
Løn- og vagtplansystem skal udvikle sig sammen med regionen
Kravspecifikationen er for længst skrevet, og leverandørerne har afleveret deres tilbud. Nu handler det blot om at vælge mellem mulighederne. Så er alt godt. Eller er det? Hvad med fremtiden? Hvad sker der, når blækket tørrer på kontrakten?
Det spørgsmål har vi bedt Product Manager Mette Skov Rasmussen, EG, om at svare på:
- Ha, ha, det er faktisk et klassisk spørgsmål, for naturligvis er kunderne altid lidt usikre på fremtiden, for hvad nu hvis noget ændrer sig? Vil leverandøren så stadig udvikle på systemet, og hvilke tanker gør leverandøren sig egentlig selv om fremtiden? Det er spørgsmål, som man skal kunne svare på.
Men hvad svarer du så? Hvad har EG fx bidraget med af nyt inden for løn- og vagtplansystemer de sidste par år?
Vi udvikler hele tiden små og store ting. Tag bare coronatiden, hvor vi pludselig måtte smide, hvad vi havde i hænderne og hjælpe med at tilpasse vores lønsystem til særloven om udbetaling af feriepenge.
Skal jeg fremhæve tre større ting, så må det dog nok blive udviklingen af en stribe brugervenlige apps til time- og dagpenge, så vi nu har en samlet pakke ift. kørsel, udlæg og time- og dagpenge.
Dernæst har vi arbejdet stenhårdt med at tilpasse EG Optima, så det i dag matcher det danske marked.
Vi har for eksempel udviklet og forbedret systemets modul til aktivitetsplanlægning, Optima Aktivitet, med forskellige overbliks- og rapporteringsmuligheder.
Sidst men ikke mindst har vi lagt mange timer i optimering af modulet Optima Plantjek, som bruges til at sikre bedre ressourceudnyttelse på tværs i organisationen.
Læs også: Stor analyse sætter navn på markedets bedste vagtplansystemer
Hvad med de kommende år? Hvad er fokus nu?
Vi justerer hele tiden vores roadmaps og udviklingsplaner en smule, fordi fremtiden ikke er en statisk størrelse. Når det er sagt, er der mindst tre områder, hvor vi kommer til at lægge mange timer i de næste 2-3 år.
Vores løsninger er helt centrale databærende grundsystemer i det offentliges digitale økosystemer. Derfor har vi stort fokus på at udvide antallet af integrationer til andre systemer, fx økonomi- , ESDH- og HR-systemer. Vi har en klar ambition om, at det skal være mere enkelt for 3.parts leverandører at koble sig på vores løn- og vagtplansystem, hvis man fx vil integrere med vores vikarløsning, fraværshåndtering m.v.
Netop vores vikarmodul er et godt eksempel på, hvordan vi hele tiden optimerer på vores løsninger. Vi har nok p.t. markedets allerbedste vikarmodul i EG Optima, men det betyder ikke, at vi bare lader det ligge og snurre. I tæt samarbejde med regionerne er vi fx ved at tilføje nye funktioner, der forbedrer overblikket for vikarservice-kontorer/bookere ud fra en række konkrete kundeønsker.
Desuden skal vi helt klart optimere mulighederne for at understøtte flere administrative opgaver helt ude hos datakilden, det vil i praksis sige, at vi fx skal gøre det muligt for frontpersonalet at indberette flere data via apps. Både fordi det sparer tid, og fordi det højner datakvaliteten, når data fanges helt ude ved kilden.
Endelig arbejder vi meget på at bringe data bedre i spil. Både løn- og vagtplansystemer indeholder store mængder produktionsdata, der kan bruges til såvel afrapportering som avanceret dataanalyse. Så vi kommer helt sikkert til at arbejde videre med vores analysemodul og en udvidet understøttelse af vikarområdet, hvor målet jo er at skabe bedre styring og overblik, men også at reducere omkostningerne til vikarer ved at styrke kvaliteten af vagtplaner og bruge viden om historiske vagtplaner til at skabe mere realistiske vagtplaner.
