Stor investeringslyst hos bygge- og anlægsvirksomheder
31. maj 2021

Stor investeringslyst hos bygge- og anlægsvirksomheder giver solid vækst hos EG Sigma

Coronakrisen har sat yderligere fart på indførelsen af digitale værktøjer hele vejen rundt i byggebranchen. En tendens der har betydet en vækst på knap 20 procent for det danske kalkulationssoftware EG Sigma hos de mellemstore og større anlægs- og byggevirksomheder. De køber nemlig ind for at professionalisere tilbudsgivningen og undgå tabsgivende projekter. Tendensen fortsætter ind i 2021.

Med flere end 10.000 brugere er EG’s kalkulationssoftware, EG Sigma, det mest anvendte professionelle tilbudssoftware målrettet anlægs- og byggevirksomheder. I 2020 genererede Sigma en samlet vækst på 10 procent. Og ser man isoleret på de mellemstore og større entreprenører og byggevirksomheder, så er tallet dobbelt så højt.


– Hvor det for nogle år siden var beregnere og tilbudschefer, der valgte kalkulationsprogram for at kunne regne hurtigere og mere sikkert, så er der i dag kommet langt højere fokus på kalkulation fra ledelsens side. De vil have it-værktøjer, der er i stand til at understøtte sund økonomi i projekterne, så de undgår at tage for stor risiko. Derfor ser vi en stor investeringslyst inden for det område, forklarer Aleksander Bjaaland, direktør for EG Construction.


Rettidigt overblik minimerer risikoen for tab

Med EG Sigma har beregnerne og projektlederne overblikket på selv de mest komplekse sager, bl.a. fordi det er muligt nemt at dele projektet op, og forstå det fra forskellige perspektiver. Dette betyder, at mange ellers kostelige problemer undgås, da de opdages i tide.

– Ud over det selvfølgelig er vigtigt at have et kalkulationsprogram, der sikrer overblikket, så er det også essentielt at kalkulere i et værktøj, der sikrer gennemsigtighed på kostprisen og fortjenesten. Derved får ledelsen et klart billede af risikoen, så de kun byder på projekter, der passer godt ind i virksomhedens kompetencer og planer, siger Aleksander Bjaaland.

Han pointerer, at med EG Sigma kan projekterne brydes helt i bund, så alle involverede kan dykke ned i ønskede detaljer og spørge ind til nøgletal, og hvordan projektet er tænkt udført. Det gør projekterne langt mere gennemskuelige for alle, herunder projektlederne. Det sikrer samtidig rettidig inddragelse, så uforudsete problemer minimeres.


Afgørende styringsværktøj på projekterne

Når kalkulationen derved også bliver et styringsværktøj, så udstyrer mange entreprenør- og byggevirksomheder projekt-, drifts- og produktionsledere med EG Sigma til at køre sagen sikkert i mål fra start til slut. Med kalkulationen i EG Sigma har de hele fundamentet for, hvad der er regnet med i prisen, og hvordan projektet er tænkt udført.

– For at kunne udføre og levere sunde projekter, er det bl.a. afgørende, at projekt- og produktionsledere har mulighed for nemt at trække bl.a. materialelister til bestilling og aktivitetslister til planlægning fra kalkulationen. Derved inddrages erfaringerne fra projekt- og produktionsledere ofte allerede i selve tilbudsgivningen, hvilket er med til sikre tilbud, der afspejler virkeligheden og slutresultatet som produktionen leverer. På den måde afgives der ikke risikofyldte tilbud, og samtidig har produktionen et stærkt grundlag til planlægning og udførsel, pointerer Aleksander Bjaaland.

Ifølge ham er tendensen med at professionalisere tilbudsgivningen fortsat med uformindsket styrke ind i 2021. Rigtig mange virksomheder i byggeriet har oplevet vækst under Coronakrisen, og her er digitale værktøjer som EG Sigma og digitale projektstyringsværktøjer helt afgørende for den fortsat positive udvikling for virksomhederne.

EG leverer inden for et bredt felt af kalkulationsløsninger. Udover EG Sigma leverer EG kalkulationsprogrammerne EG Visual Kalkulation, Dynamic, Corbis, Quinty, Kalkia, JobOffice og SmartKalk til bygge-, vvs- og installatørbranchen.

Læs mere om EG Sigma