Regionens næste vagtplansystem skal pege ind i fremtiden
Når regionen skal vurdere de indkomne tilbud på et vagtplansystem, er det er beslutning med langtrækkende konsekvenser. For et vagtplansystem skal ikke alene understøtte nutidens behov, men også matche fremtidens udfordringer. Så hvad bør en region i sidste ende basere sit valg af system og leverandør på?
- Tjah, ingen kan jo spå om fremtiden, så mit bedste bud er at se på de samlede omkostninger i kontrak-tens levetid – ikke bare den kolde pris, mener senior account manager, Anders Tuff:
- I sidste ende vil regionen træffe sit valg på baggrund af et mix mellem pris og funktionalitet. Her er det vigtigt, at man lader funktionaliteten få sin plads. For den bitre smag af dårlig funktionalitet bliver hængende længe efter at sødmen ved den lave pris er glemt, siger Anders Tuff.
Læs også: Analyse er regionens guide til valg af vagtplansystem
De samlede omkostninger i hele kontraktens løbetid
Som en af de eksperter, der er med til at skrive tilbud til regionerne, mener Anders Tuff, at en region skal se sig om efter en konkurrencedygtig løsning, der kan tjene sig selv ind i form af færre omkostninger og mere tilfredse medarbejdere og borgere i løbet af kontraktens samlede løbetid:
- En bedre udnyttelse af de knappe resurser i sundhedsvæsenet ved for eksempel aktivitetsbaseret vagtplanlægning, højere grad af selvbetjening og inddragelse blandt medarbejderne via intuitive apps, er bare nogle af de værktøjer som et tidssvarende systemer indeholder, og som betyder, at prisen i hele kontraktens løbetid kan vise sig fordelagtig.
Ud over pris, både anskaffelsespris og den samlede pris peger Anders Tuff også på behovet for at regionen tænker strategisk, når det endelige valg skal træffes.
Læs også: Derfor vælger regionerne vagtplansystem, som de gør
Fra at regionens vagtplansystem nærmest var en blindtarm til lønsystemet er vagtplansystemet i dag blevet et virksomhedskritisk system på linje med de kliniske systemer på sygehusene. For hvilken forskel gør det, at man har styr på patientens blodtryk, hvis der ikke er personale til at tjekke det, siger Anders Tuff, og peger på, at skalerbarhed og mulighed for tilpasning derfor er lige så afgørende på langt sigt som anskaffelses- og driftsprisen:
- Naturligvis skal prisen være ok, og vagtplansystemet skal understøtte regionens aktuelle og digitale modenhedsniveau. Men det skal også kunne tilpasses løbende. Det kræver et skalerbart system og ofte også en faseopdelte implementering, hvor regionen kan starte med de nødvendige og grundlæggende elementer og så udbygge med de rette moduler henad vejen uden at miste fokus på de strategiske mål, siger senior account manager, Anders Tuff, EG.
Læs også: Stor analyse sætter navn på markedets bedste vagtplansystemer