Stor analyse sætter navn på markedets bedste vagtplansystemer
Implement Consulting Group og konsulentvirksomheden 42.Blue har i en rapport til Digitaliseringsstyrelsen afdækket muligheder og behov for bedre teknologisk understøttelse af vagtplanlægning i regionerne. Rapporten kortlægger og analyserer praksis og teknologianvendelse på området.
- Vagtplanlægning og styring af personaleressourcerne i sundhedsvæsenet er mere aktuelt end nogensinde.
Derfor er det vigtigt at vide, hvilke muligheder, der er på markedet, siger en af rapportens forfattere, vagtplanlægningsekspert Tobias Bøggild-Damkvist, 42.Blue.
Af forordet fremgår det, at analysen er forankret i initiativ 3.3 i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020, der har til formål at forberede og accelerere udbredelse af dokumenterede og effektive digitale velfærdsløsninger på social- og sundhedsområdet.
Læs også: Analyse er regionens guide til valg af vagtplansystem
Stærkt system til workforce management
Som en del af den samlede analyse er der gennemført en kortlægning af den teknologiske understøttelse af vagtplanlægningen. Denne afdækning tegner billedet af et fortsat meget ensrettet systemlandskab, der reelt består af to leverandører; KMD og Silkeborg Data ofte suppleret af løsningen, HosInfo fra Alti-plan, der lige som Silkeborg Data er ejet af EG.
I rapporten får man også vurderingen af de eksisterende vagtplansystemer på markedet, og især en løsning fremhæves i analysen, EG Optima.
Forfatterne skriver blandt andet, at systemet som en Workforce Mannagement- løsning er i front globalt:
"Specielt kan den aktivitetsbaserede styring, medarbejderfokus og den tværgående koordination fremhæves.
Globalt regnes EG Optima som værende et premium system i den dyre prisklasse, men på det konkurrenceprægede nordiske marked ligger systemet prismæssigt på niveau med eller lidt under de øvrige aktører," hedder det blandt andet i rapporten
Læs også: Derfor vælger regionerne vagtplansystem, som de gør
EG Optima har fået fodfæste i regionerne
Den nye løsning har fået et solidt fodfæste i regionerne på trods af, at det endnu er begrænset med brugererfaringer i praksis. Årsagen er - mener rapportens forfattere - at systemet samlet set opfylder både de anvendelsesmæssige og systemmæssige behov, som regioner står med.
- Hele ideen med EG Optima er netop, at løsningen faciliterer et ændret fokus i regionerne mod større nærhed i sundhedsvæsenet, hvor man i stigende arbejder med behovs- og aktivitetsbaseret vagtplanlægning, og der gør patienten til omdrejningspunktet for den konkrete vagtplanlægning.
Det er naturligvis en organisatorisk udfordring for brugerne, der skal vænne sig til at arbejde på en anden måde. Men vi oplever samtidig, at regionerne står med erkendt behov for at ændre strategi og derfor er det også et ønske, som regionerne gerne vil have opfyldt nu. Så jeg tror, at EG Optima er med til at ændre hele den måde, vi tænker vagtplanlægning på i regionerne, siger direktør Carsten Mathiassen, Ressource Management, EG.
Læs også: Regionens næste vagtplansystem skal pege ind i fremtiden
Bestil rapporten: Analyse af teknologisk understøttet vagtplanlægning.pdf
Stor analyse sætter navn på markedets bedste vagtplansystemer
Implement Consulting Group og konsulentvirksomheden 42.Blue har i en rapport til Digitaliseringsstyrelsen afdækket muligheder og behov for bedre teknologisk understøttelse af vagtplanlægning i regionerne. Rapporten kortlægger og analyserer praksis og teknologianvendelse på området.
Læs artikel
Derfor vælger regionerne vagtplansystem, som de gør
De klassiske faktorer som pris, kvalitet og overholdelse af tidsplan spiller naturligvis en vigtig rolle, når regionen vælger vagtplansystem. Alligevel har de enkelte regioner også deres grunde til at vælge, som de gør.
Læs mere
Regionens næste vagtplansystem skal pege ind i fremtiden
Når regionen skal vurdere de indkomne tilbud på et vagtplansystem, er det er beslutning med langtrækkende konsekvenser. For et vagtplansystem skal ikke alene understøtte nutidens behov, men også matche fremtidens udfordringer. Så hvad bør en region i sidste ende basere sit valg af system og leverandør på?
Læs artikelAnalyse er regionens guide til valg af vagtplansystem
Den hidtil mest omfattende analyse af vagtplansystemer i regionerne stammer fra slutningen af 2019 og alligevel er det den bedste guide, når man skal vælge mellem de eksisterende vagtplan-systemer på markedet.
Læs mereRegionen skal træffe et valg for flere år ud i fremtiden
Enhver region har sine egne prioriteter og ethvert udbud har sine egne vægtningskriterier, men uanset hvad den enkelte region vægter, skal den i sidste ende træffe en svær beslutning, når der skal vælges lønsystem. Så hvad bør en region i sidste ende basere sit valg af system og leverandør på?
Læs mere
Regionernes tre hovedårsager til at vælge lønsystem, som de gør
Danmark har godt nok kun fem regioner, men alligevel er der forskellige bevæggrunde til at vælge lige præcis det lønsystem, som de gør. Ser man nærmere på regionernes valg, er der imidlertid et tydeligt mønster.
Se mere
Regionen kan sagtens købe sit næste vagtplansystem på en SKI-aftale
Offentlige indkøb over en vis størrelsesorden skal i EU-udbud, så flere leverandører får mulighed for at byde på opgaven. Så vidt så godt. Udfordringen er bare at et EU-udbud i sig selv er både dyrt og besværligt.
Læs artikel
Sådan kan regionen vurdere sin leverandørs leverancesikkerhed
- Derfor kan det også være svært at skelne mellem it-leverandører, når en region starter en udbudsproces op. For vi mener jo alle, at vi kan levere høj kvalitet til regionerne på it-området, siger Per Mouritsen, der er salgsdirektør i EG Public
Læs mereLøn- og vagtplansystem skal udvikle sig sammen med regionen
Kravspecifikationen er for længst skrevet, og leverandørerne har afleveret deres tilbud. Nu handler det blot om at vælge mellem mulighederne. Så er alt godt. Eller er det? Hvad med fremtiden? Hvad sker der, når blækket tørrer på kontrakten?
læs også
Skal regionen købe løn- og vagtplansystem samlet eller hver for sig?
Når regionen skal i udbud med sit løn- og vagtplansystem, er det første spørgsmål ofte: Skal vi egentlig vælge at gå i udbud med ønsket om en samlet løsning, eller får vi mest for pengene ved at udbyde de to systemer hver for sig? Behøver vi virkelig samme leverandør til både løn- og vagtplansystemet?
