Regionernes tre hovedårsager til at vælge lønsystem, som de gør
Danmark har godt nok kun fem regioner, men alligevel er der forskellige bevæggrunde til at vælge lige præcis det lønsystem, som de gør. Ser man nærmere på regionernes valg, er der imidlertid et tydeligt mønster.
Her er de tre hovedårsager, der ligger til grund for regionernes valg af lønsystem.
1. De klassiske dyder
Hovedårsagen til at regionerne vælger lønsystem, som de gør, er naturligvis de klassiske dyder; driftssik-kerhed, funktionalitet, brugervenlighed og pris.
Salgsdirektør Per Mouritsen, EG: Selv om vi som leverandør gerne vil skubbe på med nye muligheder, tale samarbejde og fælles udviklingspotentiale, ja så skal regionerne pr. definition jo sikre, at de får mest mu-ligt lønsystem for pengene. Det er forståeligt og viser respekt for borgernes penge.
Læs også: Regionen skal træffe et valg for flere år ud i fremtiden
2. If it's working, don't fix it
Regionerne er komplicerede størrelser med mange medarbejdere ansat på mange forskellige overenskomster, og ofte ændres deres aftaler og betingelser af udefrakommende omstændigheder som eksempelvis nye sundhedspolitiske tiltag eller corona-epidemien. Derfor har regionerne naturligvis en interesse i at holde fast i det lønsystem, som de har, for at undgå at komplicere tingene yderligere.
Salgsdirektør Per Mouritsen, EG: En god tommelfingerregel er, at man ikke skal reparere på noget, der fungerer. Det er snusfornuftigt og skaber stabilitet i organisationen, men man går undertiden glip af de nye muligheder, som et skifte til et andet lønsystem kan give, fx i form af større medarbejderinddragelse, understøttelse af central og decentral lønadministrations, apps osv. Så prisen for stabilitet kan være manglende innovation.
Læs også: Regionen kan sagtens købe sit næste vagtplansystem på en SKI-aftale
3. Sammenhængende it-landskab
Regionerne håndterer mange vigtige it-systemer, der skal kunne fungere sammen, og derfor går regio-nerne ofte efter software, der passer ind i deres eksisterende it-landskab og som kan udveksle data med regionens øvrige strategiske værktøjer.
Salgsdirektør Per Mouritsen, EG: Netop behovet for sammenhæng mellem systemerne er en interessant parameter, for her skal regionens fagchefer og it-chefen kunne blive enige. Skal vi vægte et lønsystem, der understøtter lønadministrationens behov eller et system, der passer sammen med regionens økonomisystem? Det er et vigtigt dilemma, hvor løsningen heldigvis hedder stærke integrationer og åbne snitflader, så regionen kan vælge mere frit mellem løsninger, fordi de forholdsvis let kan forbindes med hinanden.
Stor analyse sætter navn på markedets bedste vagtplansystemer
Implement Consulting Group og konsulentvirksomheden 42.Blue har i en rapport til Digitaliseringsstyrelsen afdækket muligheder og behov for bedre teknologisk understøttelse af vagtplanlægning i regionerne. Rapporten kortlægger og analyserer praksis og teknologianvendelse på området.
Læs artikel
Derfor vælger regionerne vagtplansystem, som de gør
De klassiske faktorer som pris, kvalitet og overholdelse af tidsplan spiller naturligvis en vigtig rolle, når regionen vælger vagtplansystem. Alligevel har de enkelte regioner også deres grunde til at vælge, som de gør.
Læs mere
Regionens næste vagtplansystem skal pege ind i fremtiden
Når regionen skal vurdere de indkomne tilbud på et vagtplansystem, er det er beslutning med langtrækkende konsekvenser. For et vagtplansystem skal ikke alene understøtte nutidens behov, men også matche fremtidens udfordringer. Så hvad bør en region i sidste ende basere sit valg af system og leverandør på?
Læs artikelAnalyse er regionens guide til valg af vagtplansystem
Den hidtil mest omfattende analyse af vagtplansystemer i regionerne stammer fra slutningen af 2019 og alligevel er det den bedste guide, når man skal vælge mellem de eksisterende vagtplan-systemer på markedet.
Læs mereRegionen skal træffe et valg for flere år ud i fremtiden
Enhver region har sine egne prioriteter og ethvert udbud har sine egne vægtningskriterier, men uanset hvad den enkelte region vægter, skal den i sidste ende træffe en svær beslutning, når der skal vælges lønsystem. Så hvad bør en region i sidste ende basere sit valg af system og leverandør på?
Læs mere
Regionernes tre hovedårsager til at vælge lønsystem, som de gør
Danmark har godt nok kun fem regioner, men alligevel er der forskellige bevæggrunde til at vælge lige præcis det lønsystem, som de gør. Ser man nærmere på regionernes valg, er der imidlertid et tydeligt mønster.
Se mere
Regionen kan sagtens købe sit næste vagtplansystem på en SKI-aftale
Offentlige indkøb over en vis størrelsesorden skal i EU-udbud, så flere leverandører får mulighed for at byde på opgaven. Så vidt så godt. Udfordringen er bare at et EU-udbud i sig selv er både dyrt og besværligt.
Læs artikel
Sådan kan regionen vurdere sin leverandørs leverancesikkerhed
- Derfor kan det også være svært at skelne mellem it-leverandører, når en region starter en udbudsproces op. For vi mener jo alle, at vi kan levere høj kvalitet til regionerne på it-området, siger Per Mouritsen, der er salgsdirektør i EG Public
Læs mereLøn- og vagtplansystem skal udvikle sig sammen med regionen
Kravspecifikationen er for længst skrevet, og leverandørerne har afleveret deres tilbud. Nu handler det blot om at vælge mellem mulighederne. Så er alt godt. Eller er det? Hvad med fremtiden? Hvad sker der, når blækket tørrer på kontrakten?
læs også
Skal regionen købe løn- og vagtplansystem samlet eller hver for sig?
Når regionen skal i udbud med sit løn- og vagtplansystem, er det første spørgsmål ofte: Skal vi egentlig vælge at gå i udbud med ønsket om en samlet løsning, eller får vi mest for pengene ved at udbyde de to systemer hver for sig? Behøver vi virkelig samme leverandør til både løn- og vagtplansystemet?
