Tips til regionalt ansatte: Hold øje med vagtplanerne og slip for kritik
Hvert efterår sætter fagforeningerne kvaliteten af regionens vagtplansystem under pres.
Hvert efterår sætter fagforeningerne kvaliteten af regionens vagtplansystem under pres.
Hvert efterår sætter fagforeningerne kvaliteten af regionens vagtplansystem under pres. Det er konsekvensen af de årlige løntjek-kampagner, hvor fagforeninger opfordrer deres medlemmer til at undersøge, om de har fået løn som fortjent.
Fagforeningerne beder deres medlemmer om at tjekke lønsedlen i forbindelsen med årlige kampagner, fordi de desværre har erfaring med, at der kan være fejl i lønsedlerne. En undersøgelse som YouGov foretog for metroexpress/BT i starten af 2017 viste fx, at hver fjerde danske lønmodtager inden for det seneste år har opdaget fejl på sin lønseddel.
Tilsvarende viste en undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd i 2019, at hver tredje sygeplejerske havde opdaget fejl i deres lønseddel inden for det seneste år.
Kilde: Notat Fejl i sygeplejerskernes lønseddel
Blandt fejlene er manglende løn for overarbejde, placering på et for lavt løntrin eller rod i antallet af brugte feriedage.
Større opmærksomhed på lønsedlen fra både lønmodtager og arbejdsgiver, samt et moderne løn- og vagtplanssystem kan imidlertid reducere antallet af fejl betragteligt.
Læs også: Fremtidens lønsystem har slutbrugeren i front
Som udgangspunkt bør der slet ikke opstå fejl i det omfang, som undersøgelsen antyder, så her er tre gode råd til henholdsvis medarbejderne og regionen om, hvordan man undgår de tilbagevendende problemer med rod i lønsedlerne:
Læs også: Regionens lønsystem understøtter både central og decentral lønadministration
Selvom det først og fremmest er den enkelte medarbejder, som kan tjekke, om lønsedlen er korrekt, hviler der naturligvis et særligt ansvar på arbejdsgiveren, der jo skal sørge for, at medarbejderen får den betaling for sit arbejde, som vedkommende har krav på.
Så her er tre gode råd til regionen.
Læs også: Her er, hvad din region bør have med i næste udbud på lønområdet
Læs også: Region se her: Guide til meningsfuld brug af digital vagtplanlægning
Læs også: Region Hovedstaden vil optimere deres patientforløb med bedre ressourcestyring
Hvordan sikrer vi, at de enorme ressourcer i form af tid og penge som investeres i vagtplanlægningssystemer, faktisk gør nytte? Med afsæt i begrebet meaningful use, kan du her læse om fem niveauer for vagtplanlægning, som bør indgå i regionens overvejelser.
Læs mereBedre planlægning af aktiviteter og ressourcer på Region Hovedstadens mange sygehuse vil i de kommende år styrke samarbejdet mellem faggrupper og optimere den enkelte patients forløb.
Læs mereHvert efterår sætter fagforeningerne kvaliteten af regionens vagtplansystem under pres. Det er konsekvensen af de årlige løntjek-kampagner, hvor fagforeninger opfordrer deres medlemmer til at undersøge, om de har fået løn som fortjent.
Læs artikelEt effektivt lønsystem har konstant fokus på slutbrugeren, mener man i Region Hovedstaden. Det stiller høje krav til brugervenlighed – krav, der blandt andet skal indfries med grupperingslogik og forståeligt sprog.
Læs mereI Region Hovedstaden har man 8 års erfaring med at kombinere central og decentral lønadministration. Det giver en god kombination af nærhed og overblik.
Læs artiklen herDe bedste lønsystemer ændrer sig hurtigt - lige som kravene. Her kommer Senior Key Account Manager Anders Tuff, EG, med sine bud på de tre vigtigste ting, som din region bør overveje, når I går i udbud med jeres lønsystem.
Læs artiklen herEG leverer innovative it-løsninger til det offentlige baseret på bred forvaltningsfaglighed, dyb praksisviden og den nyeste digitale ekspertise kombineret med stor erfaring.
Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.
Senior Key Account Manager, Øst
Anders Tuff