Corona_vagtplanlægning
26. marts 2020

Topanmeldelse af EG Optima i stor markedsanalyse

Sidste år besluttede regeringen, KL og Danske Regioner at afdække muligheder og behov for bedre teknologisk understøttelse af vagtplanlægning i regioner og kommuner.

Implement Consulting Group og konsulentvirksomheden 42.Blue har derfor kortlagt og analyseret praksis og teknologianvendelse på området.

- Det kan virke omsonst at tale om administrative opgaver, mens corona-krisen raser. Vagtplanlægning og styring af personaleressourcerne i sundhedsvæsenet og de kommunale velfærdsområder er dog mere aktuelt end nogensinde.

Derfor er det vigtigt at vide, hvilke muligheder, der er på markedet, siger en af rapportens forfattere, vagtplanlægningsekspert Tobias Bøggild-Damkvist, 42.Blue.

Stærkt system til workforce management

I rapporten, Analyse af teknologisk understøttet vagtplanlægning, får man en vurderingen af EG Optima sammenholdt med markedets andre løsninger. Her står der blandt andet:

"Funktionelt er systemet i front ift WFM, workforce management løsninger globalt. Specielt kan den aktivitetsbaserede styring, medarbejderfokus og den tværgående koordination fremhæves.

Globalt regnes EG Optima som værende et premium system i den dyre prisklasse, men på det konkurrenceprægede nordiske marked ligger systemet prismæssigt på niveau med eller lidt under de øvrige aktører."

- Analysen bekræfter, at vores strategiske satsning på at introducere EG Optima-løsningen på det danske marked er helt, helt rigtig, siger divisionsdirektør Johnny Iversen, EG Public.

- På alle områder distancerer vi nu markedets øvrige løsninger, og det er også den feedback, som vi får fra vores stadig flere kunder, siger Johnny Iversen.

Læs mere: Nyborg Kommune vælger EG Optima

EG Optima på vej ind i regioner og kommuner

I analysen står der, at der endnu er begrænsede brugserfaringer i Danmark, men at det vurderes, at systemet opfylder både de anvendelsesmæssige og systemmæssige behov, som kommuner og regioner står med.

I dag har de to største regioner, Region Hovedstaden og Region Midtjylland, samt et stadig stigende antal kommuner, som Nyborg, Viborg, Syddjurs og Randers, har valgt at anvende EG Optima:

- Hele ideen med EG Optima er netop, at løsningen faciliterer et ændret fokus i kommuner og regioner, hvor man arbejder med aktivitetsbaseret vagtplanlægning, og det vil sætte borgeren og patientens behov i fokus for vagtplanlægningen.

Det er naturligvis en organisatorisk udfordring for vores kunder, der skal vænne sig til at arbejde på en anden måde. Samtidig er det et ønske og behov, som de står med. EG Optima understøtter den process, så derfor vil løsningen på sigt være med til at ændre hele den måde, vi tænker vagtplanlægning på, siger Carsten Mathiassen, director Ressource Management, EG.

Læs mere: Vesthimmerlands Kommune får EG Optima

 

Om EG Optima

EG Optima blev introduceret på det danske marked i 2018.

I Danmark tilbydes løsningen til kommuner, regioner og selvejende institutioner, enten selvstændigt eller som en del af en pakke med økonomi- og lønsystemer.

EG Optima er en udgave af det britiske system, Allocate Optima, som er tilpasset til det danske marked.

Globalt anvendes løsningen af 900.000 brugere på hospitaler, kommuner og institutioner.

Læs artikel: En god vagtplanlægning kræver ledelsens opmærksomhed

Læs mere: Fleksibel vagtplanlægning og ressourceudnyttelse med EG Optima 

Download rapporten: Analyse af teknologisk understøttet vagtplanlægning.pdf