Lønsystemet skal kommunen leve med i mange år
Når kommunen vælger lønsystem i forbindelse med et udbud, er det en alvorlig sag. For typisk er det et valg, der rækker 6-10 år ind i fremtiden. En fremtid, som de færreste tør spå om.
Når kommunen vælger lønsystem i forbindelse med et udbud, er det en alvorlig sag. For typisk er det et valg, der rækker 6-10 år ind i fremtiden. En fremtid, som de færreste tør spå om.
- Derfor er det vigtigt at kommunen ser på andet og mere end den kolde pris, når de skal vælge system, siger Senior Account Manager, Anders Tuff, der sammen med sin kollega Caspar Bergstrøm sidder med, når EG skal svare på udbudsmateriale fra kommunerne:
- I sidste ende skal kommunen selvfølgelig træffe sit valg på baggrund af et mix mellem pris og funktionalitet, og heldigvis er det ofte den gode funktionalitet, der vinder over den simple prissammenligning, og det er godt. For den bitre smag af dårlig funktionalitet bliver hængende i mange år efter blækket er tørt på kontrakten, mens sødmen ved den lave pris kan være helt forsvundet efter få måneder, siger Anders Tuff, der mener at kommunen bør vægte en konkurrencedygtig løsning, der kan tjene sig selv ind i form af færre omkostninger og mere tilfredse medarbejdere og borgere i løbet af kontraktens samlede løbe-tid:
- Driftsstabilitet, korrekt løn til tiden, en højere grad af selvbetjening og inddragelse af medarbejderne via intuitive apps, er bare nogle af de værktøjer som et tidssvarende lønsystem skal besidde og som betyder, at prisen i hele kontraktens løbetid kan vise sig fordelagtig.
Læs også: Vær opmærksom på de skjulte gevinster ved at skifte til nyt lønsystem
Hans kollega Caspar Bergstrøm indrømmer, at netop prisen da også er den store udfordring, når tilbuddet sendes afsted.
- Set fra kommunen side er det selvfølgelig interessant, at leverandørerne battler om at tilbyde den laveste pris, men det handler altså også om, at sikre sig den bedste funktionalitet til den bedste pris.
Hver gang vi har sender et tilbud afsted, sidder jeg derfor altid tilbage med lidt gåsehud, for nu er det jo op til kommu-nen grundigt at læse og forstå vores tilbud – ikke mindst det, der står mellem linjerne. Jeg synes, at kommunen skal være meget opmærksom på tre ting.
Er det billigste tilbud virkelig billigst eller venter der en efterregning i form af store konsulenthonorarer eller oversete omkostninger til efteruddannelse?
Er tidsplanen virkelig realistisk eller bare overoptimistisk?
Har den valgte leverandør reelt årelang erfaring med lønsystemer i kommunerne – eller har leverandøren bare lyst til at få det?
Læs også: Kommunen kan spare millioner på direkte tildeling på SKI-aftale
Det valg kommunen træffer, når udbud og tilbud skal vurderes, handler derfor om langt mere end den kolde pris og en underskrift på en kontrakt, mener Caspar Bergstrøm:
-Kommunens valg er altid starten på et årelangt samarbejde, hvor tillid til den valgte leverandør og troen på, at man sammen kan møde fremtidens udfordringer, for mig at se er langt vigtigere end et kortsigtet fokus på pris, tidsplan og funktionalitet.
Jeg vil naturligvis altid gerne kunne give en kommune det billigste tilbud – men allerhelst vil jeg give håndslag på, at vi med en aftale tager hul på et langvarigt samarbejde, hvor kommunen og leverandør kan vokse og udvikle sig sammen til gavn for både borgerne og medarbejderne, siger Senior Account Manager, Caspar Bergstrøm, EG.
Skal kommunen holde fast i sit lønsystem eller skifte til konkurrentens? Udgangspunktet for beslutningen om, hvorvidt man skal fastholde sit nuværende lønsystem eller skifte til konkurrentens er ofte præget af de kolde økonomiske fakta.
Læs artikelNår kommunen skal indkøbe nyt lønsystem, er der mange penge at hente ved at benytte sig af ramme-aftalerne fra SKI. Og det er ikke kun prisen, der kan optimeres ved fælles indkøb.
Læs mereNår kommunen vælger lønsystem i forbindelse med et udbud, er det en alvorlig sag. For typisk er det et valg, der rækker 6-10 år ind i fremtiden. En fremtid, som de færreste tør spå om.
Læs mereStor rapport afdækker muligheder og behov for bedre teknologisk understøttelse af vagtplanlægning i kommunerne. Rapporten fra Implement Consulting Group og konsulentvirksomheden 42.Blue er et vigtigt redskab for kommunen, der skal have nyt vagtplansystem.
Læs mere om analysenSelv klassiske faktorer som pris, kvalitet og overholdelse af tidsplan spiller en vigtig rolle, når kommunerne vælger vagtplansystem, så har de stadig vidt forskellige bevæggrunde, når det endelige valg træffes.
Læs artiklenDet vagtplansystem kommunen vælger bliver kommunens følgesvend i mange år. Så det er vigtigt at valget træffes på det bedst mulige grundlag og ikke alene baserer sig på den kolde pris.
Læs artikelDen hidtil mest omfattende analyse af vagtplansystemer i kommunerne er fra slutningen af 2019 og måske stadig den bedste guide, når man skal vælge mellem de eksisterende vagtplansystemer på markedet.
Læs artikelEG leverer innovative it-løsninger til det offentlige baseret på bred forvaltningsfaglighed, dyb praksisviden og den nyeste digitale ekspertise kombineret med stor erfaring.
Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.
Senior Key Account Manager, Vest
Caspar Bergstrøm
Senior Key Account Manager, Øst
Anders Tuff