Automatisk opkrævning af grundskyld i EG Bolig
18. marts 2024

Nu kan du igen håndtere grundskyldsopkrævningen automatisk

Da grundskyldsopkrævningen flyttede fra ejendomsskattebilletten fra SKAT til Vurderingsstyrelsen, lukkede muligheden for at betale grundskylden via Betalingsservice i BS Plus.

Det var lidt af et tilbageslag for alle brugere af EG Boligs modul til automatisk overførsel af opkrævningerne.

"Tidligere indeholdt ejendomsskattebilletterne også grundskyldsbeløbet, og det kunne vi afkode automatisk sammen med de andre ydelser, som kommunerne opkrævede og sende dem direkte til behandling i BS Plus. Så da SKAT/Vurderingsstyrelsen lukkede for den mulighed, stod vi lidt med håret i postkassen", forklarer Product Manager, Brian Steen, EG Bolig.

EG Bolig har nu en løsning på plads. For at automatisere arbejdsgangen vil grundskyldsopkrævningen blive behandlet som en faktura. Dokumenterne behandles via EG InfoCloud, og sendes via modulet til BilagFlow.

"Det vil sige, at selve dokumentet behandles som en faktura, med et par tvist. Dokumentet sendes kun en gang fra Vurderingsstyrelsen, men der skal foretages to betalinger. Det betyder, at bilaget behandles to gange! For ikke at ramme fakturagenbrugskontrol i EG InfoCloud eller EG Bolig, så indsættes rate 1 og 2 efter fakturanummer. Dette stemples også på fakturaen. Samtidig skal der oprettes to nye EG InfoCloud postkasser for at håndtere det nye flow. Det er teknisk og lyder lidt kompliceret, men det er ikke så slemt", siger Brian Steen.

Kort om løsningen

  • Dokument behandles som faktura
  • Dokumenttype: Faktura
  • Fakturanummer: BFE nummer efterfulgt af rate 1 og 2.
  • Fakturadato er 1. rates forfaldsdato
  • Totalbeløb er stigningsbegrænsningsværdien
  • Betalingsid til betaling af opkrævningen
  • Rekvisition: N/A
  • Posteringsteksten sammensættes af BFE nummer, Kommune ejendomsnummer og adressen for ejendommen.
  • Selskab og Afdeling fremsøges via opslag på ejendomsnummeret i BBR fanen i afdelingskartoteket
  • Kontonummer er en fast værdi, som er gældende for alle afdelinger.

"Den nye løsning kræver lidt opsætning hos brugerne og etablering. Desuden skal modulet BilagsFlow være installeret og løsningen skal være opdateret til EG Bolig Release 35", siger Product Manager, Brian Steen.

Hvis du vil høre mere om løsningen, så kontakt os i dag.

Sreenshot EG Bolig Grundskyldsopkrævningen.png

Kontakt os

Lad os hjælpe dig med at finde den rigtige løsning. Gennem mange år har vi udviklet it-løsninger, som er målrettet specifikke brancher. Løsningerne ligger i skyen, og vi hjælper dig i gang – nemt og hurtigt.

Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.

Senior Sales Executive

Dorethe Tholstrup

Key Account Manager

Henrik Reenberg