæt inde på kroppen, og det er en skrøne, at håndværkerne ikke kan andet end at slå søm i. Vi ved, at vores kunder har styr på deres forretning, og de ved, hvad de vil, og hvad de kan udrette," siger Brian Sørensen, direktør i EG Byg & Installation, der er samarbejdspartner med håndværksløsningen EG One.

Fakta om En Hjælpende Hånd

I uge 46 ruller kampagnen En Hjælpende Hånd hen over Danmark for tredje år i træk. Kampagnen er målrettet håndværkere, som opfordres til at støtte udsatte børn og unge i deres nærområde gennem et sponsorat på 2.500 kroner. Pengene kan fx gå til et 1-årigt mentorforløb for en ung i håndværkerens egen by. Læs mere om kampagnen her.

EG er samarbejdspartner i kampagnen, og it-systemet EG One er en brancheløsning udviklet af håndværkere til håndværkere. Læs mere om EG One her.

Tak for din henvendelse

Du bliver kontaktet hurtigst muligt. Vi glæder os til at fortælle dig mere.

Prøv igen

Der er desværre sket en fejl, men prøv igen. Kontakt webmaster@eg.dk, hvis du får beskeden flere gange.