EG-SafetyNet-Kvalitet
08. maj 2024

Mennesker, maskiner og magien imellem os – plus valide arbejdsmiljødata

Når ArbejdsmiljøNET afholder sin årlige konference i Middelfart den 14. til den 16. juni 2024 er EG på pletten med EG SafetyNet.

"Konferencen er jo et af de vigtigste træf for arbejdsmiljøprofessionelle, og det er altid vigtigt for os at snuse ny viden til os og at få lejlighed til at vise vores platform til arbejdsmiljøarbejdet frem", siger Sales Executive Kurt Jepsen, EG Digital Welfare.

Temaet for årets konference er mennesker, maskiner og magien mellem os. Og her synes Kurt Jepsen, at det også er værd at slå et slag for værdien af at arbejde med de arbejdsmiljødata, vi opsamler.

"Magien på arbejdspladsen kommer af, at arbejdspladsen er et sikkert og trygt sted, hvor maskinerne fungerer og menneskene trives. Men magien skal hjælpes på vej med god dokumentation og brug af de data, som vi opsamler.

Vi skal fx formidle vores viden om, hvordan vi egentlig har det, hvad der skal til for at gøre arbejdspladsen mere sikker, hvilke arbejdsskader vi kan undgå, og hvordan man arbejder sikkert med kemikalier i hverdagen. Vi skal gennemføre og holde styr på egenkontrollerne og opsamle resultaterne systematisk på en måde, så data kan bruges og genbruges, når der skal laves opfølgning i form af handlingsplaner og når tilsynet kommer på besøg. Så det magiske tryllestøv bør altid suppleres med et solidt drys digitalisering", siger Kurt Jepsen.

Fagligt team med fokus på fire arbejdsgange

På konferencen stiller EG med et stærkt fagligt team, der sætter fokus på, hvordan man kan arbejde med både fysisk og psykisk APV, afvikle trivselsundersøgelser, håndtere arbejdsskader, udarbejde handlingsplaner og styre hverdagens kemi med EG SafetyNet.

"EG SafetyNet er jo en komplet platform, der indeholder moduler til alle organisationens eller virksomhedens opgaver med arbejdsmiljø. I år har vi imidlertid valgt at fokusere på fire af de arbejdsopgaver, som fylder meget i hverdagen, og hvor vi har et klart bud på, hvordan man kan optimere og effektivisere arbejdsgangene med EG SafetyNet", forklarer Kurt Jepsen.

Fire digitaliserede arbejdsmiljøopgaver

Her er de digitaliserede arbejdsgange, som EG gerne vil præsentere for deltagerne på ArbejdsmiljøNETs konference:

1. APV og trivselsundersøgelser

EG SafetyNet kan bruges til at gennemføre APV og trivselsevalueringer for, idet platformen giver mulighed for at bruge og oprette spørgeskemaskabeloner, sende skemaet ud og rykke de relevante afdelinger samt generere rapporter med resultaterne.

EG SafetyNet Arbejdsmiljø

2. Arbejdsskader

Det er enkelt at registrere skader og nærvedhændelser i EG SafetyNet Arbejdsmiljø. Registreringer kan foretages på få minutter enten via EG SafetyNet online eller via EG SafetyNet appen, som også fungerer offline.

Alle registrerede hændelser kategoriseres efter type. Det er muligt at vedhæfte billeder, hændelsesplacering og mange andre detaljer.

En skade kan rapporteres til Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings (AES) EASY-system samtidig med, at den registreres i EG SafetyNet. 


3. Handlingsplaner

I EG SafetyNet Handlingsplaner kan man oprette handlingsplaner for at følge op på sager identificeret i et andet modul eller nye sager. Handlingsplansmodulet kan bruges til små opgaver for at dokumentere at de bliver udført, eller til store opgaver med mange delopgaver.

EG SafetyNet Handlingsplaner


4. Kemistyring

EG SafetyNet Kemistyring gør det let at identificere farlige kemikalier og arbejdsprocesser og stille relevant dokumentation til rådighed for medarbejdere og tilsyn.

EG SafetyNet Kemistyring