Praktikophold

Ønsker du at dyrke specialområder i dit studie, og har du lyst til at dele ud af den nyeste viden inden for dit felt?

Så er EG et praktiksted for dig.

Læs mere her på siden

YP jobs i EG

Vis os dit talent

Er der ikke en ledig stilling, der matcher dine kompetencer? Så send os en uopfordret ansøgning samt CV, og evt. en video til vores EG Young Professional CV-database.

Du kan også oprette en jobagent. Så bestemmer du selv, hvilke stillinger du vil præsenteres for.

Mød to praktikanter

  • Cecilie Schmidt Eriksen
  • Mike Hjort Christensen
Tilbage
Frem

Jeg har været rigtig glad for mit praktikforløb i EG, som har givet mig mulighed for at tage ansvar og få min teoretiske viden i spil hos kunder. Jeg har også prøvet kræfter med facilitatorrollen på en kundeworkshop, hvor vi tegnede procesdiagrammer for at finde frem til deres vigtigste forretningsprocesser – meget spændende! Cecilie Schmidt Eriksen, Consultant, EG Digital Solutions

 

Hvordan fik du en praktikplads hos EG?

Jeg har læst en professionsbachelor i Business Economics & IT på Københavns Erhvervsakademi, og som en del af mit uddannelsesforløb havde jeg et halvt års praktik. Jeg havde igennem studiet arbejdet med business process management, som jeg synes var rigtig interessant, derfor sendte jeg en ansøgning til EG i håb om at få mere praktisk erfaring.

 

Fik du mulighed for at bruge de værktøjer, du havde tilegnet dig igennem dit studie i praksis?

Da jeg startede mit praktikforløb i EG havde jeg en god grundforståelse for business process management, og derfor kunne jeg hurtigt få ansvar og komme med ud til kunderne. Ude hos kunderne fik jeg mulighed for at arbejde med procesdiagrammer, men også for at få en bedre forståelse for EG's metodetilgang til procesoptimering. Efterfølgende valgte jeg at skrive om dét i min bacheloropgave.
Jeg synes, at EG har vist stor tillid ved at lade mig komme med ud i felten og bevise, at jeg kunne bruge de værktøjer, jeg har fået via studiet.

 

Hvordan udviklede du dig under dit praktikforløb?

Mit praktikforløb har givet mig et godt kendskab til forretningen og til, hvordan jeg afdækker kundernes behov. Jeg har også lært, hvor vigtigt det er at kunne tilpasse og forstå sig på forskellige personas for at kunne formidle bedst muligt til kunden. Nogle skal have en mere lavpraktisk tilgang, andre en mere teknisk, hvilket er vigtigt at forstå for at gøre kunden tilfreds.

 

Hvad er godt ved EG som arbejdsplads?

Jeg kan godt lide fællesskabet i, at man arbejder på tværs af teams og afdelinger på projekter. Jeg synes også, at der altid er hjælp at finde i organisationen, fordi vi har eksperter på alle områder af EG's 360-graders løsninger. Som praktikant får du ansvar og mulighed for at komme ud af huset og møde en masse nye mennesker. Det er noget, der passer rigtig godt til mig som person, da jeg sætter pris på en varieret arbejdsdag.

Cecilie Schmidt Eriksen

Mange havde en fordom om, at man ved de store it-virksomheder ikke havde mulighed for at komme med egne input, og det ville jeg gerne teste af. Og det passede jo slet ikke. Jeg har fået lov til at have enorm stor indflydelse, selvom jeg bare var praktikant, og det var virkelig fedt. Mike Hjort Christensen, junior systems consultant, EG Business Care

 

Hvilke udfordringer oplevede du under dit praktikforløb?

Jeg blev mødt med en åben opgave, som lød således:

Find ud af, hvad teknologien 'machine learning' er, hvad den kan, og hvordan EG kan bruge den. I løbet af mit praktikforløb endte jeg med at blive den med mest viden i teamet om denne nye teknologi, og jeg blev derfor udfordret på dette af mine kolleger. Jeg fik også de optimale rammer for at kunne arbejde med det, hvor jeg kunne undersøge og eksperimentere, samtidig med at jeg kunne søge hjælp, så snart jeg var i tvivl. Så det har været et virkelig godt praktikforløb.

 

Hvorfor indstillede du EG til årets bedste Dania-praktikplads?

Jeg indstillede EG til prisen som årets praktikplads, fordi jeg ikke kunne forestille mig en bedre måde at blive behandlet på som praktikant. Alt, hvad jeg mødte af opgaver, håndtering deraf og den måde, jeg blev inddraget i teamet, som om jeg var en fast medarbejder, var ganske fantastisk.

EG endte i top 5 som årets bedste Dania-praktikplads 2017.

 

Hvad er godt ved EG som arbejdsplads?

I min tid hos EG som praktikant og senere som junior systems consultant er jeg blevet mødt med opgaver, som har passet perfekt til mig i forhold til sværhedsgrad og kompleksitet samt behovet for viden for at kunne løse opgaven. Det er fedt at møde hver dag, når man har kolleger, som er løsningsorienterede og hele tiden forsøger at optimere vores processer.

Mike Hjort Christensen