Så du kan garantere, at du ikke går tidligt hjem fra arbejde, så snart kunden har skrevet under på kontrakten?
Det kan jeg love dig for. For så er det jo først arbejdet starter!
Læs også: Derfor vælger regionerne vagtplansystem, som de gør
Stor analyse sætter navn på markedets bedste vagtplansystemer
Implement Consulting Group og konsulentvirksomheden 42.Blue har i en rapport til Digitaliseringsstyrelsen afdækket muligheder og behov for bedre teknologisk understøttelse af vagtplanlægning i regionerne. Rapporten kortlægger og analyserer praksis og teknologianvendelse på området.
Læs artikel
Derfor vælger regionerne vagtplansystem, som de gør
De klassiske faktorer som pris, kvalitet og overholdelse af tidsplan spiller naturligvis en vigtig rolle, når regionen vælger vagtplansystem. Alligevel har de enkelte regioner også deres grunde til at vælge, som de gør.
Læs mere
Regionens næste vagtplansystem skal pege ind i fremtiden
Når regionen skal vurdere de indkomne tilbud på et vagtplansystem, er det er beslutning med langtrækkende konsekvenser. For et vagtplansystem skal ikke alene understøtte nutidens behov, men også matche fremtidens udfordringer. Så hvad bør en region i sidste ende basere sit valg af system og leverandør på?
Læs artikelAnalyse er regionens guide til valg af vagtplansystem
Den hidtil mest omfattende analyse af vagtplansystemer i regionerne stammer fra slutningen af 2019 og alligevel er det den bedste guide, når man skal vælge mellem de eksisterende vagtplan-systemer på markedet.
Læs mereRegionen skal træffe et valg for flere år ud i fremtiden
Enhver region har sine egne prioriteter og ethvert udbud har sine egne vægtningskriterier, men uanset hvad den enkelte region vægter, skal den i sidste ende træffe en svær beslutning, når der skal vælges lønsystem. Så hvad bør en region i sidste ende basere sit valg af system og leverandør på?
Læs mere
Regionernes tre hovedårsager til at vælge lønsystem, som de gør
Danmark har godt nok kun fem regioner, men alligevel er der forskellige bevæggrunde til at vælge lige præcis det lønsystem, som de gør. Ser man nærmere på regionernes valg, er der imidlertid et tydeligt mønster.
Se mere
Regionen kan sagtens købe sit næste vagtplansystem på en SKI-aftale
Offentlige indkøb over en vis størrelsesorden skal i EU-udbud, så flere leverandører får mulighed for at byde på opgaven. Så vidt så godt. Udfordringen er bare at et EU-udbud i sig selv er både dyrt og besværligt.
Læs artikel
Sådan kan regionen vurdere sin leverandørs leverancesikkerhed
- Derfor kan det også være svært at skelne mellem it-leverandører, når en region starter en udbudsproces op. For vi mener jo alle, at vi kan levere høj kvalitet til regionerne på it-området, siger Per Mouritsen, der er salgsdirektør i EG Public
Læs mereLøn- og vagtplansystem skal udvikle sig sammen med regionen
Kravspecifikationen er for længst skrevet, og leverandørerne har afleveret deres tilbud. Nu handler det blot om at vælge mellem mulighederne. Så er alt godt. Eller er det? Hvad med fremtiden? Hvad sker der, når blækket tørrer på kontrakten?
læs også
Skal regionen købe løn- og vagtplansystem samlet eller hver for sig?
Når regionen skal i udbud med sit løn- og vagtplansystem, er det første spørgsmål ofte: Skal vi egentlig vælge at gå i udbud med ønsket om en samlet løsning, eller får vi mest for pengene ved at udbyde de to systemer hver for sig? Behøver vi virkelig samme leverandør til både løn- og vagtplansystemet?
