Projektsamarbejde

Går du og leder efter et projektsamarbejde, hvor du kan kombinere dine teoretiske kompetencer med en real-life businesscase?

Ønsker du at skrive et projekt, som vejer tungt på dit CV?

Så er EG stedet for dig.

Læs mere her på siden

YP jobs i EG

Vis os dit talent

Er der ikke en ledig stilling, der matcher dine kompetencer? Så send os en uopfordret ansøgning samt CV, og evt. en video til vores EG Young Professional CV-database.

Du kan også oprette en jobagent. Så bestemmer du selv, hvilke stillinger du vil præsenteres for.

Mød to, der har samarbejdet med EG

  • Uffe Røyen
  • Martin Ulsøe-Hansen
Tilbage
Frem

Yammer var stadig en ny og uprøvet vidensdelingsplatform for EG, og derfor var virksomheden et oplagt valg som samarbejdspartner til mit speciale om knowledge sharing. Samtidig er det en arbejdsplads, som er teknologisk i front på metoder inden for vidensdeling. Uffe Røyen, Consultant, SAP DK

 

Hvorfor valgte du at skrive dit speciale i samarbejde med EG?

Jeg startede i EG som studentermedhjælper imens jeg studerede IT, Communication & Organization på Århus Universitet, og jeg havde derfor en god fornemmelse af, hvilke forandringer der var i gang rundt omkring i organisationen. EG havde netop lanceret en knowledge sharing-platform, Yammer, som fungerer ligesom Facebook, bare internt i virksomheden. Ideen om en intern vidensdelingsplatform synes jeg lød rigtig spændende, specielt fordi EG har lokationer spredt over hele Skandinavien. Så jeg ville gerne dykke længere ned i, hvordan det kunne blive nemmere for vores medarbejdere at dele viden på tværs af grænser og inden for virksomhedens egne mure.

 

Hvordan bidrog EG til jeres samarbejde?

EG sørgede for, at jeg havde de informationer, der var nødvendige for at besvare opgaveformuleringen. HR hjalp mig med at finde de rigtige personer, jeg skulle interviewe – altså dem, som var initiativtagere på Yammer-projektet, og de medarbejdere, som brugte platformen hver dag. I det hele taget synes jeg, at EG var rigtig hjælpsomme.

 

Har dit specialesamarbejde ført andre muligheder med sig?

Dét, at jeg allerede kendte til processerne og kendte nogle af medarbejdere i EG, har da uden tvivl hjulpet mig i forhold til at kunne få en plads på Graduate-holdet. Jeg kunne jo hurtigt være med på de fleste snakke om, hvad der skete i EG, hvilket alle arbejdsgivere godt kan lide, så derfor havde jeg da en fordel, da jeg søgte ind på Graduate-holdet i 2016.

 

Hvis du skal anbefale andre at skrive speciale i samarbejde med EG, hvad er så dit vigtigste budskab?

Du skal henvende dig med en tydelig idé om, hvad du vil undersøge, og hvordan du vil undersøge det. Du kan også komme med et kvalificeret bud på, hvordan problemstillingen berører EG, og hvorfor det kunne være interessant for dem at indgå et samarbejde med dig. Har du styr på det, så er jeg sikker på, at EG vil hjælpe dig med at nå dine mål.

Uffe Røyen

Min uddannelse har givet mig nogle metoder og teorier til blandt andet at forstå it-baseret samarbejde og organisationsanalyse, og med denne viden har jeg faktisk kunnet bidrage til mit team med nye vinkler og tanker til at forstå global softwareudvikling. Det har været fedt at kunne inddrage min faglighed i et praktisk projekt, hvor udfordringerne og løsningerne er dynamiske. Martin Ulsøe-Hansen, praktikant, EG Silkeborg Data

 

Hvorfor valgte du at indlede et opgavesamarbejde med EG?

Jeg kunne blive en del af et stort, teknologisk forandringsprojekt i EG Silkeborg Data og søgte derfor stillingen som praktikant i projektlederteamet. Jeg syntes, det lød utroligt spændende at blive en del af sådan et stort og vigtigt projekt. Som en del af mit uddannelsesforløb på Århus Universitet, hvor jeg læser cand.it. i Informationsvidenskab, skal jeg i forbindelse med mit praktikforløb skrive en opgave. Opgaven fokuserer på det globale samarbejde i udviklingsarbejdet mellem udviklere onsite og offsite.

 

Hvordan har dit samarbejde med EG været?

EG har været meget fleksibel, idet jeg kun skulle arbejde fire dage om ugen, hvor den sidste dag kunne bruges på at arbejde med min opgave. Jeg har også haft mulighed for at præge mit eget forløb og følge andre discipliner, som interesserede mig – blandt andet har jeg prøvet kræfter med user experience. Det har været et spændende praktikforløb, hvor der har været fokus på læring og udvikling.

 

Hvordan har EG Silkeborg Data bidraget til din opgave?

EG Silkeborg Data og de andre folk på projektet har hjulpet med at finde de data, jeg skulle bruge til opgaven, blandt andet at få stablet fire interviews sammen. Min nærmeste mentor har været meget hjælpsom og har ud fra mit fokus i opgaven også tilbudt, at jeg kunne følge outsourcing-delen af projektet og komme med til møder, som kunne hjælpe med at belyse min problemstilling bedre.

 

Hvilke muligheder har samarbejdet ført med sig?

Jeg har nu fået muligheden for at indgå endnu et samarbejde med EG Silkeborg Data, nemlig om mit speciale. Jeg skal skrive om innovationsprocesser i et udviklingsprojekt i EG Silkeborg Data med fokus på brugerinvolvering i udviklingsfasen af systemet og om den løbende implementering af systemet ude hos den første kunde.

Martin Ulsøe-Hansen